Reklama

Reklama

Oni

Trailer 1

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (544)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si říkal, jestli to je nebo není remake francouzského Ils a ukázalo se, že není - i když má prakticky stejný průběh. Začíná, pak prostřední část u které jsem se bál, a pak závěr kdy už pro přeplácanost a podivnost toho všeho ztrácím jakékoli pouto a zájem o film. Za co by tohle opravdu zasloužilo 'odpad!' je využití věty 'podle skutečných událostí'. U naprosto smyšleného filmu je to opravdu masakroidní podvod na diváka. No ale tak dávám tři, protože tu atmosféru to mělo, drželo a některé scény byly fakt o nervy. Kdyby tam bylo méně lekaček a méně sebevražedného chování záporáků, mohly být čtyři. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nepodstatné spoilery se vyskytují. Trailer skutečně slibuje lepší zážitek než jakého se nakonec dočkáte, ale i přesto jsem po dlouhé době v kině zažíval skutečnou hrůzu. Každé zjevení maskovaného člověka mi přivodilo silné mrazení a první útok, když je Tylerová sama doma byl vskutku působivý. Škoda těch několika klasických klišé a protivných hrátek s divákem, jako jsou zbytečné lekačky a irelevantní objevování se a mizení padouchů. Konec je příjemně nekompromisní, nicméně že se nebude jednat o happyend a oba hlavní hrdinové nepřežijí je jasné už z prologu, kde nám vypravěč poví, že dodnes nikdo přesně neví co se na chatě událo! ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Proč nám to děláte?“ - „Protože jste doma.“ No ano, kdyby se v noci procházeli po venku a nebo spali pod širákem, nic z toho by se nestalo. Tak je to jednoduché.. Domácí invaze má v americké historii bohatou tradici (vzpomeňte na Clutterovy z Kansasu či návštěvu u Polanských) a kinematografie na ni myslí už od Griffithovy The Lonely Villa (1909), takže v rámci tohoto subžánru je z čeho vybírat a já mohu s klidným svědomím prohlásit, že The Strangers patří k jeho šedivému dnu. Scénář měl maximálně osm stránek (z toho jedna byla storyboard Liv Tyler ve vaně), nějaká tenze prakticky neexistuje, všechny postavy se chovají nesmyslně (hodným jde o život, ale musí se rozdělit, zlí používají taktiku „jsem za tebou, ty o mně nevíš a pak zase zmiznu“), kamera je připoutaná k neposedné Sově, při trapných lekačkách někdo v masce nebo se spodkama přetaženýma přes hlavu udělá za oknem baf a celé to působí jako zaseknutá gramofonová deska. Bertino je svým způsobem kouzelník, protože z hodiny a čtvrt dokázal udělat věčnost.. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Really scary shit! Tenhle film jsem málem nenašel, protože po zadání THE STRANGERS do vyhledávače csfd.cz se mi nezobrazí. Atmosféra, zvuky, lekačky, toho tady je požehnaně a masky vykukující sem tam z nějakého pěkného tmavého místečka jsou fakt scary. Ale to je vše - otázky "kdo", "proč" hoďte za hlavu. Neptejte se, dívejte se a nehledejte chyby, našli byste jich plnej bouřkovej mrak. Ještěže jsem se na to díval na pc kolem půlnoci a mohl dát PAUSE, jít se napít do kuchyně (ozbrojen samozřejmě:)) a pak se vrátit, zkontrolovat skříně, okna,atd, uklidnit se a dívat se dál (vtip). Fakt to na mě působilo. Je to sice podobné Ils a jedna maska je typ Scarecrow z Batman Begins, ale to je jedno. Jednu výtku bych měl (TAK TROCHU SPOILER, BACHA!!!) a docela mi vadí - ono napínat diváka 85min je hezký, servírovat mu kdejaký úchylný hrátky jo fajn, poslužte si na našich nervech, ale na konci NIC nevysvětlit, to už není vůči nám fér. Uvalovat na rozuzlení informační embargo není fér. Chabé vysvětlení "protože jste doma" neberu (zavání to totální nedomyšleností tvůrců anebo leností vymyslet pořádný konec, anebo - a to je reálnější - si to nechávají na druhý, třetí, čtvrtý a já nevím kolik dalších dílů). Na Mayersovi je sice děsivý, že vraždí jen tak koho se mu zachce, ale tady mi ten motiv činu chyběl. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi koncept atmosferického hororu o málo postavách na malém prostoru, který Strangers docela dobře naplňují. Velice rozumná stopáž se postará o rychlý nájezd bez větších složitostí. Co mi na filmu nesedí je občas nelogické a/nebo iritující chování hlavních hrdinů. Dle mého měl film těžit ze střetu racionálně se chovajících obětí, které dělají všechno proto, aby se zachránily a iracionálních vrahů, kteří tyranizují a masakrují prostě proto, že můžou... Tuhle myšlenku film samozřejmě obsahuje, jenže nebyla dotažena k dokonalosti. 7/10 ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Bryan Bertino se inspiroval zážitkem z dětství, když byl sám doma a strašila ho parta zlodějů. (Dines)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. května 2008 v Rusku. (Varan)
  • Film byl natočen výhradně ruční kamerou. Téměř každý záběr vyžadoval kameru v pohybu. (Chatterer)

Reklama

Reklama