Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (495)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ano přesně jsem viděl to co jsem čekal..naprostá kravina..už když jsem viděl že bude druhý díl otočil jsem víčky..a ted je to tu..viděl sem to a tolik nesmyslů a hovadin v jednom filmu jsem opravdu neviděl jsem línej to všechno sepisovat ale bylo to fakt trapné..určitě boj s baterkou..naprosto zbytečné zneužití Jonah Hilla. Jednu hvězdu dávam za herecké obazení i když se docela dost divim že si Stiller a Wilson zahráli v takový kravině..nechápu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

První díl byl super a stejně super je i toto pokračování, kdy se dočkáme mnoha nových zajímavých a vtipných postav a kdy je k vidění opět hodně geniálních a vtipných scének. Za všechny například nábor nových záporáků (Darth Vader, Elmo) nebo závěr, kdy se holčička ptá v muzeu faraona Ahkmenraha, k čemu je vlastně ta zlatá deska dobrá. Tohle pokračování mi zkrátka dokázalo parádně prozářit nedělní večer a já jsem jen a jen rád, že toto pokračování vzniklo, protože ten nápad nechat oživnout muzejní exponáty je sám o sobě velmi zajímavý a dává tvůrcům netušené možnosti, kdy se vedle sebe mohou sejít zajímavá zvířata, lidé a další exponáty, které by se jindy nesešly. Navíc si tvůrci zkusili ještě novinku v podobě honičky v černobílém obrazu visícím na stěně v muzeu, což bylo parádní ozvláštnění už tak zajímavého filmu. Já jsem si tenhle film každopádně maximálně užil a jsem z výsledku nadšený a samozřejmě velmi příjemně překvapený. Staří známí smíchaní s novými exponáty, to na mě rozhodně zafungovalo a já tvůrcům tleskám. A ten vtípek během závěrečných titulků s mobilním telefonem a Joeym Motorolou byl takovou pomyslnou třešničkou na dortu. Excelentní, skvělé, vtipné a perfektní pokračování, které se bez problémů vyrovná prvnímu dílu. Jsou to čtyři hvězdy. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu ne zase tak hloupé pokračování, které samozřejmě například tématicky podobnému Toy Story nesahá ani po kotníky. Celý film se střídají povedené záseky (Jonah Hill jako Brundon, cameo Darth Vadera, šišlající Azaria, běžící Steve Coogan na zteč a nejlepší výměnné dohady mezi Larrym a faraónem), kromě těchto scének se ničemu jinému už nezasmějete, na druhou stranu hodně vtípků je neskutečně trapných a například celou postavu Amy Adams bych poslal s chutí do kelu. Přesto pro mě druhý díl je určitě minimálně směšnější. 60% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Určitě nejsem cílovou skupinou, protože jde o výrazně infantilní záležitost, která staví na záplavě digitálních triků a popularitě Bena Stillera. Na druhou stranu, pokud srovnám Levyho kousek s nedávno shlédnutým Sommersovým G. I. Joem, pak jde v tomto případě o lépe investované peníze a tu lepší část podobné produkce. Celkový dojem: 50 %. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Druhá Noc v muzeu trpí klasicým syndromem dvojek. Na stejné ploše se snaží naservírovat oproti jedničce dvojnásobně velkolepý příběh (paradoxně trpící dvojnásobným dějovým vzduchoprázdnem) plný nových postav. Ty jsou ale trestuhodně nevyužité, jejich prostor na plátně povětšinou nepřesahuje rozsah camea výstupu a v naprosté většině míří absolutně mimo. Skutečně dobrých fóru je tu stejně, jako v jedničce (tedy proklatě málo), poměr ucházejích a vyloženě trapných se ale velice nehezky zhoupnul na špatnou stranu vah. Logika nejspíš zůstala, jako abslutně nudný a neživý exponát, v nějakém úplně jiném muzeu, ve kterém ani scenárista, ani režisér tohoto filmu NIKDY nebyli... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. května 2009 ve Washingtonu D.C. (Varan)
  • První film, který se natáčel v muzeu Smithsonian Institution. Štáb zde mohl natáčet pouze týden. (willy1)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama