Reklama

Reklama

Králové ro(c)ku

  • USA Tenacious D: The Pick of Destiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Staňte se svědky zrození Králů ro(c)ku, nejúžasnější – a nejpraštěnější – rockové skupiny "ve filmu, jehož osudem je stát se nejslavnějším hudebním počinem od This is Spinal Tap ” (Pete Hammond, Maxim). Uvidíte spoustu filmových i rockových hvězd a určitě budete na konci prosit o přídavek. Onoho osudného dne se ve Venice Beach setkali JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) a uvědomili si, že spojením svých geniálních talentů se zapíší do historie. Když se okamžitý úspěch záhadně nedostaví, rozhodnou se ukrást legendární "Trsátko osudu”, které udělá rockovou legendu i z toho nejhoršího brnkala. Jejich výprava, střety se zákonem, ženami i sněžným mužem "vás rozesmějí tak, až vás bude všechno bolet" (Guy Farris, KXTV-TV, ABC). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Hlavně díky skvělé muzice patří filmu vysoké hodnocení. U mě, jakožto rockového fandy bylo asi předem jasné, že film chytí. O českém dabingu jsem neslyšel nijak lichotivé věci, proto jsem velmi rád, že jsem mohl toto dílo shlédnout v originále. Perfetkní úvod a finále + scéna s Yettim. Škola Ro(c)ku byl fajn rodiný film, ale tohle je neuvěřtelná jízda. Soundtrack je klenotem. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Snesete interpretaci Jacka Blacka s jeho nakažlivou temperamentností zapříčiněnou rockovým stylem života? Líbila se vám Škola ro(c)ku, ale zdála se vám občas až příliš „dětská?“ Pak máte z poloviny vyhráno, jelikož Tenacious D je opravdu výmaz toho nejhrubšího zrna. Dětské lavice vystřídal komický (a místy značně fiktivní) pohled na začátky jedné kapely a tady začínají první problémy. Jelikož se mi tzv. „fekální“ humor příčí, tady ho budete muset chtě nechtě snést. Proč? Už za ty famózní písničky, texty a ten zápal sálající z rozjetého vagonu jménem Jack Black. Přidejme ještě závěrečný LET’S ROCK souboj s červeným sympaťákem na konec a máme tu ideální případ pro rozdvojenou osobnost, jelikož 4* se mi zdají až příliš přísné a 5* až nepřirozeně moc. Tentokrát zůstávám trošku při zemi. Yes you are fucked. Shit out of luck. Now I'm complete and my cock you will suck. The world shall be mine, and you're first in line. You brought me the pick and now you shall both die! [Přesná stopáž: 94 min] ()

Reklama

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem shlédl díky dlouhému naléhání kamaráda... Moc se mi nechtělo Jack Black není zrovna můj favorit. Jako film to bylo docela průměrné ale jako hudební film to už bylo něco jiného, je vidět že Black má talent, písničky které zde hráli byli opravdu dobré, sice jsem si musel přetrpět pár trapnějších scén ale song to většinou zachránil. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Úvodní čtvrthodinka je gejzír humoru, oslavy rocku, odkazů pro znalé a... A vůbec všeho. Jenže v tom je kámen úrazu. Začátek nasazuje laťku kvality tak vysoko, že šla jen stěží udržet. Což by až tak nevadilo, kdyby se to nepropadlo až do zoufale průměrné jízdy bez nápadů a vtipu. Nad vodou to drží jen ústřední "D" duo a hudební vsuvky, kterých je však překvapivě (a zoufale!) pomálu. Lépe kdyby to tvůrci od začátku stylizovali do rockové opery než buddy komedie. Když je však nejhůře, přijde "jamovací" závěr se Satanem a tam snímek "dorockuje" až do sympaticky ujetého finiše. Jack Black je rocker až do morku kostí a jeho charisma i velmi dobrý zpěv jsou po hříchu tím jediným, co je nadstandardní po celou stopáž. Než to podruhé sledovat lépe pustit si rovnou soundtrack. Škoda promarněné šance, jelikož film měl výrazně nakročeno ke kultu (nejen) pro rockem posedlé. Výsledek takový sice není, ale minimálně začátek tohoto statusu dosahuje. Což není zase tak málo. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jack Black je opravdu hroznej a nesnesitelnej herec, kterej hraje furt to samý dokola, v podstatě nic jiného, než pitvořivě nesnesitelného idiota neumí (jako přes kopírák to samé co tady předvádí např. ve Škole Ro(c)ku - klidně to mohli označit za pokračování). Kvůli němu musím dvě hvězdičky ubrat. Naproti tomu Kyle Gass je fakt zábavnej, komedie jako taková vůbec špatná není, spousta dobrých fórků (použij ptáka, rockový battle Tenacious D versus Satan je úchvatný /u mně na celé čáře vyhrál Satan/, trenažer rockového vystoupení, Stiller, Robbins a jeho pokus uloupit hlavním hrdinům trsátko), dobrá hudba skvěle svými texty doplňující děj, výborný začátek a i ty animované sekvence jsou dobrý.... A samozřejmě Satan samotný, vynikající role a maska (někteří hororoví tvůrci by se mohli poučit). ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Název části expozice v muzeu - Guitarway to Heaven - je odkazem na píseň Led Zeppelin "Stairway to Heaven". (zigot7)
  • Kytara, na kterou Satan (Dave Grohl) hraje při finálním souboji, je Dean Dimebag Dime From Hell. (Nathaniell)
  • Skupina Tenacious D opravdu existuje, dodnes vydala dvě studiová alba. Mezi její fanoušky patří například Beck, Dave Grohl nebo kapela Pearl Jam. (zigot7)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama