Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (641)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Výborný Jim Sturgess v hlavní roli příběhu o tom, že i matematika se může občas k něčemu praktickému hodit. Kevin Spacey i Laurence Fishburne silou svého charizmatu oživili své postavy, ostatní díky nepříliš invenčnímu scénáři působí jen jako komparz. Nebýt film o zhruba půlhodinku delší, než je zdrávo, mohlo to i tak být velmi dobré. Takhle je to pouze dobré. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pravá oddechovka. Kevin Spacey se zase jednou propůjčil k zajímavé roli, která z počátku vypadá nevinně, ale končí skvěle. Jim Sturgess odvádí zajímavý a poutavý výkon. Oko bere je především pro milovníky Las Vegas a hazardu velmi zajímavý a dá se říct i poučný snímek. Konečně jsem se dozvěděl, jak funguje slavné "počítání karet" v Blackjacku a můžu vyrazit do města plného automatů a karet. Herecké obsazení je na malý snímek až překvapivě příjemné a překvapí nadhledem. ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Výborný, chytrý film, Jim Sturgess věrohodně ztvárnil přerod chudého slušńáka na sebevědomého bohatého floutka. Radši jsem jednu hvězdičku přidala, když ostatním to připadá jako průměr - mě se to jeví jako výrazný žánrový nadprůměr a na rozdíl od většiny filmů se něco dozvíme z prostředí, do kterého bychom se asi těžko ve skutečnosti podívali. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když smíchám několik hezkých obrázků a postavím vedle sebe pár slušných herců, vyhráno ještě nemám.. zvlášť, když můj film sleduje někdo, komu „hráčské“ filmy nepřijdou nijak lákavé, nenabídnu mu vlastně ani příliš zábavy a navíc musí sledovat prvoplánové zvraty, které ani nejsou nikterak chytré. A já blbec ještě navíc úplně zapomenu na střihačské nůžky!! Tak co potom můžu chtít? ()

k212 

všechny recenze uživatele

Z daného tématu by se dalo jistě vytěžit daleko víc. Možná i daleko větší drama, než v jaké se nakonec Oko bere obrátí. Jednohubka, která je velice svižně natočená, skočně ohudebněná a svěže odehraná. Děj je nalinkován jistě a příliš neodbočuje, po druhé-třetí návštěvě kasína, je divák přestane rozeznávat, v podstatě je vržen do rychlého a hazardního životního stylu (záměr, hádám). Filmu však chybí elegantní akce a nadhled. Trochu mám pocit, že je spíš určen jako spotřební zbožíčko pro náctileté, třeba se mýlím, každopádně je to zboží dobře vyrobené. 60%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Autor knižní předlohy "Bringing Down the House" Ben Mezrich je sám absolventem Harvardské univerzity. O své alma mater napsal také další knihu, a to "The Social Network", která se stala předlohou pro film Sociální síť (2010). (Ganka)
  • Interiéry školy, kolej MIT a tělocvična se natáčely na Bostonské univerzitě, protože Massachusettský technologický institut nedovolil natáčení v areálu školy. (duklak2)
  • Praví studenti Blackjack Teamu chodili do kasin vždy po čtyřech. Jeden hrál, dva počítali karty a dávali mu tipy, čtvrtý přecházel mezi stolky a podle pokynů ostatních sázel velké sumy. (Lenarek)

Reklama

Reklama