Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrtelný virus vyhladí stovky tisíc životů ve Velké Británii. Aby britská vláda zabránila dalším smrtím, rozhodne se postavit zeď, která zadrží nakažené v zemi vzniku epidemie, Skotsku. Ten, kdo se pokusí o útěk, zemře. Sama zeď je tak masivní bariérou, že se nikomu nepodaří dostat ven. Ani dovnitř! Skotsko bylo zavřeno před zbytkem světa – navždy… Za 25 let je virus jménem „Sekáč (Žnací stroj, Žnečka)“ úplně zapomenut. Jenže teď začal v Londýně znovu vylézat na povrch. Vláda nemá na výběr a musí za bariéru poslat elitní jednotku, jejíž úkolem je objevit práci doktora Kana, který byl už jen kousek od objevení léku na „Sekáče“. To, co je čeká za zdí je záhadou, pekelným prostředím ruin. Co objeví, však přesahuje nejdivočejší představy kohokoliv z nás. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (797)

Psema 

všechny recenze uživatele

Docela mě baví představa zmatených producentů, když se při interním promítání po 45 minutách filmu dočista změnil žánr, aby postapokalyptickou nudu s pár brutálními záběry, dementními pankáči, zoufalými vysvětlovačkami nahradil neskutečně hravý LOTRoidně nasáklý nářez, ve kterém je učebnice logiky něco jako satanova bible pro křesťany. V ten moment se museli všichni zákonitě chytat za hlavy, ale mě tím Marshall překvapivě dostal. Přestal jsem se nejenom škodolibě posmívat Rhoně Mitře, jejíž cool/hot index se nikdy nedostane do té správné polohy, ale i filmu, jenž si ze sebe a ze všech okolo začal dělat regulérně srandu. Jacksonovské nájezdy, Morie s ukrytým Bentleym v kovovém kontejneru, to všechno a ještě mnohem víc dělá ze Soudného dne absolutně zábavnou kokotinu bez jediného scény dávající smysl. Závěrečná Mad Max honička je pak vcelku příjemným rozloučením za naprosto šílenou jízdou, která je po střihové stránce zcela nezvládnutá, ale má styl a je přes všechny vady (a že jich je) doopravdy zábavná. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jakmile ten virus sežere všechno to mrtvé maso, budeme na tahu my. Otázka načasování." Politici se za pandemie chovají stejně jako kdykoli jindy - jako svině. Tak to sedí. Když postapo, tak s pořádným rockovým nářezem. Tak to máme druhou hvězdu. A třetí je samozřejmě za jednookou major Sinclairovou. Krásnou, mazanou a divokou. Bojím se jí. A miluju ji. Snad se to nedozví a nepřijede mi s partičkou imunních Skotů udělat uzel na přirození. Jinak ovšem originalita žádná, akce nepřetržitá a nápad se zdí k nezaplacení. Snad se naši politici neinspirujou, až zase budou odborně krotit nějakej ten virus. ()

Reklama

Rogue 

všechny recenze uživatele

Několik relativně dobrých nápadů pohřbil příšerně naspeedovaný střih, aby zbyl čas na dlouhé kroužení kamerou kolem kopce... poté se společenstvo vydává do dolů Morie, schovává se před Nazgůly a nakonec umře Boromir, což mě fakt naštvalo. Na sračku příliš zajímavé a zároveň příliš špatně sestříhané na to, aby se mi to líbilo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimatni giga rezba, Marshall to rozjel tak neskutecnym zpusobem, ze mi to malem urvalo koule. Pribeh filmu je jednoduchej a neoriginalni, ale naprosto dostacujici, akorat cast ve "stredoveku" uz je precejen zbytecne moc prehnana. Po par uvodnich slovech o co go a presunu do mesta zacne jedna velka, skoro neprerusovana honicka, kde se rube naprosto vsechno naprosto vsim, s brutalitou se taky nijak nesetri a film upaluje v naprosto zbesilym tempu, takze o postavach prakticky ani nevite, jak se jmenujou, coz ale absolutne nevadi. Navic jednotlivy souboje, honicky a podobne, jsou tak masakralne natoceny, ze by si leckterej film vystacil s jednou takovouhle scenou na finale filmu. No a co se tyce Rhony Mitry, ta se sem skvele hodi, krome toho, ze je sexy, je totiz jak vicemene sympaticka, tak dostatecne drsna a clovek ji to celkem veri. No a tyhle neskutecny jatka jsou navic podbarveny dokonalou drsnou hudbou, takze mi z tohohle filmu zatim vychazi becko roku a jasnejch 5*. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Kankán ve skotských sukničkách na středně propečené divošské zábavičce; rozkošný latexový pejsek Gimp; lidumilný srandista Sol; středověký magorking Malcolm; rozmašlované cameo Williama Wallace; některé záběry tak krásné/promakané (kat v lese!), až u nich občas lezou oči z důlků při vzpomenutí na fakt, že tahle úchylná pocta se vážně opravdu nebere a v té spoustě vtipných klišé si doslova libuje; dobrá muzika doprovázející kulervoucí akci, při které budete škemrat, abyste si aspoň na pár vteřin mohli dáchnout a spokojeně se nudit - aneb mysleli jste, že Mad Max je jediný, kdo má patent na überkůl postapokalyptickou jízdu? Tak si zajděte do kina na tohle, holátka. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Ve skutečnosti by bylo nemožné, aby byla Solova (Craig Conway) od těla oddělená hlava schopna vydávat ryk, jak je možné zaznamenat ve filmu, neboť k tomu jsou zapotřebí plíce. (Conspi)
  • Automobil, kterým Eden ujíždí motocyklům, je Bentley Continental GT Speed. Firma Bentley se na natáčení nepodílela a producenti zakoupili 3 vozy celkem za cca 150.000 USD. (TomikZlesa)
  • Ačkoliv se film odehrává na území Velké Británie, byla většina filmu natáčena v lokacích v jižní Africe. Poslední tamější scénou byla dlouhá automobilová honička s efektivním průletem autobusem pronásledovatelů, jenž byla ve filmu vyobrazená na konci. (Conspi)

Související novinky

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama