Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Než se stal Drákulou, byl Vladem III., vládcem malé zemičky jménem Transylvánie, která se krčila ve stínu mocné osmanské říše. Dobře věděl, že jakýkoli odpor proti silnému sousedovi by znamenal jeho konec. Když ho však sultán „požádá", aby mu poslal tisíc chlapců včetně jeho vlastního syna coby čerstvé rekruty do armády, rozhodne se neuposlechnout. Aby porazil zlo a odvrátil nevyhnutelné, spojí se se zlem mnohem větším. Stane se Drákulou. Nezničitelným démonem, který je schopný porážet obrovská vojska, ale který zároveň ztrácí ty, jež svým zoufalým aktem zachránil. Své nejbližší. (Cinemart)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (755)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ať už bude novodobé Dark Universe fungovat anebo ne, díky této iniciativě vznikl další příjemný Dracula. Což už samo o sobě je velmi příjemné. Tentokrát ve variantě pro 21. století s přídomkem Untold. Jako upřímně, ať už Luke Evans sáhne po jakékoli látce, tak je víceméně jisté, že části (dámského) publika bude vyhověno už jenom tím, že Evans nesleze z plátna. A pokud jeho hrdina bude romantický (anti)hero, tak je všechno ostatní už jen třešinka na pomyslném dortu. A takto i nový Dracula prakticky bezchybně funguje. Kdo chce něco jiného, může si vybrat jakoukoli jinou verzi z těch nespočetných adaptací, které vznikaly celé 20. století. Já jsem se potěšila. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Od Drákuly jsem moc nečekal, jelikož originál nebyl můj šálek čaje. Novodobý Drákula mi sedl daleko více, jak příběhově, tak dějově. Po celou dobu se něco děje, celkem slušná atmosféra a efekty. Škoda jen toho, že měl 3 dny trpět a děj se tomu nevěnoval více prostoru, mohlo to být daleko brutálnější a mohl více trpět. Ten děj tuto podstatu docela vynechal, mohlo se divákovi ukázat, jak si sahá na úplné dno, jenže to bylo docela opomenuto. Žádnou velkou bolest jsem neviděl, což je jedna taková větší chyba. Přesto jako celek Drákula docela funguje a pokud by jednou mělo vzniknout pokračování, nebudu váhat návštěvy kina .. 7/10 = 75% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Drákulu jsem se poměrně těšil. Hlavně jsem se těšil na další film, kde se objeví Luke Evans. Člověk, kterému patří cokoliv, co se odehrává ve Středověku. Prostě, jako kdyby do toho období zapadl a už nedokázal vyklouznout, nebo ani nechtěl, protože pokaždé, když ho v něčem takovém vidím, je mi jasné, že je to JEHO role. Stejně tak je na tom i Vlad Narážeč, kterého si Bram Stoker použil pro příběh Drákuly. Tenhle je ale úplně jiný, než by člověka napadlo. Vypráví totiž příběh o tom, jak se z Vlada stal upír a musím říct, že v rámci fantasy předvádí naprosto ultimátní výkon. Překvapuje mě ale, že tenhle úkon dali debutantovi Gary Shoreovi, ale na druhou stranu musím říct, že pár zajímavých záběrů tam měl. Třeba takový první boj Vlada, to byla vyslovená digitální chuťovka. Horší už ale byli některé scény, u kterých jsem kroutil ruce v pěst. Třeba takovej závěr, kterej byl snad jako kdyby si ho někdo vycucal s tím, že to prostě musí skončit takhle a je mi vlastně úplně jedno, jak k tomu ten příběh dojde. Třeba klidně i kdyby to bylo tou nejdebilnější cestou...a taky že jo. A takových momentů tam bylo víc a přesně tyhle momenty celý ten fantasy svět dost shazovali. I přesto ale hodnotím vyšší známkou, protože mám takové filmy moc rád a klidně se na ně s radostí podívám znovu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatický popcorn flick. Luke Evans si krade celý film pro sebe a fandil jsem mu. Efekty i akce prvotřídní ( zamrzí pouze absence krve), ale přesto má čím zaujmout, dokonce mne zamrzelo, že film nemá o dalších 20 minut navíc. Scény z jeskyně navodí krásnou temnou až hororovou atmosféru, při které jsem se jako hororový fanoušek rozplýval nadšením. Za mě tedy spokojenost, bavil jsem se tak moc, že nad logickými chybami ani nebyl čas uvažovat. Krásný úvod nového Universa. 80% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Michael Shannon zahral toho Vlada na jednotku a miestami sa mi zdal ešte väčší fešák, ako v skutočnosti je. No dobre, teraz vážne ... Luke Evans bol naozaj dobrá voľba. Ohromne mužný a charizmatický a ešte aj dobrý herec. Príbeh ma bavil so všetkým čo ponúkol. Taká fajn temná rozprávočka. A dvojka bude kedy? ()

Galerie (51)

Zajímavosti (32)

  • Ve filmu je Draculova (Luke Evans) manželka (Sarah Gadon) svržena tureckým janičářem z věže hradu nad průsmykem Borgo. Tato scéna má historický základ, neboť když byl Draculův hrad Poienari obléhán vojsky sultána Mehmeda II., Draculova manželka - Moldavská princezna, jméno je neznámé - než by upadla do zajetí, spáchala sebevraždu skokem z hradních věží do údolí řeky Arges. Proto se také řece Arges pod hradem Poienari říká "Princeznina řeka". (BrianStorker)

Související novinky

Luc Besson chystá vlastního Draculu

Luc Besson chystá vlastního Draculu

18.02.2024

Je tomu už pár měsíců, co do našich kin dorazil zatím poslední snímek režiséra Luca Bessona (Leon, Pátý element) pod názvem DogMan, v němž si hlavní roli zahrál americký herec Caleb Landry Jones.… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Hororová monstra nebudou děsit

Hororová monstra nebudou děsit

16.11.2014

Šéfka studia Universal Donna Langley ví, jak vydělat peníze. Nejprve jsme se od ní dozvěděli, že nás čeká minimálně deset dílů Rychle a zběsile. A hned záhy dala na vědomí, že filmy z budovaného… (více)

Reklama

Reklama