Reklama

Reklama

VOD (1)

Rodinný outsider, který nakonec stál v čele Američanů. Životní příběh prezidenta George W. Bushe. Nikdo by to do něj v mládí neřekl, přesto dnes patří mezi nejznámější osobnosti americké historie. Biografický laděný film o životě George Walkera Bushe sleduje budoucího 43. amerického prezidenta od roku 1967. Od jeho nevázaných a hodně bezstarostných dnů na vysoké škole, přes vojenskou službu, guvernérský úřad v Texasu. Všímá si jeho zapojení do velkého byznysu v naftařském průmyslu, až po prezidentskou kandidaturu v roce 2000, mapuje první čtyři roky v nejvyšším úřadě, až po druhou kandidaturu v roce 2004... (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (191)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone zase natočil film, který se nebude líbit každému, který plno lidí nepříjme už od začátku a film, který svým způsobem také plno lidí nedocení, už jenom proto,že má v názvu dvojité v s tečkou. Popravdě je ale tenhle film pravý opak toho, o čem byste si představili životopisný film, a je to opravdu příjemné zpestření oproti tomu co byste čekali. Film má v sobě snad všecky možné filmové styly, a rozhodně nepřestane jen tak nudit. Proto nevidím jediný důvod, proč ho kritizovat, při sledování zdejšího hodnocení a 66ti procent, které tento film dostal, bohužel. Josh Brolin bývalého prezidenta Spojených států zahrál famózně, ze začátku jsem mu to nedokázal věřit, a ani jsem v něm Bushe neviděl, ale po čase jsem prostě musel změnit názor. Do teď nechápu, proč za tu roli nedostal nominaci na Oskara a Nixon z filmu Frost-Nixon jo. Doteďka to asi ani nepochopim a opět budu tvrdit to, že tenhle film je hrozně nedoceněnej. Čtyři hvězdičky tomu dám a s radostí, ve filmu totiž není vidět jediný úspěch osoby o které tento film je, vypráví prostý příběh člověka, zobrazeného každou chvíli nějak jinak, přesto oddaného své práci, což určitě není lež, ale je otázka, co je na tom všem pravdy. Jedno je jasné, mně osobně se film líbil, ať si Oliver Stone mění fakta s fikcí jak chce, sám nevím co je na tom pravdy a co ne. Já jsem nečekal nic, a dostal jsem především obyčejného Texasana, který sice udělal plno chyb...ale na druhou stranu...kdo ne. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Celé to na mě působilo odfláklým dojmem. Od režie a výpravy až po obsazení jednotlivých rolí. Josh Brolin standardně dobrý, ale žádný herecký koncert nepředvádí (k takovému Seanu Pennovi a jeho Harvey Milkovi má opravdu daleko). Už chápu, proč žádný z našich distributorů nenašel odvahu W. nasadit do kin. Předem odsouzený kasovní propadák. P.S. a že je celý film laděný do komediální roviny mi také není dvakrát po chuti. Mnohem radši bych viděl seriózní drama o životopise Bushe jr. v režii Rona Howarda. ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že dokoukat tento film do konce pro mne bylo opravdu nesnadné. Nemůže za to ani tak jeho režisér či excelentní Josh Brolin, jako spíš téma o které se snímek opíra. Ano, Bush byl a stále je hloupým vidlákem z Texasu, kde lišky dávají dobrou noc, ale natahovat tuhle ideologii přes dvou hodinovou stopáž je tentokrát i na mne moc. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

No, není to bůhví jaký zázrak a té kontroverze, které se čekalo tu taky moc není. O to víc mě zaráží, že právě s tou kontroverzí se tvůrci chlubili a lákali na ní do kin. Nakonec tak George W. Bush zůstává poněkud nudným státníkem. Jeho bouřlivá minulost je zde také velmi umírněná a spousta jeho životních etap zůstává nedotaženo a nevyužito. Jsem toho názoru, že film by potřeboval nějaký ten čas navíc. Dvě hodiny jsou na tak košatý životní příběh málo. Jediné co kontroverzí zavání je vztah Bushe s jeho otcem a způsob rozhodnutí o válce v Íráku. Ovšem ta kontroverze je smyšlená stejně jako samotné scény. Velmi mě však překvapuje, že 11. září tu skoro žádný čas věnován není a válce v Íráku tu Stone věnuje skoro třetinu filmu. Zkrátka je to hodně nevyvážený životopis. Velkým pozitivem tak zůstává asi jen výkon Joshe Brolina, který tu hraje téměř na Oscara (nedočkal se ani nominace, narozdíl od role ve filmu Milk). Kdo působí velmi nejistě je James Cromwell (Bush starší) to je výkon na úrovni béčkového dramatu, které nelze brát vážně. V kompletu se nám však nabízí velmi zajímavý pohled na prezidenta, který si oblibu světa nezískal, stejně jako si ji nezíská tento snímek. To je kontroverze... ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzbytěčnějších filmů, které jsem kdy viděl. Pro koho "W." Stone točil? Jakoby se na Bushe Jr. díval očima Bushe staršího a posílal mu tak další z rádcovsky-kritických dopisů ještě před tím, než mu skončí funkční období. Jinak zcela nechápu důvod točit film o Bushovi Jr. bez sebemenšího časového odstupu. Na druhou stranu je alespoň sympatické, že "W." není jen sled protirepublikánských spotů a také Brolinův skvělý herecký výkon v roli průměrného Jirky z Texasu. P.S. Nemůžu se však ubránit pocitu, že by měl vzniknout ještě jeden krátký film, vysvětlující to, proč se Condoleezza Rice pořád tak hrozně mračí:-D ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Pracovným označením filmu bol aj názov Oliver Stone's W. či Bush. (MikaelSVK)
  • První hraný film o dosud úřadujícím prezidentovi USA. (duklak2)

Související novinky

Festival Barbakan aj o kvalitných filmoch

Festival Barbakan aj o kvalitných filmoch

29.08.2009

V Banskej Bystrici sa v priebehu piatich dní (23. 9. – 27. 9.) uskutoční v rámci multimediálneho festivalu Barbakan i prehliadka kvalitných filmov. V predpremiérach budete môcť vidieť napríklad… (více)

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Jihoamerická revoluce podle Stonea

Jihoamerická revoluce podle Stonea

12.12.2008

Oliver Stone si pořád hraje na „svědomí Ameriky“, ale návštěvnost a kritiky jeho posledního opusu z Bílého domu W. naznačují, že tohle jeho vyhrožování levicovým prstem zajímá čím dál míň diváků.… (více)

Další biografie na obzoru

Další biografie na obzoru

13.08.2008

Amerika posledních pár měsíců žije volbami a tím, že je tu dost reálná možnost, že se prezidentem momentálně asi nejmocnějšího státu na světě stane Afroameričan. Politika zkrátka hýbe celým USA a… (více)

Reklama

Reklama