Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (495)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Věřím, že pro Američany to může být zábava, mně tahle komedie a lá Mumie příliš nenadchla. Role Amy Adamsové alias Amélie Earhartové je plochá a sebeparodující (neplést se sebeironií). Na filmy Bena Stilera (a je jedno, zda je točí jako režisér nebo herec) jsem zřejmě už stará.A tak uznávám, že nejvíc se mi líbily triky v galerii s obrazy (a sochami, heh) - fotka z poválečné Ameriky, pop-artový obrázek, moderní obrazy... Na usínání dobré, jinak nuda. A teď koukám, že napřesrok bude trojka... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

První Noc v muzeu považuji za příjemnou rodinnou zábavu, dvojku jsem tedy vyhlížel v naději, že se pod oblíbeným hollywoodským heslem "všeho víc!" do filmu dostanou i pořádné vtipy. Ano, trochu naivní očekávání, ale odcházel jsem v podstatě spokojen. Spousta komediálních exhibicí sice opět vyšumí do prázdna a pocit, že by to v režii někoho jiného šlapalo o řád líp, přetrvává, Levy měl však sakra kliku na přírůstky do hereckého ansáblu. Hank Azaria udělal z nablblého záporáka značně zábavnou figurku, Amy Adams spolehlivě prozáří každou svojí scénu a Bill Hader na sebe strhává pozornost, jak jen může. Ani staří harcovníci však neodpadli na druhou kolej, a přestože většinou jen přihrávají, taková parodie Třístovky v podání Wilsona s Cooganem je z řádu geniálních scén. Jinak zůstává vše při starém a Noc v muzeu opět jede ve slušném tempu, kde se na těch pár infantilních fórů nikdo neohlíží, a když doletíte k závěrečnému poselství, vůbec vás ta hodina a půl předtím nemrzí. Zkrátka rodinný film přesně podle učebnice, který určitě v nejednom dítku vzbudí touhu po návštěvě muzea. A o to tu jde především, no ne? Rád si to dám za pár měsíců ještě jednou v originálním znění. P.S. Český dabing sice něco spolehlivě zabil (Gervais a Hill), celkově je ale povedený a třeba Azariův faraón a Haderův Custer dostávají v češtině netušené rozměry. [Novinářská projekce] ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Chvílemi až bolestivě špatné. Vše, co zdobilo vydařenou jedničku, je buď nadobro pryč (jak moc mi scházel seriózní a "normální" záporák Dick Van Dyke), nebo zkažené neúnosným opakováním a stupidním fraškovitým scénářem, který musí připadat hloupý snad i malým dětem. Dvě hvězdy dávám jen z dobré vůle, a to primárně za Stillera, Wilsona a pohlednou Amy Adams.. 45% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

50%. Jednotku som videl dost davno, ale pamätam si, ze sa mi pacila viac, ako dvojka. Neviem, cim to bolo, ale uz mi to neprislo take vtipne, nepomohol tomu ani Ben Stiller, ktory ma vzdy rozosmial, ale musim uznat reziserovu snahu o zabavu, vela vizualnych efektov a hlavne skvelu hudbu Alana Silvestriho. Z mojho pohladu najväcsiu radost z tohto filmu budu mat deti, pre dospelaka to moze byt nudne. ________ Ben Stiller - (Larry Daley) +++ Amy Adams - (Amelia Earhart) +++ Owen Wilson - (Jedediah) +++ Hank Azaria - (Kahmunrah / Abe Lincoln) +++ Robin Williams - (Teddy Roosevelt) +++ Christopher Guest - (Ivan Hrozný) +++ Alain Chabat - (Napoleon Bonaparte) +++ Jon Bernthal - (Al Capone) +++ Steve Coogan - (Octavius) +++ Ricky Gervais - (Dr. McPhee) +++ Bill Hader - (George Armstrong Custer) +++ Eugene Levy - (Hlas Alberta Einsteina) +++ Johah Hill - (Brandon / Brundon - nočný dozorca) +++ Produkcia: Shawn Levy, Chris Columbus +++ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Skvěle jsem se, i přes tu exkluzivní přeplácanost, pobavil. Dvojka je doslova zahlcena množstvím oživlých historických postav, až film místy ztrácí na přehlednosti, ale ta síla špičkových digitálních triků, která se valí minutu po minutě na diváka, je strhující. Ben Stiller už nedělá hlídače v muzeu, ale věnuje se podnikání, a záhy se dozvídá, že jeho staré muzeum je v rekonstrukci, a to znamená, že staré dobré postavičky putují do starého železa a budou nahrazeny zajímavějšími exponáty. Sympatické postavy z jedničky jsou celkem upozaděny a velký prostor tentokrát zaujmou desítky nových historických postav, at už kladných (slavná pilotka Earhart, Lincoln), nebo záporných (Al Capone, Ivan Hrozný nebo Bonapart), a tady nastává problém pro dětské diváky, kteří bez alespon základních dějin nepochopí řadu dobrých gagů, které právě těží se znalosti historie dávné i nedávné. Do hry navíc vstoupí faraon (Hank Azaria), který za pomoci kouzelné desky touží oživit svou prokletou armádu a ovládnout tak svět, a tak dojde ke strhující bitvě o záchranu starých muzejních kousků, ale potažmo i světa, která se ovšem nebere vůbec vážně. Některé osvědčené gagy se vrací (fackující opice) a přibyly i gagy velmi nápadité s oživlými slavnými obrazy nebo fotografiemi a sympatičtí rapující amoři, stojí za to vidět. Počínající románek Bena Stillera s pilotkou Amy Adams byl citlivě natočen. Dodávám, že film má dynamické tempo a režisér Shawn Levy se vybičoval k obdivuhuhodnému výkonu a upletl polkračování, které svého předchůdce v pohodě strčí do kapsy. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • Film se natáčel ve městech Washington a Vancouver od 8. dubna do srpna 2008. (don corleone)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. května 2009 ve Washingtonu D.C. (Varan)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama