Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možná jste si mysleli, že hvězdy jsou docela nezajímavé kusy kamenů. To jste se mýlili, hvězdy jsou živé bytosti, které vypadají jako krásné ženy. Když jedna hvězda spadla z nebe, vydal se ji Tristan hledat. Doufá, že když ji přinese své milované, získá tak její srdce a ona začne také milovat jeho. Jenže není jediný, kdo je hvězdě v patách. Tři princové hledají rubín z náhrdelníku této hvězdy, protože kdo jej nalezne, stane se králem. Nejodpornější důvod mají tři sestry čarodějnice. Když snědí srdce hvězdy, získají věčný život a mládí. První najde hvězdu Tristan. Je překvapený, když zjistí, že hvězda není jen kus chladného kamene, ale půvabná žena, která se jmenuje Yvaine. Vydají se spolu na dlouhou pouť, aby ji ukázal své milé. Jenže čarodějnice nemají v úmyslu se hvězdy vzdát, a tak oba čelí velkému nebezpečí. Během jejich dobrodružství Tristan dospěje a najde pravou lásku. Takovou, která se nedá koupit třeba spadlou hvězdou. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 833)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Čekal sem neuvěřitelnej malér, ale dostalo se mi velmi zábavného fantasy, které má akorát problémy s tím, že neví, pro koho vlastně je. Pro dospěláky je moc pohádkové, ale svoji sestru bych na ni taky nevzal, protože ji nehodlám vysvětlovat, co je to "buzík" a "Transvestita", to přenechám jiným, stejně jako někdy přece jen kapku brutální, nebo minimálně morbidní scény bych asi ohodnotil větším ratingem a ne českým dabingem. Pro děti v nás dospělých ale velmi přijemný zážitek ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Až v samotném závěru dloubne Matthew Vaughn svůj film pořádně do slabin, děj se zrychlí, zdynamičtí, nakumuluje se napětí a konečně se Hvězdný prach zhmotní v pravou pohádku. Bohužel předchozích 80 minut je to čistokrevná nuda, výpravně chabá, dějově nezajímavá. Výjimku tvoří banda posmrtných vtipálků, z jejichž vzezření lze vyčíst způsob, kterým sešli ze světa. Během filmu jich přibývá a svým neustálým hodnocením stávající situace připomínají českou komentátorskou elitu - Zárubu, Svěceného, Bosáka, Čapka nebo Nikodýma při pracovní náplni. Film se láme do zábavnější části příchodem Roberta de Nira coby kapitána Shakespeara, velitele vzducholodě, lovící v bouřkových mračnech blesky. Povedený svým pojetím je závěrečný šermířský souboj, hvězdička Claire Danes září i v hereckém univerziu a Michelle Pfeiffer si svojí roli nadmíru užívá. Jinak je to suché jako ten britský humor, zbytečně dlouhé a povětšinou průměrné. 70 miliónů dolarů(rozpočet)/134 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Od začátku podceňovaný a nakonec přesně takový, jak jsem předpokládal. Problém Hvězdného prachu imho není v samotné podstatě Gaimanovy knížky, ale především ve Vaughnově neschopnosti celý "kolos" ustát se ctí. I pouhopouhých 70 milionů dolarů se režisérské hvězdičce rozplývá před nosem a nedostatek prostředků se bohužel těžce odráží na atmosféře. Triky s postupující stopáží čím dál víc ruší a závěrečný střet je digitálním bordelem se vším všudy, který mě svou neuvěřitelností těžko vtahoval dovnitř. Hvězdný prach je sice pohádka, ovšem nečekal jsem, že scénář bude až takhle naivní a vykonstruovaný. Celý Stormholm připomíná místo velkého, rozlehlého panství jen malou vesničku, kde se pět postav neustále potkává a vše je řízeno vyšší mocí. Vaughn