Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačově animovaný snímek ze světa Star Wars odehravající se za Klonových válek (mezi Epizodou II a III). V příběhu se objeví všichni hlavní hrdinové z předešlých filmů a pomalu se začnou objevovat další v připravovaném seriálu, který bude navazovat na film.

Před filmem už vnikl seriál Clone Wars, který byl však kreslený, takže nový film + seriál je spíš remake a bude jenom dál rozvíjet svět Star Wars za Klonových válek... (chmíří)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (424)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Podľa hodnotenia som vedel, že netreba očakávať nič veľkolepé. Momentálnych 60% je podľa môjho názoru úplne výstižné percento a preto dávam tri hviezdy. V podstate je to také Star Wars pre deti, resp. pre mladšie ročníky, ktoré nemá (alebo má naozaj malú) šancu zaujať aj staršie publikum. Je to sledovateľné a 98 minút ako takých ubehne pomerne rýchlo. Naozaj vás nezabije, keď The Clone Wars dáte šancu, za predpokladu, že ste skalným Star Wars fanúšikom a chcete si doplniť trocha toho informačného diania z časov medzi SW II a III, ale viac od tohto animáku naozaj nečakajte. Samotná animácia nie je veľmi dobrá a príbeh väčšinu času riadne infantilný. Žiadna extra pohroma, ale ani z ďaleka nejaký zázrak, skrátka obyčajný priemer. P.S. Naozaj nechápem, prečo aj animované Star Wars nemôže mať dospelejší look a vážnejšiu story. Sama animácia o sebe neznamená, že film musí byť väčšinu času naivne detinský, či áno? (poznámka - podobnú chybu robí aj novší seriál Star Wars Rebels) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V době premiéry fungující jako vzpomínka na nedávno skončenou novou trilogii, napodruhé při relativně náhodné projekci o nějakých patnáct let později mnohem horší. Animace nezestárla dobře, vývoj známých charakterů je omezený tím, co víme o jejich přítomnosti, budoucnosti i postranních záměrech a první tři čtvrtiny filmu jsou nepřetržitou repetitivní akcí. Mezi neustálým střílením, skákáním, létáním a padáním není čas na nádech a když se už poněkolikáté střetli zachmuření nepřátelé a po několikaminutovém souboji odešli oba živi a nezraněni, málem mi hlava padala únavou. Klonové války jsou bezedným zdrojem příběhů, tenhle vchod mi ale zatím zůstává zavřený. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho se peníze sypou, až už nevíte, kdy pořádně přestat. To je přesně Lucasův případ a proto jsme se dočkali dalšího dílu naší oblíbené ságy. Trpět bude ale nejeden fanoušek. SW totiž klesly už pod úroveň snesitelné infantilnosti a proto se tu dočkáme mluvících droidů, Jubby Jr. (ten měl asi být za toho roztomilého) a hlavně opravdu, ale opravdu protivné padawanky. K tomu si připočtěte, že animace je jak z novější Karcoolky a hudba z úplně jiného filmu. A po té příběhové je to nouze úplná. Jsem tedy dost zvědav, co na nás chce George vytasit v seriálu, když už víme jak to celé dopadne a osudy nových postav si lehce domyslíme. Po pár dílech to totiž o moc líp nevypadá. Je sice fakt, že se celej film furt něco děje a je to tady akce na akci. Co ale s ní, když je tak nudná, přičemž animace nabízela dobré možnosti pro její zatratkivnění. Pro mě jako fanouška úplná zbytečnost a doufám, že seriál aspoň trochu tu pověst přece jenom napraví. Teď si radši půjdu pustit nějaký jiný díl Válek a je celkem jedno jaký, protože každý je tak o 1000% lepší než tohle. ()

qualkalim 

všechny recenze uživatele

Aj, to bolelo. Chláchochil jsem sám sebe, že strohá animace je úmyslnou stylizací, že na mě čekají minuty a minuty akce atd. Vystřízlivění však přišlo už záhy po úvodních titulcích-netitulcích (po klasických odlétavajících tu nejsou ani památky), kdy sice ihned přijde první bitka, ale epičnost a drajv aby v ní člověk pohledal. Totální nuda, kterou navíc "obohatí" nezajímavé dialogy s mladou padawankou a v rámci SW universa zcela zbytečný příběh, který se točí kolem krkajícího a páchnoucího huttského mimina. Zobrazení Klonových válek se navíc vůbec nekoná, stejnojmenný seriál z roku 2003 jde v tomhle mnohem dál a aspoň občas v něm na vás dýchne SW atmosféra... Zde není zhola nic, známé hudební motivy se rozezní asi 2x, nová hudba je totální šmíra. Akční výlez po skále a mečové souboje jsou fajn, což ale i na obyčejný průměr zdaleka nestačí. Smutné 4/10 a bojím se připravovaného seriálu... (Drážďany, 15. 8. 2008) ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Po všech hrůzách co jsem o tom četl, po všech pohrdajících recenzích, jsem byl připraven na to, že jdu na absolutní ptákovinu a že svých 119Kč jsem mohl utratit za třeba toaletní papír, hodně papíru! A hle, zase se jednou vydávám proti produ všem, protože se mi tyto Star Wars líbily. Když opominete, že Obi-Wan Kenobi, místo toho aby byl každý vous na jeho tváři rozpoznatelný, má čtverečky, tak si po chvíli zvyknete na celou animaci filmu. Je pravda, že dost Jediů včetně Mace Windua bylo opomíjeno a měli jen malou roli, ale to se dá překonat. Mě osobně okouzlila mladá padawanka Ahsoka Tano, která byla úžasně roztomilá, navíc hlas Ashley Eckstein se k ní náramně hodil. Ohledně bitev jsem neměl problém, byly povedené, prostě ve stylu Starwars. Co se týče příběhu, ten nebyl kdovíjak hluboký, ale že by to byla zkáza galaxie, to se říci také nedá. Takže já jsem spokojený... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (46)

  • Ve scéně, kdy Anakin Ahsoce říká: „Nic se neděje náhodou to vůlí síly si tu teď se mnou“. Anakin tím mluví o Qui-Gon Jinnovi, který řekl Anakinovi stejnou větu ve Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999). (Frantisek.Fu)
  • Režisér Dave Filoni původně navrhoval, aby se Ahsoka Tano stala novou padawankou Obi-Wana Kenobiho, ale George Lucas trval na tom, že bude Anakinovou učednicí. (KGBelik)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Další Indiana Jones

Další Indiana Jones

06.08.2008

Indiana Jones a království křišťálové lebky možná nebyla taková bomba, jak se očekávalo, ale každopádně ve světě film vydělal už téměř tři čtvrtě miliardy dolarů, což je suma, která ani hvězdy… (více)

Reklama

Reklama