Reklama

Reklama

Tintinova dobrodružství

  • USA The Adventures of Tintin (více)
Trailer 3

V 50. letech 20. století v Bruselu si mladý novinář Tintin koupí na trhu miniaturní model lodi známé jako Jednorožec. Obtěžují ho ale důstojník Interpolu Barnabáš a sběratel lodí Ivan Ivanovič Sacharin, kteří se od něj neúspěšně pokoušejí model získat. Tintin si jej odnese domů, ale tam se loď nešťastnou náhodou rozbije při honičce jeho psa Filuty s kočkou. Z lodi pak vypadne pergamenový svitek a zakutálí se pod komodu. Mezitím poznáváme nešikovné policejní detektivy Tkadlece a Kadlece, kteří jsou na stopě kapsáře Aristida Silka. Poté, co Tintin navštíví Námořní knihovnu, aby zjistil víc o historii Jednorožce, se vrátí domů a zjistí, že Jednorožec byl ukraden. Podezřívá Sacharina. Obviní ho z krádeže, ale když si všimne, že Sacharinův model není rozbitý, uvědomí si, že existují dva modely Jednorožce. Tintin se pak vrátí domů a zjistí, že tam byli zloději. Filuta mu ukáže svitek, ale vyruší je příchod Barnabáše, který je později zavražděn při pokusu získat Jednorožce zpět. Tintin si svitek uloží do peněženky, ale druhý den ráno ho Silk okrade. Později je Tintin unesen a uvězněn Sacharinovými komplici na lodi Karaboudjan. Dozvídá se, že Sacharin uzavřel spojenectví s lodním personálem, aby převzal kontrolu nad lodí. Na palubě se Tintin setkává s Archibaldem Haddockem, kapitánem lodi, který je permanentně opilý. Tintin, Haddock a Filuta nakonec posádce uprchnou na záchranném člunu... (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 3

Recenze (1 100)

Cival 

všechny recenze uživatele

70%. Ani v IMAXu Tintin úplně nestrhl a naopak vcelku rychle šumí z hlavy. Možná mistrovsky zrealizovaný (oslňující animace, moudré užití 3D, naplno válící virtuální kamera, hravá hudba a božská akce v Maroku), ale ve výsledku i bezpohlavní, trochu sterilní a paměťová centra míjející blockbuster. Kombinace plochých a umělých postav s uspěchaným a nahňácaným dějem si bere svou daň - a naplno ji neproplatí ani Spielbergova řemeslná výjimečnost. Díky alespoň za to, že tvůrci naplno využili možností formátu co se týče rozmáchlosti své show, jen se jim to změnilo v trochu jednorozměrné a uskákané klukovské skotačení. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Komiksové sešity o Tintinovi táhly několik desetiletí. Diváci si ho hýčkali a nepustili by k filmu jen tak někoho. Mistr rodinné podívané Steven Spielberg má ale díky bohu stále hravou filmařinu v krvi, takže se jen čekalo, jak to celé dopadne. A nedopadlo to vůbec zle. Předesílám ale hned vzápětí, že nepadám na zadek - prostě docela jsem si další Spielbergův výlet do neznámého užil. Kdykoliv se totiž někdo v časech minulých odhodlal vstoupit do vod digitálních lidí, dopadlo to nevalně. Z detailností a propracovaností některých scén díky Spielbergovi docela mrazí. Tintin a jeho silně inteligentní psí parťák Filuta toho prožívají nemálo, ignorují fyzikální zákony, divák se docela dobře baví a vše je vedené pevnou rukou režiséra v letech, který ale dál překvapuje klukovským nadšením. Jen to bohužel docela rychle vyšumí. Pasáže po (skvělém) přistání v poušti bych trochu prostříhal. A humoru mělo být víc. Nicméně 3 až 4*, z nostalgie jdu nahoru.. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Spielberg? Stěží... Nejzábavnější? Dost možná... Nejhravější? Suverénně! Spielbergovy inscenašní schopnosti jsou fascinující a i když propojení děje občas není úplně nejelegantnější (tohle že psal TEN Moffat?), hravost a dobrodružný feeling tohohle filmu nemají obdoby. Destrukce Maroka je FUCKING EPIC! ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý Indy si dal rande s Langdonem, vyměnili si to nejhorší a uplácali zbytečný anachronismus. Zatímco ještě někdy v osmdesátých letech dokázal Spielberg spojit nenápadné prvky slapsticku a fyzického humoru s vážně míněným násilím, aniž by z toho vznikl hybrid zmatený ve vyznění a předpokládaném divákovi, teď vše nevybíravě akcentuje, a oboje ladění se tedy nutně a nepřehlédnutelně řeže. Není mi moc jasné, komu má být Tintin určen: dospělý nerd nepotřebuje, aby mu byl každý zvrat pomalu a pečlivě předříkáván jako malému degenerátovi, a dítě, i když jistě ocení stereotypní a podbízivý humor, si zase neporadí s náhlými výbuchy neodlehčeného násilí. Animace, ač technicky dokonalejší, jde slepou uličkou Polárního expresu: příliš umělá, než aby mohla být skutečně přesvědčivá, ale dostatečně realistická, aby vzbuzovala odpor. Dobrodružný příběh odteď oficiálně znamená tuny neinovativní okázalé akce, která nepřestane ani na pět minut a již postavy podstupují, aniž by k tomu měly nějakou racionální motivaci. Bájo. Spielberg nám holt tu katastrofu jménem Křišťálová lebka hodlá rvát do chřtánu i nadále. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nechtěl bych, aby se mi mladistvý reportér Tintin zavěsil na stopu. On je totiž neprůstřelný, má psa a zná někoho, kdo umí bojovat ramenem jeřábu. Mne by tedy investigativně odhalil hned, ale pak bych se patrně neudržel a naplácal bych mu na holou. Lotr Sacharin na to však nemá ďábelské schopnosti a tak jsem zaznamenal dietně zábavnou podívanou, kterou nad hladinou průměru držel pouze vynikající notorický kapitán Archibald Haddock. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (48)

  • Jamie Bell se nechal slyšet, že po stránce fyzické náročnosti byla role Tintina (nasnímaná pomocí "motion capture") obtížnější než jeho role mladého tanečníka ve slavném filmu Billy Elliot (2000). (DaViD´82)

Související novinky

Tintin dostane hraný film

Tintin dostane hraný film

19.10.2020

Podle francouzského serveru Figaro se filmař Patrice Leconte (Muž z vlaku) chystá natočit hranou adaptaci známého komiksu Tintinova dobrodružství. Snímek tak nebude mít nic společného s animovaným… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

09.10.2018

Peter Jackson (Pán prstenů: Společenstvo Prstenu, King Kong) má teď plné ruce práce s produkováním jeho nadcházejícího filmu Smrtelné stroje. Jako režisér už má ale pár let volno a přestože se v… (více)

Druhý Tintin žije

Druhý Tintin žije

24.03.2018

Když šla v roce 2011 do kin Tintinova dobrodružství, Steven Spielberg a Peter Jackson oznámili jasné plány. Zatímco první díl režíroval Spielberg, druhého se měl po dokončení hobití trilogie ujmout… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama