Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možná jste si mysleli, že hvězdy jsou docela nezajímavé kusy kamenů. To jste se mýlili, hvězdy jsou živé bytosti, které vypadají jako krásné ženy. Když jedna hvězda spadla z nebe, vydal se ji Tristan hledat. Doufá, že když ji přinese své milované, získá tak její srdce a ona začne také milovat jeho. Jenže není jediný, kdo je hvězdě v patách. Tři princové hledají rubín z náhrdelníku této hvězdy, protože kdo jej nalezne, stane se králem. Nejodpornější důvod mají tři sestry čarodějnice. Když snědí srdce hvězdy, získají věčný život a mládí. První najde hvězdu Tristan. Je překvapený, když zjistí, že hvězda není jen kus chladného kamene, ale půvabná žena, která se jmenuje Yvaine. Vydají se spolu na dlouhou pouť, aby ji ukázal své milé. Jenže čarodějnice nemají v úmyslu se hvězdy vzdát, a tak oba čelí velkému nebezpečí. Během jejich dobrodružství Tristan dospěje a najde pravou lásku. Takovou, která se nedá koupit třeba spadlou hvězdou. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 834)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Absolutne jsem nevedel, co od filmu cekat, ale nakonec jsem se dobre bavil. Kazdopadne to je neco naprosto jinyho, nez velky fantasy typu Pana prstenu. Tohle je spis fakt pohadka, ale zase to neni pohadka typu Letopisy Narnie, ktery jsou spis pro deti, protoze tohle mi prislo, ze se u toho muze bavit kazdej, nehlede na vek. Jinak pribeh je proste to, co v spravny pohadce ma bejt, takze kouzla, romantika atd. Co se tyce triku, tak je videt, ze patri mezi ty levnejsi, nicmene velky platno to zachranuje a precejen od dob traileru se krapet zlepsily. A hudba je, jak je zvykem skoro ve vsech vetsich fantasy, velmi slusna. Prvni vytku mam mozna krapet k nevyvazenemu scenari, obcas je ve filmu naka slusna akce, jede to na plny obratky a perfektni hudba a za chvily uz je film komorni romantika a takle to obcas preskoci a pak to v nekolika momentech nepatrne nudi. Co se tyce hercu, az na jednu vyjimku mi nikdo neprisel nejak vyrazne skvele hrajici a zaroven ani nemel nejak spesl mega postavu, aby stal za zminku. Vsichni zkratka odvedli slusnou praci, tak, aby jejich vykony film nerusily. Tou vyjimkou je, jak uz mozna nekdo tusi, Robert De Niro. Ani tak nejde o jeho hereckej vykon, i kdyz vetsinu hercu zastinuje, ale jde o jeho postavu. Tak neskutecnou mega buznu sem snad ve filmu jeste nevidel, v podani De Nira je to primo dabelsky, uz kuli tomu se tenhle film musi videt. Celkove jsem se u filmu dobre bavil, je to takova prijemna pohadka se spoustou vtipu, ktera sazi spis na slusny fory nez velkolepou vypravu a dari se ji to velmi slusne. Tak po druhym skouknuti jsem se bavil jeste vic a o hvezdicku zvedam. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Míň dětinský než Narnie, ale zase víc pohádkový než pán prstenů. Příběh se bohužel nebere moc vážně a nejsem si jistej jestli se tam úplně hodily komediální prvky, podporovaný ještě takovou laškovnou hudbou a taky naivní scény, který maj za úkol nasměrovat díváka, přesně tam kam je potřeba se tu a tam objeví, ale ono si to taky nehraje na žádnou úžasnou fantasy, je to prostě taková fantasy pohádka, kterou si člověk užije, i když ho to nějak neohromí. Herci se mi vesměs líbili, hlavně teda Robert DeNiro byl hustej měkota, na druhý straně zase Michelle Pfeiffer je výborná čarodějnice a Claire Danes to tady vážně sluší, bohužel mi už míň sed hlavní hrdina, ale budiš. Triky povětšinou výborný a hudba mírně obšlehnutá z Sunshine,ale skvělá. Celkově se jedná o fantasy, který hodně příjemě pobaví a ještě zvedne náladu, ale víc to nemá moc co nabídnout......No, tak druhý skouknutí už je jasně za 5*, skvělá fantasy pohádka s úžasnou hudbou a nádhernou Claire Danes, fakt nevim, proč sem nedal 5* hned napoprvý, sem to bral asi moc vážně a tolik si to neužil, to sem to ale pěkně blbej kokot ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

-"Jsme lidé, protože zíráme na hvězdy, nebo na ně zíráme proto, že jsme lidé?" Dala jsem si po osmi letech film znovu a ocitla jsem se ve velkém úžasu, snad ještě ve větším, než při prvním shlédnutí. Z čeho mě srdce hřálo nejvíc bylo precizně fungující strukturování, protože mám dojem, že dramaturgie v poslední době víc než cokoliv jiného ve světě kinematografie (a té velkofilmové dvojnásob) znamená sprosté slovo. Nicméně ultimátním slovem, kterým bych film ráda ocenila, je bystrost, protože nejlépe popisuje všechny aspekty, kterými mě Hvězdný prach okouzlil. A mým nejoblíbenějším článkem filmu i nadále zůstávají modře krvácející sarkastičtí princové (zvlášť když si člověk poskládá dohromady, že je všechny zná z IT Crowdu či jiných přidružených taškařic) s čestným hostem Peterem O'Toolem. (29. 3. 2016) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Od začátku podceňovaný a nakonec přesně takový, jak jsem předpokládal. Problém Hvězdného prachu imho není v samotné podstatě Gaimanovy knížky, ale především ve Vaughnově neschopnosti celý "kolos" ustát se ctí. I pouhopouhých 70 milionů dolarů se režisérské hvězdičce rozplývá před nosem a nedostatek prostředků se bohužel těžce odráží na atmosféře. Triky s postupující stopáží čím dál víc ruší a závěrečný střet je digitálním bordelem se vším všudy, který mě svou neuvěřitelností těžko vtahoval dovnitř. Hvězdný prach je sice pohádka, ovšem nečekal jsem, že scénář bude až takhle naivní a vykonstruovaný. Celý Stormholm připomíná místo velkého, rozlehlého panství jen malou vesničku, kde se pět postav neustále potkává a vše je řízeno vyšší mocí. Vaughn nezvládá držet tempo a kolikrát mu ve scénách těžce nesedí hudební podkres. Co s tím? Naštěstí je po ruce slušná kopa vtipů ( některé jsou už příliš nucené) a hlavně sympatické obsazení. Umouněný Charlie Cox je sympaťák, Claire Danes je rozkošná, Peter O'Toole nevypadá, že za pět minut zemře a nad všemi pak stojí Robert De Niro v snad nejdivnější roli své kariéry. Tohle netrumfne ani stále sexy Michelle Pfeiffer. Teď se jen děsím toho, že se Vaughn skutečně pustí do natáčení komiksů. Ten člověk na to nemá... zatím. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Přenádherné fantasy, které mě naprosto odzbrojilo a na dvě hodiny mě uvrhlo do světa s přenádhernou atmosférou. Jedno z největších a nejmilejších překvapení jaké mi rok 2007 přichystal. Hvězdné obsazení, kterému vévodí Robert De Niro, který si svou roli kapitána doslova vychutnával a Michelle Pfeiffer, které to i v padesáti náramně sluší (pokud teda počítám ten úsek než začala dělat kouzla :)). Tímto snímkem se Matthew Vaughn zařadil po bok těch nejtalentovanějších režisérů, u kterých bude každý další snímek velkým očekávaním a já se musím zařadit po jejich bok, protože už teď jsem velmi zvědav na jeho nadcházející film Thor....... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (34)

  • Cesta lesem Tristana (Charlie Cox) a Yvaine (Claire Danes) byla natočena v Black Park ve vesnici Iver Heath, která leží v hrabství Buckinghamshire. Okolí kolem Victoriina (Sienna Miller) domu je stavení Arlington Row ve vesnici Bibury v hrabství Gloucestershire. Průchod ve Zdi se natáčel v Ashridge Park ve vesnici Little Gaddesden nacházející se v hrabství Hertfordshire. Hospoda U zamaskovaného prince se natáčela v Britons Arms Coffee Shop v ulici Elm Hill ve městě Norwich v hrabství Norfolk. Pouliční záběry ve vesnici Zeď jsou z hradu Castle Combe v hrabství Wiltshire. Scény, ve kterých kapitán Shakespeare (Robert De Niro) prodává blesky, se točily ve skladišti Keeley Hire Warehouse ve městě Hoddesdon v hrabství Hertfordshire. Ve Skotsku se potom točily záběry, kdy Lamia (Michelle Pfeiffer) dorazila k povozu Sal, a scény, kdy Lamia používá runy a Tristan a Yvaine najdou cestu ke zdi. (Lolita)

Související novinky

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama