Reklama

Reklama

Píše se rok 2018 a na zničené Zemi proti sobě bojují zbytky lidí a počítačový systém Skynet. John Connor sice přežil Soudný den a byl vychován jako budoucí zachránce lidstva, ale zatím je pouze jedním z mnoha řadových velitelů. Lidstvo právě objevilo nový prostředek ke zničení Skynetu – rádiový kód schopný rychle a stoprocentně deaktivovat každý stroj. John Connor si uvědomuje, že toto není budoucnost, o které mu jeho matka vyprávěla. Něco je jinak. To se potvrdí, když se John seznámí s Marcusem Wrightem, mužem, jehož poslední vzpomínka je vlastní smrt. Jedná se o nový druh terminátora, uvnitř kovová kostra, ale zároveň lidské srdce a mozek. John a Marcus se společně musí vypravit do srdce Skynetu, aby zachránili jistého muže, kterého tam vězní. Jeho jméno je Kyle Reese a je to Johnův budoucí otec, který se jednou vrátí do minulosti a bude chránit Sarah Connorovu. (TV Nova)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 899)

Cival 

všechny recenze uživatele

Patláma, patláma, paprťála. Takhle splácaný blockbuster tu dlouho nebyl. Pozitivní je, že aspoň ty prachy na něm jsou vidět. A že McG akci hezky inscenuje a chrlí ji střemhlavě v každou možnou chvíli. To je tak všechno - příběh byl asi terminován, nenašel jsem ho, nebo se schoval pod tu nekončící šňůru akčních scén, kterou za sebe McG nasekal stylem "už se minutu nestřílelo, lidi se asi začnou nudit, tak rychle další jízdu/bitku/výbuch". Monotónně se za sebe drtí akce nebo aspoň její náznaky, přičemž málokdy hrají důležitou úlohu i ve vyprávění. I proto Terminator Salvation nudí častěji než jeho starší bratříčci, i když na plátně poletuje mnohonásobně víc atrakcí. Jenže kašle se na atmosféru, na napětí, na postavy (za jednorozměrného Balea nedík), na kompozici scénáře, který někdo psal s nadějí, že když za sebe naházíte desítky odkazů a citací na předchozí díly, sama o sobě vám z toho vyleze hustá postapo sci-fi a lidi budou skákat radostí. Omyl (a trochu se bojím, že v pětce už se bude mluvit jen pomocí už provařenejch větiček). McG zase změnil styl, ale na rozdíl od předchozích Terminátorů jeho film neobstojí sám o sobě jako zábavná pecka s alespoň náznakem hlubších vrstev. Čtyřka je jako seriózní sci-fi/válečný velkofilm nebývale prázdná, jako popcornová jízda monotónní a bez rytmu, jako reklama na bělidla zubů ucházející (Moon Bloodgood asi vylezla do filmu rovnou z kosmetiky). Škoda těch úprav a předělávek, na zmršeném výsledku jsou cítit. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Danny Elfman: 1. Opening [6:01] ,2. All Is Lost [2:45] ,3. Broadcast [3:19] ,4. The Harvester Returns [2:45] ,5. Fireside [1:30] ,6. No Plan [1:43] ,7. Reveal/The Escape [7:44] ,8. Hydrobot Attack [1:49] ,9. Farewell [1:40] ,10. Marcus Enters Skynet [3:22] ,11. A Solution [1:44] ,12. Serena [2:27] ,13. Final Confrontation [4:14] ,14. Salvation [3:05] ,15. Rooster - Alice In Chains [6:16], ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

První půlku jsem se bavil stejně dobře jako u nejlepších popcornových blockbusterů posledních let, jen ty dialogy jsou vážně dementní, na druhou stranu vyvolávají lehce nablblý úsměv a trochu zvráceným způsobem baví, ve druhé půli film bohužel upadá, viz Pomův koment, Stejně jako u Star Treku mi přijde, že s tím nejlepší se tvůrci vytasili na začátku a druhá půle dýchavičně nestíhá, na to by si měli dávat větší pozor. Každopádně půjdu asi ještě jednou, už kvůli té božské náklaďákové honičce a postavě Sama Worthingtona. Bale je fakt nepochopitelně nevyužitý. P.S. Podle zdejších hodnocení mi připadá, že všichni čekali i přes slabé ohlasy z Ameriky úroveň Cameronových filmů. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Paradni rezba. Prakticky neustale se tu nekdo rube, neco vybuchuje nebo nekdo strili, ale ze zacatku to zas tak moc nechytne. Na to tu chybi nejaka vylozene kulervouci scena nebo atmosferictejsi hudba. Ale po chvily McG chytne tempo a do konce filmu uz ho neztrati. Na druhou stranu je ale fakt, ze i kdyz je budoucnost docela drsna, v tech flashbacich z minulejch dilu Terminatoru mi pripadala jeste temnejsi. Sem tam pribeh pekne odkaze na nejakou vec z minulejch dilu, takze se neco objasni, na druhou stranu neco zase obcas uplne nesedi a nektery sceny pusobi vykradenym dojmem. Co se tyce postav, Bale je fakt charismatickej vudce. A mile me prekvapil Worthington, ne ze bych se bez jeho postavy neobesel, ale jako nahrada za Arnolda solidni. K tomu si prictete naprosto bezchybny triky (snad az na toho Arnolda, ten vypada dost umele) no a vyjde paradni drsna akcni sci-fi rezba, ktera ale zase neni tak perfektni, aby se zaradila mezi klasiku jako prvni dva dily. Nicmene McG nezklamal. Slabsich 5*. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Béčkově nablblá zábava, která by potřebovala o něco kvalitnější scénář, aby se mohla alespoň trochu rovnat první třem dílům. Akce je nicméně na slušné úrovni a logické díry a nesmysly nemá cenu rozebírat (proč se vždycky všichni o výskytu obřího robota a rozměru mrakodrapu dozví až v momentě, kdy je trhá na kusy?). Co nechápu je obsazení Christiana Balea do "hlavní" role. Jemu to evidentně vrtalo hlavou taky a tak alespoň většinu neakčních scén, ve kterých pronáší patetické relace skrz rádio, odehrál absolutně naládovaný koksem a se spoceným čelem a slůvkem "resistence" na jazyku si představoval, že znovu hraje Patricka Batemana v AMERICKÉM PSYCHU. Jeho nevyužitost je až zarážející. Jinak dobrá zábava na jedno použití. 60% ()

Galerie (136)

Zajímavosti (65)

  • Mnohé záběry na nohy odkazují na Jamese Camerona, tvůrce prvních dvou dílů Terminátora, který má tyto záběry v oblibě. (HellFire)
  • V několika scénách je vidět, že Kyle Reese (Anton Yelchin) nosí boty značky Nike. Jsou nápadně podobně modelu Nike Vandal, který nosila stejná postava v Terminátorovi (1984). (BLStryker)
  • Děj filmu začíná přesně 21. 5. 2018. O něco později se objeví prototyp T-800 (Roland Kickinger). I když nás seriál Terminátor: Příběh Sáry Connorové (od r. 2008) informuje o tom, že Skynet vyvinul předešlou sérii 799 až v roce 2026, tak nejde o chybu, ale o alternativní časovou osu. (Kroup4)

Související novinky

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

18.01.2013

To samozřejmě vyvolá spoustu spekulací o podílu Jamese Camerona na pátém pokračování ságy, kterou před téměř třiceti lety odstartoval. Teď ale fakta: produkční společnost Annapurna Films, která před… (více)

Reklama

Reklama