Reklama

Reklama

New Yorku, miluji Tě!

  • USA New York, I Love You (více)
Trailer
Povídkový / Romantický / Drama / Komedie
USA, 2008, 103 min
(další profese)

VOD (1)

Od samého zrodu filmů byl New York jedním z vysněných filmových měst. Byl zvěčněn na filmovém plátně stovkami různých způsobů. Teď tu ale je zcela nový, odlišný a zcela nepopiratelně romantický pohled na toto město – pohled očima lásky, ve všech jejích podobách, od první lásky přes lásku krátkodobou a komplikovanou až po lásku minulou, odpíranou, vytouženou a lásku, která trvá navěky. Lásku k New Yorku tímto filmem vyjadřuje skupina těch nejkreativnějších současných režisérů i herců, jejichž příběhy se odehrávají v celkem pěti různých newyorských čtvrtích. Jde o volné pokračování série Města lásky, jejíž první díl, Paříži, miluji Tě, slavil před časem velké úspěchy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Paradoxní je, že největší plus spočívá v tom, že zúčastnění mají víceméně natolik zaměnitelné režijní rukopisy, že to ve finále vypadá jako dílko jediného režiséra. Celý snímek to tak elegantně stmeluje do velmi vyrovnaného a kompaktního celku. A na podobné úrovni jsou i náměty jednotlivých povídek, které se drží ve velmi intimní a komorní rovině. Určitě mnohem příjemnější než lehce nesourodé milkování v Paříži, kde exhibující velká jména zastínila všechna ostatní (Tykwer a spol.). Palec nahoru. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to jako drahá bonboniéra ze které někdo snědl všechny bonbóny - vkusné, ale prázdné. Líbivá hudba a kloboučky většiny pánského hereckého ansámblu nahazují "inteligentní" atmosféru New Yorku jako města umělců a otevřených lidí. V Paříži jsme viděli i odvrácenou tvář města, zde se ničeho takového nedočkáme. To celkové prolínání povídek se mi taky moc nelíbilo a působilo to na mne spíše rušivě. Nejhorší, ale je že se mi opravdu líbily jen dvě povídky (ta s vozíčkářkou a pak ta jak Ethan Hawk balí Maggie Q u cigarety). A zaujala mě ještě ta se zesnulým malířem. Zbytek šel mimo mně a i když byli herci dobří všude, prostě mě na to nebavilo koukat. ()

Reklama

Payushka 

všechny recenze uživatele

Snímek o Paříži jí byl věrný atmosférou, příběhy, laděním. Například z povídky, která se odehrávala na hřbitově Père Lachaise, na vás dýchla jistá tajemnost, ale zároveň i hravost, jíž jsou francouzské uličky plné. Většina krátkých snímků byla kvalitních, originálních, měly spád. V New Yorku jsem sice nebyla, ale přesto mám pocit, že bych jeho atmosféru poznala. V tomto filmu chybí. Jen párkrát se mihne, aby vás podráždila, a zase zmizí v nedohlednu. Těžko se hodnotí film složený z několika malých částí – těžko můžete říct, že jako celek je to nuda, když víte aspoň o dvou, třech kouscích, které stály za podívání. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

o dosť slabšie, než jeho predchodca. nevyužitý potenciál "najväčšieho" a najznámejšieho mesta na svete. obsadený zaujímavým castom a ozvučené zaujímavým soundtrackom to ostalo plytké a impotentné - aj keď remeselne dobre urobené. z celej (miestami mierne chaotickej a čo a týka štruktúry nedotiahnutej) spleti poviedok za pozornosť stojí hádam iba tá o maliarovi a mladej Číňanke, aj keď je to len taká miniatúrka a záverečná o starom páriku - pretože bola milo pravdivá, ľahko dojemná a vtipná; ale 2 sedemminútové poviedky na skoro dvojhodinový poviedkový film, to je veľmi málo; paríž forever! ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Oproti Paříži je New York I love you propojenej nejenom láskou ale i postavama a to se mi líbí. Nepůsobí to pak tolik jako několik rozsekanejch krátkejch filmů. Jinak až asi na 2 příběhy (ten v čínský čtvrti a ten s Portmanovou) mě každej příběh něčim zaujal a většinou silně zapůsobil. Jako vrchol, filmařská dokonalost, byl pro mě příběh s Shiaou LaBeoufem, kterej mi doslova vyrazil dech a nemůžu ho furt vyhnat z hlavy. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (13)

  • Součástí filmu byly původně ještě dvě další filmové povídky, a to „Apocrypha“ ruského režiséra Andreje Zvjaginceva a režijní debut herečky Scarlett Johanssonové „These Vagabond Shoes“. Z konečné verze byly ale po promítání na festivalu v Torontu vystřiženy a vyšly až jako bonus na DVD filmu, jehož součástí původně měly být. (Iggy)
  • Ide o druhý film zo série Mestá lásky, ktorá sa začala snímkou Paríž, milujem ťa a pokračovať bude Rímom, Šanghajom, Jeruzalemom a Bombajom. (Very_kuul)
  • Příběh "Upper East Side" měl režírovat Anthony Minghella, který krátce před natáčením zemřel. Anthony požádal při jejich posledním rozhovoru Shekhara Kapura, aby jej zastoupil. Po Anthonyho smrti napsal Shekhar do svého blogu: „Ujmu se režie příběhu – s Anthonym ve svém srdci a v přítomnosti jeho duše.“ (HellFire)

Související novinky

New York plný hvězd

New York plný hvězd

13.04.2008

Tenhle typ zpráv Bart, který pro vás mé novinky na čsfd nahazuje, nemá moc rád, protože je v nich spousta jmen a to znamená spoustu odkazů. Nedá se ale nic dělat, Petře, tenhle projekt je prostě tak… (více)

Reklama

Reklama