Reklama

Reklama

VOD (1)

Třetí díl série Underworld, která ve světě vydělala přes 200 milionů dolarů, se zabývá podstatou krvavého boje mezi aristokratickými upíry a barbarskými Lycany (vlkodlaky), který se táhne už po staletí. Mladý Lycan Lucian (Michael Sheen) se ujme role mocného vůdce a sjednotí vlkodlaky v boji proti Viktorovi (Bill Nighy), démonickému králi upírů, který je po stovky let pronásleduje. K Lucianovi se připojí i jeho tajná láska, krásná upírka Sonja (Rhona Mitra), aby se společně pokusili osvobodit Lycany z jejich krutého otroctví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (582)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Oproti prvním dvěma filmům (obojí pětihvězdičkové srdcovky) rapidní pokles. Jako tajemný mastermind, který posílá na špinavou práci nasvalované lykany, byl Lucian poměrně cool. Ale utáhnout vlastní film? Co se kdysi odehrálo tak nějak víme/tušíme již od prvního dílu a upřímně, jedná se spíš o materiál pro flashbacky než pro celovečerák. Zábavné to není, emotivní to není... nuuudááá. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Cervenak má pravdu, zbytočné pokračovanie zbytočnej série. Napriek všetkému pri tejto časti som sa aspoň nenudila a zabúdala som hľadať chyby, čo je u mňa spoľahlivým znakom znechutenia. Kým prvému Underworldu som dala 1*, druhému 2*, tu som skončila na veľmi lichotivých troch - všetká tá gýčovitosť, pozérstvo aj štylizácia sa mi už zdá normálna - príčinou môže byť zvyk, akési otupovanie požiadaviek po tom, čo už divák strávil prvé dva diely... na druhej strane to bol aj slušný nářez, také akčné fantasy béčko (priznajte sa, že ste videli aj oveľa horšie) a rýchlo to odsýpa (milosrdných 92 minút poteší). Aj keď na čudne prerastený pršinos Michaela Sheena som si veru zvyknúť nevedela. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Bohužel nejhorší ze všech tří dílů. Ještě bych tak nějak přežil, že triky nejsou zrovna vytříbený, i když na nich film docela stojí a že místo Kate Beckinsale je tady typově sice hodně podobná Rhona Mitra, ale její postava je nudná a Rhona se taky zrovna nějak nepředře, nicméně už sem jaksi nezvlád překousnout ten stupidně vymyšlenej děj o vzpouře kvůli lásce, debilního Lycana Luciana a hlavně to, že sem se nudil a tešil se na konec, jako kdyby se jednalo o německou romantiku z Primy. Jedinej, kdo si tak nějak zaslouží pochvalu je Bill Nighy, ten je tady stejně jako v předchozích dílech super, obzvlášť když se nasere. Minulý díly možná pro někoho byly filmovej odpad, ale rozhodně se tomu nedalo brát, že to je prostě zábavný, ale tohle bohužel je příběhově ještě horší a jako bonus to extra nudí. 2,5* ()

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

Při vzpouře Lycanů nastala vzpoura tvůrců. Pokud jsem u Nového Punishera napsal, že všichni prošli lobotomii, tak tady to platí dvojnásob. Nastalo to, co se u těhle blockbusterů, které se nakonec blockbustery nestanou, děje pořád. Nastalo to, čemu se říká forma nad obsah. Trošku si pohráli s nasvícením, herci dostali modré kontaktní čočky, přihodili Rhonu Mitru a místo kvalitních záběrů bitvy jsme dostali detailní záběry stříkající krve, uříznutých rukou, hlav a zbičovaných zad. To může pobavit maximálně podivíny a 14 letý děcka, který si k tomu vyhoní nad nádhernou Rhonou, která je vlastně jediným důvodem proč film vidět. Ale když umře, už Vám nic nebrání vypnout to a zapomenout. A největší perličkou je casting, který je nejvíce lol lol lol lol za poslední léta. Michael Sheen, který se dokonale hodil do role premiera Británie v Královně a baviče Frosta v Howardově Duelu s Nixonem, ale obsadit ho jako milence hlavní upírky s dlouhými vlasy a lykanskou krví? No to je džouk. Bill Nighy se sice snaží být co nejvíc strašidelný, ale vypadá jenom jako po tuberkuloze. Za tenhle film neplatit. Za tehle film peníze dostávat! ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Na rovinu: pokud chcete vidět vlkodlaky, kteří se zahryzávají do krků nebohých upírů, udělejte si výlet na Konopiště, poněvadž tamní (brutální) sbírka uřízlých hlav lesní zvěře, je Lycanům dost podobná. Možná tam někde uvidíte i Patricka Tatopoulose, jehož skalpovaná hlava bude mít to nejčestnější místo, v jakékoli síni. Stvořil totiž ten nejzbytečnější film, co jsem kdy viděl. P.S. Michaela Sheena nechte, prosím, být. On je jediná světlá vzpomínka, co mi z Underworldu zůstane. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (5)

  • V Severní Americe film utržil 45,8 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 92,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

11.08.2009

Třetí Underworld s podtitulem Vzpoura Lycanů sice nevydělal tolik jako předchozí dvě části, ale při rozumném rozpočtu 35 miliónů dolarů jsou i tržby v celkovém souhrnu 91 mega docela potěšující. Něco… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Prezident v ohrožení. Už zase.

Prezident v ohrožení. Už zase.

17.11.2008

Len Wiseman se po úspěchu Smrtonosné pasti 4 vykašlal na sérii Underworld a třetí část za něj natočil trikový mistr Patrick Tatopoulos. Len očividně čekal na mnohem atraktivnější nabídky. Jedna… (více)

Reklama

Reklama