Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Germáni natočili pekný životopisný film o hudobnej osobnosti z Európy z 80. rokov. Tie roky sú aj pre mňa určitým obdobím nevkusu, ale Falco bol iný, síce mal taký temnejší štýl hudby, ale bola skvelá. Najmä pieseň, ktorá končí tunelovou scénou, myslím, že sa volá Out of the dark je moja najobľúbenejšia z jeho repertoáru. Avšak ukazuje aj nezvládnutie života v jeho podaní a jeho trápenie, ktoré skončilo tragicky, len ktovie, či to bola len nešťastná náhoda alebo si tak zobral život sám. Nechcem ho súdiť, jeho život o ktorom viem neschvaľujem, ale tvorba bola o inom. Čakal som trocha kratší film, ale nebol zle spracovaný, mal celkom dobrú nadväznosť jednotlivých scén. Falco bol príkladom, že sláva nie je tá pravá hodnota o ktorú by sme sa mali snažiť. Rok 2008 ako som spomínal pri iných filmoch je pre mňa rokom experimentov a tuto sa mi to čiastočne potvrdilo, už aj témou. Ako životopisný film veľmi dobre zvládnuté. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

788. hodnocený film: Skvělý životopisný film o mém oblíbenci Falcovi, který hýbal dobou 80. a 90. let. Film má dokonalého představitele Falca a dokonce dokázal skvěle napodobovat chováním, gesty, vzhledem, ale hlavně i zpěvem našeho Rakušana. 5*, protože ta hudba je skutečně chytlavá. Hodně mě také překvapila přítomnost Grace Jones, coby vypravěčky a svědkyně posledních chvil Falcova života. 5* ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

FALCO je stylová nápodoba (věrně přetočené a přezpívané videoklipy), která se snaží přesáhnout svůj předobraz, ale nijak výrazně nevybočuje ze schematismu biopiců hudebních osobností odstartovaných kriticky i finančně úspěšným RAYEM (a následovaným WALK THE LINE, ELVISEM ad.)._____ Chvíli se zdá, že by to mohl být film o nošení masek a střídání různých žánrových poloh, jako tomu je u gangsterských biopiců AMERICKÝ GANGSTER a VEŘEJNÝ NEPŘÍTEL Č. 1, ale stírání hranic mezi Hanzem a Francem se věnuje naprosté minimum scén. Poté to vypadá, že se vytváří analogie mezi rodinným a profesním životem, jak písně vycházejí z rodinného zázemí, jako tomu bylo u CONTROL(u), ale z postavy matky je udělána figurka a vztah se ženou se utápí ve stereotypnosti. FALCO tak vybočuje pouze tím, že střídá dvě stylistické figury - dlouhé statické snímání s dynamickým obkroužením -, které upozorňují na to, jestli zrovna sledujeme Hanze nebo Falca & vyprávění založené na syžetu kriminálek funguje (taky aby ne, když režisér Thomas Roth režíroval díly seriálu INSPEKTOR TRAUTMAN)._____ Subžánr hudebních biopiců se tak "out of the dark" nedostal, protože ho nedovedla pořádně "narockovat" ani evropská krev, a stále stojí na představitelích ústřední role (a seriálový herec Manuel Rubey si zaslouží pro své vystižení Hanzovy/Falcovy osobnosti a přezpívání písní srovnání s Valem Kilmerem z DOORS a Joaquinem Phoenixem z WALK THE LINE). 7/10 ()

zette 

všechny recenze uživatele

Falco za svuj kratky zivot toho stihnul tolik, ze ma divak po zhlednuti filmu pocit, ze byl osizen. Ale v kostce je vse podstatne zmineno. Mozna jsem postradal silnejsi atmosferu, ale bylo zajimave jeho zivot zprostredkovane sledovat. Slusny zivotopisny film, komu se jeho pisnicky libi, mel by si na film udelat cas. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobné sklamanie...nevyrovnaná biografia, kde síce Manuel Rubey je presným Falcom, ale príbehovo zaostáva za väčšinou mnou vzhliadnutých hudobných biografií...pesničiek bolo málo, a zas príliš sme sa zamerali na osud Falca...ale jeho Amadeus je v podaní Rubeyho skvelou pesničkou...celkovo priemer, neurazí, nenadchne, kdo nepozná Falca mínus 1 hviezdička... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Otec Manuela Rubyho o Falcovi řekl, že je taková levná rakouská kopie zpěváků typu Davida Bowieho. (BeAnne)
  • Poslední Falcovo vystoupení před jeho smrtí bylo na Silvestra 31. 12. 1997 v komplexu Exacalibur City na soukromé party, které si objednal jeho kamarád a rakouský podnikatel. Tento komplex se nachází na Hatích u Znojma. (Luky-7)

Reklama

Reklama