Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
  • Velká Británie Robin Hood
Velká Británie, (2006–2009), 29 h 15 min (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Andy Price

Hrají:

Jonas Armstrong, Gordon G. Kennedy, Sam Troughton, Joe Armstrong, Richard Armitage, Keith Allen, Lucy Griffiths, Harry Lloyd, Michael Elwyn, Sara Stewart (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Nové spracovanie Robina Hooda – anglického hrdinu, ktorý sa skrýval v Sherwoodskom lese aby bojoval za práva chudobných-vykorisťovaných nenávideným Sheriffom z Nottinghamu a zároveň príbeh lásky Robina a krásnej Marian. Robin z Locksley sa vracia z vojenskej výpravy zo Svätej zeme, kde bojoval spolu s kráľom Richardom, na svoje panstvo. Tu sa dozvedá, že v Nottinghame už nevládne starý sherif sir Edward, ale nový nottinghamský ktorý tvrdou rukou zdiera poddaných a kruto a neprimerane ich trestá na najmenší priestupok. Robin sa s ním dostane do otvoreného stretu a musí pred ním utiecť. Domovom sa mu stáva sherwoodsky les... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

Marigold

všechny recenze uživatele

Zhruba po deseti minutách prvního dílu jsem přepl na jiný kanál, protože dívat se na "historický" seriál, který má kostýmy na úrovni dětského filmu o středověku (kroužkové brnění udělané z umělé tkaniny ala Plan 9 From The Outer Space bylo skutečným vrcholem), režii na úrovni velmi špatného televizáku a herecké výkony odkudsi z anglické župy, to je pod mou důstojnost. ()

Vampira 

všechny recenze uživatele

Nuda. Toje to slovo, který mě v souvislosti s tímhle seriálem napadne jako první. A hned vzápětí nesympatický Robin, Guy Gisborn byl sice úžasný, ale sám to nevytrhne, když proti němu stojí všichni včetně scénaristů. Nevadila by mě vymydlenost, kostýmy ani nerealističnost, kdyby to bylo aspoň zábavný, ale ono houby. Zde vzpomínaná Xena nebo Hercules jsou proti tomuto veledíla. Jo a ještě mě lezla na nervy, teď mě nenapadá lepší výraz než "politická korektnost". P.S. Ty 2 hvězdičky jsou za Guye, kdyby to někoho zajímalo :-) ()

Reklama

yesbook 

všechny recenze uživatele

Ať je Russel Crowe sebelepší herec, filmové zpracování Robina Hooda mě nenadchlo tak, jako toto seriálové, s Kevinem Costnerem nemohu srovnávat, jelikož jsem toto zpracování neviděl. Prostředí vypadá pěkně, herci se na své postavy hodí, zvlášť představitel hlavní role. Dle mého názoru Robina charakterově velice dobře vystihuje, stejně jako vzhledově se mi na něj velmi hodí. Celý příběh je brán s humorem a nadsázkou, šerif z Nottinghamu je výborně zahraný a dodává vtip. Jediné co bych vytknul je velmi malý počet Robinových zbojníků, resp. jeho osazenstvo se skládá jen ze stálé skupiny, ke které se čas od času na chvíli připojí někdo další. Ani kostýmy nejsou zvlášť propracované. I tak se ale jedná o skvělý seriál, který zpříjemní nejeden večer. A zde musím podotknout, že ač mám většinou raději původní znění, český dabing je zde lepší než originál. ()

J0hn odpad!

všechny recenze uživatele

Nevydržel jsem se dívat déle než 20 minut. Snad kdyby v první čtvrthodince padlo pár podařených vtipů, dalo by se to brát jako parodie. Nebo kdyby tam byla nějaká necenzurovaná soulož, šlo by o docela výpravný pornofilm, ale ničeho takového jsem se nedočkal. Jelikož jsem očekával, že z Velké Británie by mohlo přijít něco kvalinějšího, byl jsem hodně zklamán. Pokud je vám ale méně než 10 let klidně 3 hvězdičky přidejte. ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Seriálová zvrhlost netušených rozměrů. I ta Brooksova parodie byla historicky přesnější a příběhu Robina Hooda věrnější než tenhle pochybný paskvil. Herci jsou příšerní, scénář nejspíš ani neexistuje a co se týče kostýmérky, tak ta snad musela být permanentně sjetá: Robin pobíhá po Sherwoodu v teplákovce, Mariana nosí šaty v army stylu a Gisborne vyznává koženou módu. Jednu hvězdičku dávám za to, že má tahle slátanina obrovský potenciál stát se něčí guilty pleasure. Já ale bohužel nejsem ten případ. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (5)

  • Jonas Armstrong (Robin Hood) odmítl účinkovat ve čtvrté sérii seriálu a ta se nenatočila. (glumka)
  • Natáčení probíhalo v Irsku, Bulharsku, Lotyšsku a Rumunsku. (ČSFD)
  • Robin Hood (Jonas Armstrong) ovládá tzv. "Saracény", tedy zbraně jako Luk a šavle. Jedná se však o nesprávné pojmenování. Luk, který Robin Hood používá, nese jen malou podobnost se zbraněmi ze středního východu. Ve skutečnosti se jedná spíše o moderní reprodukci luku Hunnish. (BLANIK.)

Reklama

Reklama