Reklama

Reklama

Na doživotí

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Policista Charlie strávil dvanáct let v těžkém vězení za vraždy, které nespáchal. Nový soud mu přiznal pohádkové odškodnění a právo na práci detektiva. Spolu s novou parťačkou ho teď čeká první případ. (oficiální text distributora)

Recenze (175)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Originální krimi seriál, který je u mě společně s Dexterem v současnosti nejlepší seriál. Damian Lewis je výborná volba a celý seriál prakticky táhne. Ovšem nelze říci, že by snad jinak seriál strádal. Každý díl se týká jednoho případu, který se svou kolegyní Charlie Crews řeší a na pozadí zatím obou sérií se zabývá svým vlastním případem. Paráda! 95% ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich kriminalnich serialu posledni doby. Pokud bych ale tento serial zaskatulkoval jen do kriminalni sekce, udelal bych chybu. Pripady nejsou nikterak dumyslne a jejich reseni taky nevyzaduje zadne "super" praktiky a ruzne analyzy DNA, apod. Ale kombinace sucheho humoru hlavniho hrdiny, souhry partnerske dvojice Charlie - Dani je rekl bych, idealni, k tomu si pridejte nepravem odsouzeneho policistu a je zde nadejny serial, skoro bych rekl americky se suchym britskym humorem :) ()

Reklama

Arius 

všechny recenze uživatele

Life je typickým predstaviteľom amerického seriálu posledných rokov. Výnimočná postava s výnimočnými vlastnosťami a množstvom špecifík, filozofické hlášky, napäté scény ktoré sú rozuzlené o 5 minút 12. V podstate sa teda nemôžem sťažovať, Life je kvalitný seriál s kvalitným hereckým obsadením slušným zázemím a má to čo dobrý seriál mať potrebuje, ale rozhodne nemá to čo má mať najlepší seriál. Pre mňa sú serie ako Dexter alebo Prison Break maximálnym stropom, sú to seriály z nezabudnutelnými scénami,charaktermi sú to seriály s vlastným kultom a na toto zatiaľ Life nemá, uvidíme časom. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Musím se smutným povzdechem potvrdit Rodinova slova: Damian Lewis je sympaťák, má dobrou roli, seriál se z jednoho spatřeného dílu nejevil vůbec špatně. Jenže: kdykoliv výše zmíněný herec otevře klapačku, moje orezlá rybička (zakoupena v roce 1987 za mých prasátkových 6,- Kčs) mi párá kapsu a píchá mě tupým hrotem do zadele. Tenhle Hádkův úchylácký dabing jsem prostě nerozdýchala, někdy seriál okouknu v původním znění - zatím nehodnotím. EDIT 2015: Tenhle seriál má šmrnc, to se musí nechat. Ale není to holt úplně standarní kriminálka, vyžaduje trochu přemýšlení a smyslu pro humor, tak nejspíš proto "Life" u émerického publika celkem pohořel. Já bych ráda viděla víc. ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Everything is connected... Everything! Ano, jedná se jen o mírně nadprůměrný detektivní seriál... a nebýt tváře Damiana Lewise v ukázkách, asi bych na jeden z dílů jen ze zvědavosti nejspíš nekouknul... ale... protože je tu vždycky nějaké to ale... sázka na tuhle zrzavou a Bratrstvem neohrožených profláklou tvář byla sázka na jistotu! Role mu sedla jako ulitá, hvězdička navíc pak patří scénáristům a velkému množství povedených hlášek, které pan hlavní představitel v průběhu těch dvou sérií mezi kousáním všemožného druhu ovoce trousí. Pohled na Sarah Shani neurazí určitě ani fandy hezkých tvářiček, i přes občasné jiskření - pozor spoiler -navíc obě hlavní postavy neskončí v posteli, což, dá se říct, překvapí :P V žebříčku mých osobních hodnot za svůj "ruský" výkon zas o trochu stoupnul Garret Dillahunt, kterého jsem měl dosud zafixovaného především jako překopaného terminátora ze seriálu o Saře Connorové. Škoda jen, že seriál po celou dobu trvání zuby nehty svíral onu kostru 90% času případ, 10% času na konci Charlie u své zdi důkazů a malinký posun hlavní story line. Až na občasné odbočky k pokutám současného muže Charlieho bejvalky se vlastně na to nejzajímavější musíme těšit vždy až na samotný konec a aktuální případ vraždy tak nějak "přetrpět" - ale nebojte, pánové scénáristi, tu hvězdičku za Charlieho hlášky, zahleděné pohledy a náhlá odejití (trochu mi to připomíná Grega House, vám ne?) ze scény v důsledky spontánního nápadu vám neodpářu. A když jsme u toho párání, jdu shánět nějaký seznam použitých písniček, protože v jednotlivých dílech zazněly moc zajímavé a poměrně neznámé věci. ()

Galerie (295)

Zajímavosti (3)

  • Damian Lewis (Charlie Crews) a Helen McCrory (Amanda Puryer) tvoria v skutočnom živote pár a majú spolu dve deti. (m.a.t.o.)
  • Číslo odznaku Charlieho Crewsa je 38012. (m.a.t.o.)
  • Pozorný divák si môže všimnúť, že v posledných epizódach druhej série sú zábery so Sarah Shahi (Dani Reese) natočené tak, že kamera ju sníma iba nad ramenami. To kvôli tomu, že herečka bola v tom čase už v pokročilom štádiu tehotenstva. (m.a.t.o.)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Reklama

Reklama