nezvládá držet tempo a kolikrát mu ve scénách těžce nesedí hudební podkres. Co s tím? Naštěstí je po ruce slušná kopa vtipů ( některé jsou už příliš nucené) a hlavně sympatické obsazení. Umouněný Charlie Cox je sympaťák, Claire Danes je rozkošná, Peter O'Toole nevypadá, že za pět minut zemře a nad všemi pak stojí Robert De Niro v snad nejdivnější roli své kariéry. Tohle netrumfne ani stále sexy Michelle Pfeiffer. Teď se jen děsím toho, že se Vaughn skutečně pustí do natáčení komiksů. Ten člověk na to nemá... zatím. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Prvně jsem film viděl, a dal mu čtyři hvězdy. Po roce jsem si film pustil znovu a dal tomu plnej počet. Proč? Protože takovéhle fantasticky pohádkovské příběhy se prostě už tolik netočí a já si jich odteď začnu nesmírně vážit. Hvězdný prach je opravdu moc hezká pohádka...ano pohádka, proč by ne. Vypráví moc milý příběh s herci, kteří se mně ve všech ohledech líbí a s hudbou, která mě v každé scéně nesmírně těší. Věřte mi ale, že všecko tohle může být opravdu hezké, ale když dojde na Roberta De Nira, který si užívá jednu z nejzábavnějších rolí, které kdy dostal, tak okamžitě zapomenete na veškeré chmury. U něj už je vidět, že to, co točí, točí proto, že ho to baví. Protože pustit se do takovéto role už dokáže opravdu jen frajer a on u mě frajerem je, obrovským. Tomuto filmu se tak prostě nedá vytknout vůbec nic. Je nádherně kouzelný, atmosférou, dějem, hudbou, vším. A také to je jeden z filmů, na které se rád podívám kdykoliv budu mít tu možnost. Tak se také stalo, že jsem film odchytnul v pátek večer na Nově a v sobotu odpoledne ho tam dávali znova. Tak jsem si ho pustil ještě jednou. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nejlepší pohádka co jsem za dlouhou dobu viděl. Adaptace Stardustu (četl jsem) dopadla rozhodně nad moje očekávání. Vaughn vzal knihu, druhou polovinu kompletně zahodil a udělal to kapku akčnější. Ta tam mluvící chlupatý mužíček, ta tam hrdinovo půlroční bloudění za hvězdou, a za své vzalo i nemastných neslaných pár stránek s létajícími piráty (rozuměj: mají mnohem víc scén). Za to se dočkáte úplně nového finále, kde se šermuje, létájí kouzla a trhají čarodějnice. Mnohem více prostoru dostávají duchové princů a hlavní novinkou je Robert De Niro jako NEZAPOMENUTELNÝ kapitán Shakespeare. Garantuji vám, že hudba Jacquese Offenbacha už nikdy nebude to co dřív ;) Triky v pohodě (v rámci rozpočtu), hudba skvělá (no dobře, někdy trochu přebíjí obraz) a už od Layer Cake mi Vaughnův režijní styl prostě sedí. Z negativ bych vybral totálně zbytečného Gervaise, trošku roztahanějsí finále a vystřižení sexu s elfkou :) Celkově jsem si Hvězdný prach hodně užil a rozhodně se těším na další shlédnutí. Druhé shlédnutí: Dabing se dá. Pár vtipů sice umřelo, je tam pár úletů, ale jinak nadprůměr. Třetí shlédnutí: Dabing je sice snesitelný, ale originál prostě ruluje. Ten film mi přijde s každým shlédnutím lepší. De Niro forever ;) 4th: Ani se neptejte... pořád je to super :D ()

Galerie (49)

Zajímavosti (34)

  • Vzhled jednoho z kočárů je inspirován vzhledem offroadového Hummeru. (DaViD´82)
  • Pohádkový příběh vznikl v roce 1997 původně jako komiks. Když ho o rok později Neil Gaiman přepracoval do knižní podoby, tak se okamžitě stal bestsellerem a začalo se mluvit o filmovém zpracování. (venus)

Související novinky

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama