Reklama

Reklama

Transformers: Pomsta poražených

  • USA Transformers: Revenge of the Fallen (více)
Trailer 3
USA, 2009, 150 min (Alternativní 144 min)

Režie:

Michael Bay

Kamera:

Ben Seresin

Hrají:

Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro, Ramon Rodriguez, Kevin Dunn, Julie White, Isabel Lucas, Matthew Marsden, Michael Papajohn (více)
(další profese)

Sam Witwicky odchází na vysokou školu, kde hodlá v klidu studovat. Znamená to i dočasné odloučení od jeho lásky Mikaely. Jenže v té době se podaří Deceptikonům osvobodit Megatrona z jeho vězení na dně moře a společně s ním na radu vůdce Deceptikonů, pradávného Fallena, začínají svůj boj proti Autobotům a s nimi spojeným lidem. Megatronovi se podaří zničit Optima Prima (vůdce Autobotů) a na radu Fallena pátrá po Samovi a přitom ničí lidská města. Sam se totiž dotknul posledního kousku legendární materie a teď se mu v mozku promítají symboly, které mohou Fallena a jeho bandu dovést k dávnému stroji, kterým vytěží ze Země pro ně potřebný energon (to však znamená zánik našeho Slunce). Sam záhy zjistí, o co Deceptikonům jde (zjistí to od Deceptikona Jet Fira), a vydá se najít matrici, která stroj spouští, dřív než ji najde Megatron. Sama na jeho cestě za matricí doprovází Mikaela, která za ním na kolej dorazila, jeho nový spolubydlící Leo a bývalý výzkumník a agent Simmons... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 664)

