Reklama

Reklama

VOD (1)

Před dvaceti lety bubnoval v rockové kapele, teď konečně dostal druhou šanci. Robert “Fish” Fishman ji hodlá beze zbytku využít a konečně usednout na rockový trůn. Hlavní roli v americké hudební komedii hraje Rainn Wilson, známý ze seriálu Kancl.
Robert “Fish” Fishman byl před dvaceti lety bubeníkem ve známé rockové kapele, odkud ho ale vykopli. Teď však má úžasnou druhou šanci, aby se znovu ocitl na výsluní slávy. Když Fish dostane nabídku, aby se stal členem středoškolské garážové skupiny svého synovce, přijme ji bez váhání. Slavnostně si přísahá, že konečně dosedne na rockový trůn, na který má podle vlastního mínění jasný nárok. Pro jeho mladší spoluhráče tím ale začíná ta nejdivočejší životní jízda! Hlavní roli v bláznivě neuctivé hudební komedii o plnění životních snů a o nesnázích, které lze způsobit vlastní rodině, hraje Rainn Wilson, známý z televizního seriálu Kancl, režii má Peter Cattaneo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (131)

topi80 

všechny recenze uživatele

Úvod hodně navnadil, pak se to zadrhlo. Žádná velká legrace to nebyla, příběh byl předvídatelný a neinvenční tak, že by ho tak napsalo 99 ze 100 rockerů během chvilky, a přehrávání Rainna Wilsona bylo chvílemi otravné, i když je třeba přiznat, že pár takových skutečných rockerů znám. Pojem rock a rocker tady v podobě nové kapely dostává dost zabrat, takže 99 % diváků tohoto filmu by šlo asi na koncert oné konkurenční kapely, která kdysi bubeníka vykopla. Ale když už tedy inovujeme a ve filmu reflektujeme, že si dnes pod pojmy rock a rocker vybaví leckdo něco jiného, je dobře, že byl užit poměrně věrohodný virální způsob, jak vznikl zájem o kapelu. Fanoušci Ala Bundy ocení přítomnost výborné Christiny Appelgate v roli rozumné mámy, v níž ale herecké srdce pořád někde tepe. Nadhodnocuji. Co si budeme povídat, jedna nebo dvě hvězdičky by o kvalitě filmu vypovídaly lépe. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Vesuvius a parádní hudební začátek. Někdo má kočičí pracku, já mám kapsu zvratků ( Možná se tam ta scéna nehodila, vypadalo to jako výsměch rockerům ). První technický problém, první oprava ...A. D. D. jste suprový!!..první fanynky. Film je hodně předvídatelný a v některých částech i nechutný. Jinak průměrná sranda. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné překvapení na mě čekalo v podobě tohoto filmu, u kterého jsem se možná tak trochu obával, že to bude druhá Škola ro(c)ku, která z mého pohledu byla jaksi mdlá a působila spíše jako zklamání. Ale poté, co jsem viděl film Rocker, tak musím konstatovat, že svého předchůdce, tedy Školu ro(c)ku, v mnohém předčil a z mého pohledu vychází film Rocker z tohoto minisouboje jako jasný vítěz. Nedělalo mi totiž žádný problém se do příběhu zakoukat a s každou další minutou jsem kouzlu tohoto filmu propadal čím dál více. Přiznávám se, že Rainna Wilsona jsem v seriálu Kanclu vůbec nemusel a ve filmových rolích jsem ho viděl jen jako učitele ve filmu Mimzy, kde nijak nevyčníval. Ale zde naprosto exceluje a je docela sranda ho pozorovat jako stárnoucího rockera bez jakékoliv zodpovědnosti. K tomu zde velice příjemně působí jako vždy skvěle vypadající a sympatická Christina Applegate a do třetice taktéž velice krásná Emma Stone, na kterou se dost dobře dívá. Ale i ostatní dětští herci hráli dost dobře a tenhle film na mě působí celkově jako šíleně pohodová oddechovka, u které se dá solidně pobavit a která má dost dobrý soundtrack. Já jsem si tuhle jízdu užil a z mého pohledu to byla jízda opravdu parádní a nezapomenutelná, je to za lepší čtyři hvězdy. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatická pohodová jednohubka, která inspiraci Školou ro(c)ku nezapře. Narážky na hudební průmysl jsou někdy dost ostré a Rainn Wilson sem tam prohodí nějakou tu pamětihodnou hlášku. Společných charakteristik s Blackovou ujeťárnou by se našla spousta. Pod kouty se budou usmívat nejenom fanoušci The Office, ale i jiných seriálů jako je 30 Rock nebo Scrubs. 65 % ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nenáročná, jednoduchá a popritom veľmi zábavná komédia so skvelou rockovou hudbou. Ten, kto mal rád film School of Rock , tak ten si nájde svoje aj v tomto filme. Má to samozrejme iný scenár a príbeh, ale ten hlavný motív je veľmi podobný. Prečo vlastne vidieť tento film? Kvôli, vtedy dvadsať ročnej, krásnej E. Stone a hlavne kvôli veľmi smiešnemu účesu B. Coopera. No a hlavný dôvod: ROCK FOREVER!!!! Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Paličky, ktoré používa "Fish" (Rainn Wilson) sú značky Vic Firth, Matt (Josh Gad) hrá na klávesy Roland Juno-D a Curtis (Teddy Geiger) používa gitary Fender Stratocaster a Fender Telecaster. (Amityville)
  • Založené na príbehu Petea Besta, bývalého bubeníka skupiny The Beatles. Vo filme sa objaví v scéne pri zastávke. Je to chlapík, ktorý číta časopis s Vesuvius na obálke. (Flipper)

Reklama

Reklama