Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklad ukrytý na opuštěném ostrově v Karibiku. Krvežíznivý pirát s dřevěnou nohou bez lodě. Smyslná baronka bez skrupulí, ale s lodí. Odvážný ale zasněný mladý muž s mapou, vtisknutou do jeho děravé paměti. A jedno skvělé ráno v roce 1700 a něco, kdy tato chamtivá banda vypluje hledat své štěstí na zrádných březích Ostrova pokladů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Čtec 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti tomuto až téměř infantilnímu pojetí Stevensonovy klasiky. Je to prostě taková francouzská variace, něco á la Čtyři sluhové a čtyři mušketýři. Tam ovšem nebyla zdejší naprosto luxusní paní baronka, která si zaslouží speciální hvězdičku navíc. Vím, vím, hodnocení je nadsazené, ale když já mám Alici Taglioni prostě moc rád... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zábavná směska komedie, klasických francouzských dobrodružných filmů s trochou mystiky, trochou vtipu a trochou sexuálních narážek. 1) Tato verze Ostrova pokladů nemá se Stevensonovou předlohou nic společného. Sami tvůrci si z příběhu dělají jakousi komiksoidní srandu. Film je vskutku bláznivý a divák netuší, co se v příští scéně stane, takže se ani nenudí. 2) Překvapivě film provázejí dobré herecké výkony, tempo, spád a fajn hudba. Postavy baronky, opilého lékaře či teplého kapitánova zástupce jsou roztomilé. Pravda, ke konci to autoři s omamnými látkami přepískli a ztratili soudnost, nicméně na celkovém milém dojmu to neubralo. 3) Tělesné vnady zde do nebes vyzdvihované Alice Taglioniové na mě nijak nepůsobí (proč asi?), za to však ocením ostatními komentátory zcela opomenuté pěkné herce: 23letého Vincenta Rottierse (Jim Hawkins) a 34letého Stéphana Metzgera (předák pirátů Bill). ()

Reklama

baaaja 

všechny recenze uživatele

Podle mýho je to hodně slabej nesmysl - viz barončina nepochopitelná schizofrenie a její tajemná zabijácká rukavice, to jsem trošku nepochopila. Chvíli hodná a milá nevinná baronka a pak je z ní psychopat, kterej vesele zabíjí chlapi? Proč to tam jako bylo? A závěr taky nic extra.. no prostě žádná sláva, už bych na to znovu nekoukala na rozdíl od starší verze Ostrova pokladů. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Skutečně ulítlá adaptace, kde jediné původní jsou jména jednajících postav. Celé je to hlavně tak nějak nerozhodně rozkročeno mezi parodií a vážně míněným opsem, přičemž není jasné, co je v tomto provedení horší nápad, to ostatně ilustruje i obsazení Silvera, jelikož cvalíkovitému Gerárdovi ho skutečně věřit nelze. Postava hraběnky je pak otázkou sama pro sebe, ostatně nejvíce bodů tento film zjevně získal právě kvůli postavě této postavy. Konec mě pak skoro až otrávil. Hledáteli skutečné piráty, sáhněte po starším vydání. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si Fanfána Tulipána z roku 2003, který také pocházel z Francie. Představte si starého Fanfána a nového Fanfána. Naprosto stejně je to se starým Ostrovem pokladů a tímhle novým. Mě to stejně tak bavilo, ale oba novější filmy dostali daleko nižší hodnocení. Není se čemu divit, plno lidem bude vadit, že si v novějších verzích tvůrci upravili, na co přišli. Každopádně technicky je film natočenej výborně a tak se mu upřít nic nedá. Co je ale důležitější, tak především fakt, že režisér narval do filmu nádhernou Alici Taglioni. V tu chvíli mi bylo jedno, že film je docela i vtipný, technicky zvládnutý a bůhví co ještě. Když se na plátně objevila tahle krasotina, dal bych filmu okamžitě pět hvězdiček. Jenže to by musela hrát ve filmu celých 100 minut v kuse. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama