Reklama

Reklama

Městu vládne mafiánský magnát Lenny Cole, který zde získal nemalé jmění podplácením právníků a pozemkových agentů, od kterých zkupuje ty stavební parcely, které chtějí koupit lidé, jenž si na ně půjčili právě od něj. Pak mu totiž musí půjčené peníze vrátit i s úroky. Lenny se obává příchodu mafie z Ruska, a proto s ní raději začne sám obchodovat. Ruský obchodník s pozemky Uri se obchodu nebrání, ale peníze, které chce zaplatit, někdo ukradne. O transakci ví jedině účetní Stella. Samozřejmě by nikoho ani ve snu nenapadlo, že by v tom mohla mít prsty. Tip od ní dostala banda v čele se zlodějíčkem s přezdívkou One Two. Někdo však udělá chybu a neuvěřitelnou náhodou se osud jednoho miliónového obchodu ocitne v rukou drogově závislého a absolutně nespolehlivého rockera Johnnyho, který měl být mrtvý, ale zatím vypadá až příliš živě... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 202)

Shit 

všechny recenze uživatele

Žádný rocknrolla se nakonec nekoná, je to jen starej dobrej Guy Ritchie s hromadou dialogů, s pár příběhama různě se propojujících a poskládaných do jednoho a s tlupou všemožných cool postav, kterých je zbytečně moc a už je to celý tak trošku u Ritchieho okoukaný a vláčný. Chtělo by to nejmíň o třídu vytunit a rozhodně zjednodušit, na mě to jako nějaká rocknrolla jízda nepůsobilo ani omylem ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Dynamická a vtipná podívaná. Že by byl Guy Ritchie opět ve formě? Nebýt odbytého konce a poněkud nevyrovnaného přeskakování z jedné postavy na druhou, neměl bych co vytknout. Obsazení je prvotřídní a překvapivě méně známí herci jako Strong, Kebbell nebo náš Roden za sebou nechávají i takové profesionály jako je Butler nebo sexy Thandie Newton. Nejlepší gangsterka několika posledních let. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie opět to samé jen trochu jinak. Podfu(c)k a Sbal prachy a vypadni jsou pro mě stále trochu jinde nejen vtipem, ale i stylově mi sedli více. RocknRolla je podivný film, v kterém jsem tak dlouho čekal, až zjistím, co skutečný RocknRolla dokáže, až jsem to nezjistil:). Gerard Butler má však nakročeno velmi silně mezi nejlepší a nejdrsnější herce současnosti a s jeho hlasem a charisma se není čemu divit. Kromě něj mě potěšila snad jen krásná Thandie Newton. Co se týče děje... čekal jsem čekal jsem až jsem toho opravdu moc nedostal. Klasické schéma, které by mohlo být klidně i komplikovanější, se vším všudy. Ritchie dokáže točit stylově, to ví každý, bohužel občas nedokáže najít správnou míru mezi stylem a kvalitou. V RocknRolle jde trochu na hranu, kde mu to zachraňuje vtip a herci a pro někoho i RocknRolla, který mě moc neoslnil a čekal jsem, že předvede o hodně víc. Celkově stylový film s humorem, který mezi ostatními filmy Guye Ritchie působí jen jako "další verze" zajetého konceptu. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Chýbala tomu šťava a vtip predchádzajúcich projektov Guya Ritchieho. Príliš veľa postáv dávalo šancu, že záver bude riadne nadupaný, a neočakávaný. Nebol .... Strih mal svoje svetlé stránky hlavne v jedinej "posteľovej" scéne, inak odpočíval. Hudba bola to, čo tomu dávalo gule .... ale nestíhala za slabým tempom filmu. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Ačkoli RocknRolla nepostrádá nic z poznávacích znamení gangsterek Guye Ritchieho, syndrom nastavované kaše se očividně projevil. Jednak nepříliš nápaditým scénářem, ale především nevýrazným obsazením hlavních postav. Kromě scén s rusákama (především té na trati) a výkonu Karla Rodena film prakticky nenabízí mnoho k zapamatování. Na druhou stranu, ani to není málo. 50%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Fotbalovým stadionem, v jehož lóži se několikrát setkávají Uri (Karel Roden) a Lenny (Tom Wilkinson), je slavný londýnský Wembley. Během natáčení právě finišovala jeho dlouhá a nákladná rekonstrukce. Pár týdnů nato byl slavnostně znovuotevřen. (curfew77)
  • Když Lenny Cole (Tom Wilkinson) a Uri (Karel Roden) hovoří o podnikání poté, co byla odcizena první platba peněz, na stole leží pomeranče. Přítomnost pomerančů předznamenává smrt postavy, podobně jako v trilogii Kmotr (od r. 1972). (griph)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Rock hubí fašisty

Rock hubí fašisty

15.12.2008

Nejdřív RocknRolla, teď Sgt. Rock. Guy Ritchie se očividně snaží zdůraznit, že pop (ztělesněný jeho nekorunovanou královnou) už je pro něj opravdu minulostí ;-). Samozřejmě s muzikou tohle nemá nic… (více)

Reklama

Reklama