H34D 

všechny recenze uživatele

Jako zážitek na velkém plátně s očima otevřenýma dokořán a mozkem vypnutým jsou druzí Transformátoři orgastickou akční podívanou, plnou monstrózních bitek a úžasných efektů, ale po rozkrytí příběhu vypluje na povrch zoufalá stupidita (vtípky ještě nebyly nejhorší), logické trhliny a dokonce i špatně ukočírovaná režie v rovině vyprávění (nekonzistentnost). Mrzí mě také, že kamera často zabírala obraz příliš zblízka, bez nadhledu a přehledu (vytvářela rádoby "intenzivní" zmatek), takže si člověk v té ohromné, až překombinované akci nemohl užít všechny detaily, transformace a choreografii. 6/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $402,111,870Tržby Celosvetovo $836,519,699Tržby za predaj Blu-ray v USA $51,497,314 //počet predaných kusov 2,421,259 Tržby za predaj DVD v USA $222,781,215 //počet predaných kusov 10,021,520Akčná Jazda ako Hrom! Áno Michael Bay sa takmer nikam príbeh neposúva, v podstate šablónovo odrapkáva všetko, čo sme videli v prvom filme úplne na novo. V podstate spravil upgrade prvej časti v nadštandardnom lesku, kde je všetko v rámci popcornovej zábavky vyladené na maximum, akcia srší v plnom prúde od začiatku po koniec, keď sa nebojuje tak sa výdatne vtípkuje na plné obrátky(dokonca aj Turturro tu bol znesiteľnejší, takže hluché miesta tu proste nehrozia), k tomu príde výdatná dávka spomalených záberov, či už pri bombastických súbojoch robotov alebo aj pri ladných pohyboch "či už stojacej alebo utekajúcej" Megan Fox(tá je doslova na zjedenie zlatá, aj keď po hereckej stránke umelá ako sa len dá) či "terminátorskej T-X" Isabel Lucas, k tomu pekne ladia zaužívane hudobné robotie motívy od Steva Jablonsky,... no proste blockbastrová pecka roka 2009 spolu s novým Star Trekom. ...ale ak mi toto Bay ponúkne aj na tretí krát už mu to nezožeriem, lebo tu urobil okrem príbehu možné maximum, treba sa už trošku venovať aj príbehovej zložke ináč to nebude mať už žiadny význam, tak ako celá príbehovo prázdna trilógia Pirátov Karibiku. Pripravte sa na vizuálne vyleštený Mega klip. /videl v kine: 95%/ ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Ty krávo, ty vole, ty krávo vole, Michael Bay je prostě záruka, že jeden nočník nezůstane suchej, to bylo zase neuvěřitelný audiovizuální akční pošušňáníčko, tohle já jednoznačně můžu, absolutní triková fantazie.a akce byla tak kulervoucí, že po skouknutí všichni můžou rovnou narukovat do kláštera. Jediný co bych tak filmu vytknul je zbytečně dlouhá příprava na závěrečnej bombastickej masakr, jelikož přece jenom druhá půlka za tou první značně pokulhává hlavně z toho důvodu, že je v ní až přespříliš dialogů a až moc se hledá namísto, aby to bylo našlapaný úžasnou akcí s velkolepým hudebním doprovodem, jak to umí dneska snad jenom Bay a možná by se dalo říct, že tam byl i náznak nudy, ale jinak jsem se prostě bavil úžasně, možná i proto, že sem kvůli zdejším sucharům a jejich zapšklým hodnocením od toho až zas tak moc nečekal a navíc tu zůstali starý známí, kdy Megan Fox je tu tradičně sexbomba filmu, Shia LaBeouf sympaťák a John Turrturo je tam z účelem srandy, zbytek za řeč nestojí, ale všechno to funguje báječně ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Bay rád stupňuje. Takže dvojka je větší, explozivnější, infantilnější, blbější, lobotomizovanější... možná o chlup vtipnější. Kurci a Ortzman vypálili většinu inteligentních ran ve scénáři startrekovského prequelu, v tomhle hasbrovském mišmaši jim tak nezbývá než opravdu třeskutě dementní zápletku naředit slušnými gagy a sebeparodickými hláškami. Což je fajn, jinak by mi Pomsta plecháčů přišla opravdu nesnesitelná. Ono i takhle sledovat dvě a půl hodiny destrukce, zmatečné akce a huhlajících míchaček na beton představuje solidní záhul na nervovou soustavu. Obzlášť proto, že narozdíl od jedničky už to není kulervoucí, ale jen okoukané. Moment překvapení je ten tam, takže dochází na emmerichovský recept "když už nevíš coby, vyhoď do vzduchu co největší lán světa". Božský Míša mi tentokrát na závěr přichystal svůj tolik milovaný patos v surovém stavu, za což mu děkuju a posílám plechovou pusinku. Vím, že milovníci Baykovin z toho budou slintat blahem, pro diváka, který má krom tuny ocelového brnění rád i malou špetku mozku zůstává letošním blockbusterem Star Trek. A nic na tom nezmění všechna ta Bayova NEJ. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Michael Bay je v podstatě génius. Natočil film, ve kterém dvě a půl hodiny XY monstrózních robotů mydlí XXL jiných, ještě monstrózějších robotů, mezitím pobíhá X postav, z toho 2 mají XL kozy, a John Turturro hláškuje o CVI (rozuměj, o 106).. Film, kde bouchá úplně všechno, lítá úplně všechno a leskne se úplně všechno. V podstatě tak strašně moc sexy film, že už to ani víc sexy být nemůže. A ten film vás po celé dvě a půl hodiny nudí. Nezmůže se na jedinou zapamatovatelnou scénu, nedokáže vyloudit jedinou emoci, zato ale několikrát spolehlivě otráví. Roboty si pořádně neprohlídnete, protože jsou naanimovaní chaoticky a nepřehledně, v příběhu a rychlých replikách se nemáte šanci zorientovat a jen si kladete otázky, kam se poděly postavy, které tu ještě před chvilokou byly a najednou nejsou. Podtrženo sečteno: Ani první Tranďáky nemám dvakrát v lásce, Pomsta poražených je ale průser. Přeplácaný, vyumělkovaný, roztříštěný průser. Takhle to vypadá, když se malé děcko utrhne z řetězu a dostane na to 200 milionů. Kdybyste je vyhodili z vokna, možná se dostanou do ruky někomu, kdo s nimi naloží rozumněji. P.S.: IMAX edici se musí přiznat, že těch několik málo záběrů přes celý formát stojí za to a vidět je v kině musí být slast. Na (ne)kvalitách filmu samotného to ale příliš mnoho nemění. Faktem ale je, že už mě to tolik nesralo, jako na poprvé... ()

Galerie (163)

Zajímavosti (105)

  • Bumblebeeho replika: „If there's anything you need, I wonť be far away," je z filmu Forrest Gump (1994), kde zazní v podaní Toma Hankse. Současně jde o jedinou větu, kterou Bumblebee ve filmu pronese. (Mirokukii)
  • V čase 1:40:19 voják ukáže na mapu a tvrdí, že výsadek provede akci v Egyptě. Mělo se jednat o Akabský záliv. Pomineme-li, že Akabský záliv má na mapě jiný tvar (ve skutečnosti se naklání spíše doprava, na mapě ve filmu jde hodně doleva) a přijmeme, že je to on, stejně zakroužkovaná oblast není Egypt, ale přibližně totéž místo, které vyznačil GPS, tedy někde na hranici Jordánska a Izraele. (Proste..Jana)

Související novinky

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Na Transformers 3 se už pracuje

Na Transformers 3 se už pracuje

03.10.2009

Michael Bay několik týdnů tvrdil, že si potřebuje od mimozemských robotů odpočinout a než se pustí do třetí části, natočí si „osobnější filmeček“ Pain & Gain. Jenomže Transformers: Pomsta… (více)

Shia a miliardová soudní pře

Shia a miliardová soudní pře

03.12.2008

John Grisham = bestseller. Tečka. Není potřeba se o tom obšírněji rozepisovat. Z knih slavného autora právnických thrillerů se na světě doposud prodalo odhadem asi 235 milionů výtisků, takže na jeho… (více)

Reklama

Reklama