Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Waynův svět je bláznivý a rozverný film, kde vedle rockových melodií a "odvázaných koček" najdete i nejodvázanější hostitele - Wayna Campbella a Gartha Algara. A když jim ještě druhořadý pracovník TV nabídne tučnou smlouvu, nemohou ti dva uvěřit svému štěstí. Brzy ale zjistí, že cesta ke slávě je trnitá, plná nebezpečí, svodů a příležitostí k mejdanům. Dokáže Wayne získat city rockové bohyně Cassandry a "utrhne" i Garth dívku svých snů? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (141)

Zofan 

všechny recenze uživatele

Jedná se o film, který je těžce svázaný se svojí dobou. Poprvé jsem ho viděl v roce 2013 a nějak mi to nic neřeklo. Na svojí dobu to mohlo být vtipné, rozverné, bláznivé, nečekané a správně střelené. Dnes už je to jenom úsměvné a těžce za zenitem. Bývalo by se z toho dalo vytřískat víc, co by i dnes film dělalo těžko zapomenutelným. Zhýčkaný divák, kterého už máloco překvapí, bude jen sedět, koukat a na konci řekne něco ve smyslu: "Aha, tak teda jo, no." Vidět to o 5 až 10 let dříve, nebo v pubertě, tak by se mi film líbil určitě víc. Ale i tak Party on. Excellent. ()

Miki68 

všechny recenze uživatele

Trochu absurdní, trochu trapné, chvílemi vtipné, ale celkem fajn. Na první pohled je všechno šité horkou jehlou, scénárista se pravděpodobně spoléhal na to, že Mike Myers při natáčení "už něco vymyslí", kvalita odpovídá těm necelým čtyřiceti natáčecím dnům. Podle mého mínění byl budoucí Špionátor v tomhle filmu zastíněn kolegou Carveyem. Ačkoliv scéna kdy paroduje Marylin Monroe je prima. Stejně jako mám rád Alice Coopera v roli historicky vzdělaného rockera. Ale na víc než 3* to není... ()

Reklama

JJ.Gibson odpad!

všechny recenze uživatele

Je to poprvé, co hodnotím film, aniž bych ho dokoukal do konce. Za to se omlouvám, ale to se zkrátka nedalo. Takovou ubohost jako je Vejnův šit, jsem snad v životě neviděl. Vlastně by si to mohlo potykat s filmem Jak Harry potkal Lloyda. Podobná pakárna!!!!!! Jediné, co jsem si z tohodle braku odnesl, bylo neustále se opakující akutní zvracení... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Waynův svět je osobitý. Musí se brát s nadhledem. Hodněkrát jsem se pěkně nasmál, ale dějově je to takový mišmaš. Prostě takový průlet, který už od začátku směřuje jen k jednomu. Super ulítlé účesy, které patří ke komediím podobného typu nakonec zachraňovaly, aby to nebyl takový propadák. Pes byl taky bezva. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie ještě s bláznivějšími hlavními postavami. Dva kamarádi, Wayne a Garth si jednoduše dělají srandu ze všeho a ze všech ve svém osobitém pořadu natáčeném ve sklepě jednoho z nich. Moc jsem nevěděl, co přesně mám od filmu očekávat, ale něco takového by mě nenapadlo. Bohužel humor jsem příliš nepochopil a těm dvěma šílencům jsem taky nepřišel na chuť. Dost otravné jsou také promluvy hlavních postav přímo do kamery. Aspoň, že snímek přehraje některé povedené songy a scény, které jsou tak bizarní, až jsou zajímavé a někdy i zábavné. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (16)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Noc oživlých herců

Noc oživlých herců

03.01.2007

Neberouc do úvahy jeho práce na namluvení Shreka, Mike Myers se z filmového plátna ztratil stejně rychlo, jako se na něj v roce 1992 skrz Waynův svět dostal. Člověk by řekl, že se tak stane další… (více)

Reklama

Reklama