Reklama

Reklama

Skins

(seriál)
Velká Británie, (2007–2013), 51 h 18 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Kaya Scodelario, Jack O'Connell, Hannah Murray, Nicholas Hoult, Joe Dempsie, Mike Bailey, April Pearson, Will Merrick, Freya Mavor, Mitch Hewer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(61)

Tento břitký seriál sleduje napjaté životy skupiny teenagerů v posledních dvou letech střední školy. (Netflix)

Recenze (390)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Komentář i hodnocení patří prvním dvěma sériím, těm dalším (s kompletně vyměněnou partou) jsem se na doporučení vyhnul. Rád se připojuji k nadšeným ohlasům, které tenhle seriál nasbíral - opravdu patří v rámci svého žánru (teenage lifestyle/comedy/drama) k tomu nejlepšímu, co jsem měl možnost vidět. Je to malé, je to milé, je to vtipné a ostré, tu a tam to člověka dojme... a režíroval to (mimojiné) Harry Enfield :-) Kámen úrazu pro mě spočívá především v jisté nevyváženosti - některé postavy (a tím pádem i samotné epizody) jsou zábavnější a lépe propracované než jiné (Tony, Chris, Cassie, Sid > Michelle, Jal, Anwar, Maxxie). Nejlepším dílem prvních dvou sezón je pak Tonyho introspektivní trip na univerzitní kampus. Jděte a bavte se. 80% ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Konečně někomu došlo, že seriálům o šťastné mládeži z vyšších vrstev už odzvonilo. Britové přišli se Skins, seriálem o mládeži ze střední třídy, která má k té šťastné daleko. Je to mnohdy depresivní, působí to místy reálně, místy surreálně, postavy se točí v začarovaném kruhu nejen partnerských vztahů, na jeden díl minimálně deset hlášek. První dvě řady jsem zhlédnul na jeden zátah za dva dny...to ani jinak nešlo, protože Skins se mi dostaly hned prvním dílem nemálo pod kůži a je naprosto neuvěřitelné, jakým vývojem postavy za 19 dílů prošly. Tím chci naznačit, že co se týče toho hlavního jádra, byly to opravdové bytosti, u kterých se tvůrci vyvarovali přílišnému schematizování. Vývoj dějový typický pro seriál, některé díly jsou přímo skvělé, některé mírně nudné. Co mi ale nepřišlo vůbec patřičné, jakým stylem byl vážný tón v některých momentech odlehčen (nic proti odlehčení jako takovému). Ten kontrast dramatu a někdy až absurdní grotesky působil moc necitelně. Proto to tentokrát neženu do plného počtu, ale těsně pod. I když bych právě kvůli Tonymu, Chelle a Maxxiemu strašně rád... ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

typicky britsky osobitý seriál o partě teenagerů, který je místy dost přitažený za vlasy, ale jako celek stojí pevně nohama na zemi, takže vůbec není problém se do většiny postav a jejich strastí či radostí vcítit.. kvalitativně jsou první i druhá série na podobné úrovni, ačkoli se obě sezóny dost liší, zejména právě tím, že v té druhé je spousta situací hnána příliš do extrémů daleko za hranice uvěřitelnosti, i když je fakt, že to seriálu nijak výrazně neškodí.. největším problémem je tak mírně kolísavá kvalita jednotlivých dílů, jelikož se střídají výborné epizody, které člověk zhltne, ani neví jak, s těmi slabšími, u kterých to dá trochu víc práce.. finále druhé série pak dost symbolicky naznačuje, že všechno jednou končí, čímž se po dvou sériích loučíme s touhle bandou, aby její místo zaujala nové generace.. no a já po vzoru hlavních hrdinů se seriálem taky končím, jelikož si nechci zkazit chuť po vlastně dost vydařených dvou sezónách.. 4* P.S.: tohle sedlo v závěru druhé série jak prdel na hrnec.. a tohle ve finále té první ostatně taky.. :) ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Napadá mě jediný slovo: síla. Tenhle seriál totiž fakt provází síla: silný herecký výkony, silnej scénář s pěkně potměšilejma zvratama (když to vypadá, že jde všechno k lepšímu, posere se všechno, co dosud fungovalo) a parádní nepopíková hudba. Prostě nářez, nezbývá než si zanotovat lalalala a dumat nad tím, jak má někdo podělanou pubertu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Velmi barvitý seriál o teenagerech, který zvládá zdařile kombinovat lehkou nadsázku ve formě neutuchající oblibě v drogách, pařbách a sexu s věrohodným vykreslením trápeníček skrývajících se v duších náctiletých. Postavy jsou pěkně různorodé, obsazují typické archetypy á la machři a šprti a najde se v nich i zajimavý exemplář lidství. Nutno podotknout, že herecký ansámbl se každé dvě série kompletně obmění a s ním trochu i přístup k celému vyprávění. K prvním dvojsérii nemám výhrad, druhá je neméně zajímavá, ovšem místy malinko přepálená, třetí je o poznání více emo, což je dle očekávání ke škodě věci, ovšem Dawsonův svět to svou kvalitou stále přebíjí. :) Zajímavou pointou k zamyšlení je fakt, že problémy výrostků vždy pramení z nesrovnalostí v rodině, popř. z neschopnosti rodičů... 7/10 ()

Galerie (265)

Zajímavosti (69)

  • Ve 2. epizodě 3. série s názvem ''Cook'' má Cook (Jack O' Connell) v jedné scéně náramek, který však poté najednou zmizí. (GreatestFan)
  • Na konci 1. epizody 2. série ''Tony and Maxxie'' Maxxie (Mitch Hewer) pomáhá Tonymu (Nicholas Hoult) podepsat se, rukopis se ale mezi snímky mění. (GreatestFan)
  • V průběhu 1. generace je vidět v brýlích Sida (Mike Bailey) několikrát odraz kamery nebo štáb. (GreatestFan)

Reklama

Reklama