Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

choze 

všechny recenze uživatele

Jason žije! Pokolikáté už? A co je to za život, když je vlastně jen oživlá mrtvola? A není to fuk? Žije i Tommy Jarvis, který se po letech jako dospělý vrací ke Crystal Lake skoncovat s Jasonem, jenže ouha... Na šestce je znát snaha znovu rozpumpovat pátkovskou sérii po slabší pětce. Přibylo černého humoru, akce (karavan, krátká honička), vražd v rychlém sledu a film otvírají a uzavírají pamětihodné scény - vykopání Jasona z hrobu a jeho uvěznění v jezeře. Plus nějaký ten popkultuní odkaz (malá Nancy, která má noční můry) a to i na sebe sama (Cunningham Road). Škoda, že vraždy jsou krajně nenápadité (Jason prostě přijde, probodne a odejde) a taky bych se obešel bez těch trapně přehrávajících paintballistů. A Jason, který to nerozdýchal, se vrátil do jezera - s řetězem na krku a šutrem na řetězu... no, však on tam dlouho nevydrží.... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Možná jeden z nejlepších pátků. Potěší hned hororová sekvence ala Frankenstein na začátku, skvělá hudba Alice Coopera (He´s Back je fakt pecka), no a Jason není žádný troškař, takže se rozhodně nebudete vůbec nudit. I když to, že uř dopředu víte, jakou barvu vlasů bude mít ta hrdinka, která přežije je již trochu trapné. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Že bude šestý díl opět povedený, dával už tušit povedený metafyzický úvod, ve kterém shnilý Jason povstane silou blesku jako pradávné Frankensteinovo monstrum, a hned se pustí s chutí do díla. A hezký moment s "bondovskými" titulky navíc slíbil, že nadsázka a humor budou ve filmu použity na úrovni. A stalo se. Samozřejmě šestý Jason ještě zdaleka nedosahuje vytříbenosti, lahůdkovosti, ba geniálnosti Jasona desátého, ale tvůrci se snaží. A velké plus filmu jsou po čase znovu sympatické postavy. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Táto séria je "strašne vtipná", ale tento diel už od úvodu naznačuje, že len teraz začne pravý humor. Tvorcovia sa naozaj neberú vážne a odľahčujú čo sa dá a snažia sa všetko dotiahnuť ad absurdum (krátky titulkový úvod Jasona ako Jamesa Bonda- WTF?!?:)))) Jason po zasiahnutí bleskom zrazu ožil (lol), všetky postavičky sú parádne karikatúrne, logika nám nemáva ani z diaľky, je to krátke, úderné, zábavné, aj nejaká ta hororová atmosféra sa nájde... hoci škoda tej miernej cenzúry pri slasherových prvkoch... Ale inak parádička, ide sa v sérii ďalej...:) ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Po pitomém pátém dílu, se kterým má většina hororových fanoušků jeden opravdu zásadní problém a tím je identita vraha, přichází šestý díl a s ním se vrací na scénu Jason Voorheese a Tommy Jarvis, který měl našlápnuto stát se Jasonovou nemesis (něco jako dr. Loomis pro Michaela Myerse)... No, bohužel, nestalo se... Ale zpátky k Jasonovu návratu... Tommy, který se chce ujistit, že Jason opravdu zemřel, vykope jeho hrob a probodne ho železnou tyčí... A v tu chvíli do tyče udeří blesk a Jason is back... A pak už to jede ve vyjetých kolejích, typických pro slashery konce 80-tých let... Odlehčená atmosféra, víceméně absence nahoty a docela brutální vraždy... Jason jako zdatný masakrátor kosí vše, co se mu dostane do cesty a vrací se tak z hrobu s vešekerou parádou... Poslední hodně slušný díl této, dnes již kultovní, série... ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Jedná se o první snímek z filmové série, kterému se nepodařilo výdělkem překonat hranici 20 milionů amerických dolarů. (gogos)
  • Ačkoliv je Crystal Lake Camp letním táborem pro děti, toto je jediný díl série, kde se skutečně v táboře objeví děti. (Stocki)

Reklama

Reklama