Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bez větších znalostí Mistrova života lze film hodnotit umělecky, nikoliv biograficko-fakticky. Manuel Rubey si nepochybně uznání zaslouží, neboť písničky pro film i sám nazpíval. Ono podobné náměty o náhle získané slávě a současně pozbyté soudnosti jsou z diváckého pohledu poněkud problematické, morálně si tito lidé snad zaslouží opovržení. Jak se ovšem vyvarovat soudů, které nejsou na místě, protože filmový divák nekritizuje Falca, že byl alkoholikem a feťákem, ale že film o Falcovi je třeba špatný. A to není.__Otázkou do pranice zůstává, která z tuzemských televizí to první odvysílá - já sázím na filmový klub ČT. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Er war Superstar, er war populär, er war so exaltiert, because er hatte Flair." Tak to je přesné. Proslulý rakouský hudební recitátor Falco byl zkrátka svůj a o jeho namyšleném egu a drogových experimentech se snad ani není třeba zmiňovat. Tento snímek však ukázal i Falcovu největší slabinu - STRACH. Falco měl strach z toho, že zklame, že příští deska nebo písnička bude horší než současná a proto si nedokázal vychutnat ani prvenství v americké nebo anglické hitparádě. Chce se mi ho trošku litovat, ale vím, že i když to tento snímek úplně neukázal, tak tenhle týpek prožil čtyři desítky let svého života naplno a nyní si v kotli užívá pekelné orgie s největšími padlými děvkami tohoto světa. Já mu to přeju. ()

Reklama

MissJ 

všechny recenze uživatele

Zpěvák s jedním z nejúžasnějších hlasů, který jsem kdy slyšela a o němž jsem si myslela, že je nenapodobitelný. Až do okamžiku, než přišel Manuel Rubey, přezpíval Falcovy songy po svém a mně spadla brada. Film není nějaké převratné veledílo, nedokázal zachytit složitost Falcovy osobnosti přesně tak, jak bych si představovala. Přesto jde o velmi sympatický počin, který dostal tohoto skvělého zpěváka znovu do popředí zájmu a (minimálně) fanouškům (k nimž se skromně řadím) musel udělat radost. A poznámka k zde již několikrát zmíněnému dabingu - je opravdu příšerný. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobné sklamanie...nevyrovnaná biografia, kde síce Manuel Rubey je presným Falcom, ale príbehovo zaostáva za väčšinou mnou vzhliadnutých hudobných biografií...pesničiek bolo málo, a zas príliš sme sa zamerali na osud Falca...ale jeho Amadeus je v podaní Rubeyho skvelou pesničkou...celkovo priemer, neurazí, nenadchne, kdo nepozná Falca mínus 1 hviezdička... ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Kdyz si clovek poslechne Falcovu hudbu, tak zjisti, ze to hlavni co je na ni dobre, je prace jeho producentu, jeho prispevek na me pusobi bud jako spatne "rap" vokaly v nemcine, nebo pokusy o EN zpivani se spatnym anglickym prizvukem a navzdory nekolika povedenym hitum typu "Jeanny" jsem ho nikdy nemel rad. V tomhle filmu taky neni zobrazen zrovna jako Mr. Sympatak a jen to potvrzuje moji teorii, ale o to vic je desive jak moc jsem se s nim dokazal ztotoznit a jak me tenhle film zasahl a dostal. Po The Doors, Walk The Line, nebo Control se tak Falco muze zaradit do rady excelentnich hudebnich biopicu. 9/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se objevila také později rozpadnivší se skupina Mondscheiner, jejímž zpěvákem byl právě hlavní protagonista filmu Manuel Rubey. (BeAnne)
  • Len dve mená nemajú vo filme skutočnú podobu. Falcova manželka je vo filme Jacky, ale v skutočnosti bola Isabella a meno dcéry Carolina Tanja je v skutočnosti Katharina Bianca. (smeke)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno