Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobové drama přináší pravdivý příběh problémového dětství Johna Lennona. Malý John je bystrý, ale jízlivý kluk, žijící v 50. letech v Liverpoolu se svou tetou Mimi a strýcem Georgem. Johnův otec opustil rodinu a přestože jeho matka Julie stale žije, byla jeho výchova svěřena Mimi. Přestože Mimiina pedantská povaha často koliduje s Johnovou neukázněnou osobností, mají se zjevně rádi, domácnost se ovšem po Georgeově náhlé smrti ocitá vzhůru nohama. Na pohřbu se dospívající John setká s Julií a překvapeně zjistí, že bydlí jen pár bloků od Mimi. Její osobnost je Johnovi daleko bližší než Mimiina a Julia podporuje jeho lásku k psaní a hudbě a učí ho hrát na banjo. Johnův oživený vztah k Julii ale přináší řadu nezodpovězených otázek a vyvolává mezi Johnem a Mimi napětí . A když se rytmem dne stává rokenrol, John se do téhle drzé hudby zamiluje a spřátelí se mladíkem, který by chtěl založit skupinu – s Paulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (101)

Morien 

všechny recenze uživatele

Hohoho, Mr. Johnson vypadá mnohem víc jako mladý Elvis než jako mladý John, kdyby se někdo ptal na můj názor. K filmu později, až se smířím s tím, že můj oblíbený buřič byl přetransformován do jakéhosi podivného Oidipa bez patřičně rozhňahňaného nitra. --- A když jsem si to nechala chvíli rozležet v hlavince, tak musím uznat, že přece jenom ten film něco do sebe má. Pár momentů je střihově skvělých. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

On už jen ten casting je v podobě Aarona "Kick Asse" Taylora-Johnsona v roli Johna Lennona jeden velkej přešlap, nejen, že se na asi nejlepšího muzikanta všech dob nepodobá, ale nevidím ho v něm ani v gestech, mluvě (o zpěvu ani nehovořím) atd. atp., navíc je na vyhublýho Lennona hrozně nasvalenej :-) Ale tak ono se tady na to, aby byli herci svým předlohám aspoň trochu podobní, očividně nehrálo, viz. McCartney... A ani příběhově to není žádná pecka, Lennon je tady vyobrazenej jako hroznej dickhead, kterej jen chodí po Liverpoolu jako hroznej mačo, fláká se a mlátí lidi. Ono na pohled to vypadá hezky, Angláni se zase vytáhli a tu dobovou atmosféru tomu vtiskli pěkně, ale prostě v tom nevidíte TOHO Lennona, tudíž to ve výsledku vypadá spíš jako parodie... Ale jako takový televizní film na jedno nedělní odpoledne to i celkem zabaví. Což je však na biografický film o někom, kdo se jmenoval John Winston Lennon, zatraceně málo. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

I když šlo jen o začátky jednoho z největších hudebních ikon poslední doby, který spolu s dalšími vždycky zůstane v našich srdcích tak to bylo skvěle propracované a mělo to švih. Film se nikde nějákým způsobem "nezakousl" a i když tam byl pořád ten zvyk si za každým dialogem zapálit cigaretu tak taková byla tehdy doba-možná že to trošku přeháněli...Musím ocenit propracování postavy Julie bez které by film neměl šťávu za to díky hereckému výkonu Anne-Marie Duff a také samozřejmě hlavně Aaron Johnson a jeho skvělý,talentovaný,náladový John Lennon. Jeden z nejlepších životopisných snímků co jem v poslední době viděla. ()

smrt.ka 

všechny recenze uživatele

Bývala bych dala tři hvězdice - totiž průměrné hodnocení, protože obecně podle mého nejde o nějak nadprůměrný film, ačkoli herecké výkony a gradace některých situací je dobrá, je dramatická. Ale za netradiční přístup a pojetí přidávám tu čtvrtou. Je fajn, že se točí biografické filmy i jinak, méně pateticky a tradičně. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Povedený snímek, sice začíná být někdy okolo poloviny lehce zbytečně natáhlý, jako by se člověk motal pořád dokola a nic moc se neděje, ale k závěru už vše zase odsýpá. prostředí a atmosféra snímku jsou celkem povedené, ale to co táhne celý celkový dojem nahoru jsou herecké výkony. Nechci rozebírat mou slabost pro pana Johnsona, ale odepřít se mu nedá to, že svou roli zahrál skvěle. Stejně tak i Anna-Marie Duff, Kristin Scott Thomas a Thomas Brodie-Sangster byl taky fajn. Jak jsem řekla bez nich, nevím jestli bych film dokoukala, nebo jestli by se mi líbil. Takhle hodnotím pozitivně i když je to místy celkem monotóní, chápu, že se jedná o životopisný snímek, takže prvotním tahákem nebylo vytvořit chytlavý příběh (tím nechci nijak shazovat nelehkost osudu Johna Lennona...) ale přece jenom to místy lehce pokulhává. Souhlasím s celkovým momentálním hodnocením tady (70%), takže váhám, jestli mám dát 3 nebo 4 hvězdy. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Film měl v USA premiéru 8.10.2010, tedy den předtím, než by John Lennon oslavil sedmdesáté narozeniny. (hellstruck)
  • Za roli Johna Lennona získal Aaron Johnson kromě nominace na cenu BIFA za nejlepší herecký výkon také ocenění Empire Movie Award pro nejlepšího hereckého nováčka. (Mičl)

Reklama

Reklama