Reklama

Reklama

Arn

  • Švédsko Arn - Tempelriddaren (více)
Švédsko / Velká Británie / Dánsko / Norsko / Finsko / Německo / Maroko, 2007, 138 min (Director's Cut: 139 min)

Zatím nejdražší švédský koprodukční film se odehrává v době křižáckých válek, kdy výkvět evropského rytířstva - ale i mocichtiví chudí šlechtici - táhnou do Svaté země, kterou chtějí osvobodit od muslimů. Děj je zasazen do poloviny 12. století a hrdinou je Arn, který kvůli nešťastné lásce k Cecilli, která je zavřena do kláštera, táhne jako mladý rytíř - templář na Jeruzalém. Velkolepé exteriéry jsou točené ve Švédsku, Skotsku a Maroku... (Film+)

(více)

Recenze (268)

Radiq 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu najdete v podstatě jenom blondýnky a blonďáky. No jo, trochu přeháním, ale je jich tam hafo. No a špinaví. Z hlediska filmu je to poměrně příjemné pokoukáníčko, rozhodně lepší než chlapskej striptýz, o kterým jsem tento víkend slyšel strašné zvěsti a pak jsem navíc ještě viděl fotky, no hrozní trapasáci a nechápu vás, lidi, kteří jim to žerete. No ale to odbočuju. V tomhle filmu se to kecama o bohu jenom hemží, ale tak nějak jim to toleruju, protože ti templáři to tak asi v minulosti měli. Místama film sice působí trošku lacině, ale pyj mi to neutrhlo a zuby mám taky všechny. Ještě bych chtěl poslat vzkaz všem jeptiškám: krávy jste, blbý, chachá! ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Historický film o templároch, rytieroch, križiakoch, sväte zemi z európskej produkcie. Musím ešte dodať, že sa jedná o kvalitnú a čo sa týka rozpočtu dobre odvedenú prácu. Peniaze sa nemíňali len tak i keď v niektorých scénach chýbajú. Škoda, pretože keby bolo viac money, tak by aj vojnové scény vyzerali veľkolepejšie. Príbeh jednoduchý, roztiahnutý do niekoľkých rokov, ale napočudovanie to filmu nepoškodilo. Stratiť sa v ňom nemožno. Rušivo može pôsobiť len občasné vracanie sa do minulosti. Výprava je slušná, no aj tu cítiť veľkosť rozpočtu, ale snahu filmárom nemôžno uprieť. Aj tak ma snímok potešil a na templárov sa budem vždy tešiť. 75% ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Do dokonalého Království Nebeského to má daleko předaleko, ale stejně je to fakt slušnej film. Nenudil jsem se ani chviličku a ten příběh mě opravdu zajímal. Žeru tu dobu křížovejch výprav, i když zde hrají spíše druhé housle. Přesto mě bavila i linie v domovině a na druhý díl se těším. Herci jsou parádní. Líbilo se mi, že hlavní hrdina není celej film masér ale podstatnou část stopáže čumí, jak puk. V části, kdy se zamiluje pak vypadá trochu jak Barney Stinson. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

První díl severského, historickéh eposu nám ukazuje ještě mladého Arna coby ještě mladého kluka, který je zamilován do krásné dívky, která je odsouzena pro život v klášteře, kvůli lásce k němu. Arn se vydává do války do Svaté země jako Křižák a naplňuje svůj osud muže severu. Historický epos, který se rovná a dokonce překonává obdobný, historický epos od Ridleyho Scotta s názvem Království nebeské. Druhý díl nám vyobrazuje osudy Arna ve Svaté zemi a věci ohledně severského království a boj o něj. Šílený a nechutný sestřih, který se dostal k nám do televize, je naprosto odlišný od TĚCHTO dvou filmů, které mají duši. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Velice povedené a na komorný projekt velice zajímavý příběh o tom, co předcházelo před sjednocením švédského království a v rámci možností natočeno s maximálně využitým potenciálem. Čtyři severské země se podílely na tomto historickém filmu, který díky nim vyniká úctihodnou výpravou, kamerou, ztvárněním, kostýmy, scénářem, včetně vykreslení charakteru Arna a Cecilie zasazeného do zdařilého příběhu o dvou dějstvích. Dále snímek oplývá působivým hudebním doprovodem a zdařilými souboji. Pěkná krajina či interiéry k tomu dozajista také patří. ()

Galerie (440)

Zajímavosti (13)

  • Po výzve na zastavenie v Hattine s cieľom postaviť stany je veľmajster úpenlivý, aby sa nezastavili na noc, pretože musia nájsť vodu. Na ďalšom zábere vyvýšeného stanu je však zreteľne vidno pretekajúci potok. (Weezy22)
  • Ve filmu si zahráli otec i syn Skarsgårdovi. Stellan v roli Birgera Brosy z Folkungů a mladší Gustaf se objevil jakožto právoplatný následník trůnu Knut. Oba se spolu před kamerou filmu potkali až ve své závěrečné scéně v ženském klášteře. (MyShock)
  • Kríž nosený templárskymi rytiermi (červený okraj, biely vnútorný povrch) je krížom Kristovho rádu, nového rádu tvoreného portugalskými templármi, ktorý vznikol po rozpustení templárskych rytierov. Templársky kríž bol celý červený, jeho tvar sa líši na historických obrázkoch. (Weezy22)

Reklama

Reklama