Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačově animovaný snímek ze světa Star Wars odehravající se za Klonových válek (mezi Epizodou II a III). V příběhu se objeví všichni hlavní hrdinové z předešlých filmů a pomalu se začnou objevovat další v připravovaném seriálu, který bude navazovat na film.

Před filmem už vnikl seriál Clone Wars, který byl však kreslený, takže nový film + seriál je spíš remake a bude jenom dál rozvíjet svět Star Wars za Klonových válek... (chmíří)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (424)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že Lucas už opravdu nic nového nevymyslí a po zbytek života bude ždímat své Star Wars. Tentokrát nám přináší animovanou verzi odehrávající se mezi II. a III. Epizodou. Nutno podotknout, že i když by animace nemohla konkurovat PIXARu ani v jeho začátcích a všechny postavičky vypadají jako ze dřeva, po celou dobu jsem se velice dobře bavil. Takřka celý film je jedna velká bitva a pořád se něco děje, takže divák ani nemá šanci si uvědomit jak moc je příběh plytký. I když jsem psal, že animace je velice slabá bitvy nevypadají vůbec špatně a když si k tomu připočtete všechny zvuky známé z předchozích Star Wars je radost to sledovat. Trochu zamrzí, že o hudební doprovod se nepostaral mistr Williams a kromě úvodní znělky zde chybí všechny známé motivy. Celkově to je strašně infantilní, vizuálně nepovedené, bez příběhu ale zábavné a pokud milujete Star Wars není co řešit. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Lucasova dojná kráva nazvaná poeticky STAR WARS už nenadojí tolik, jako okresní mlékárna. Tímhle tempem bude pan majitel rád, když si ráno uvaří kakao. Troška sebereflexe by neuškodila. Příští animovaný nesmysl bude asi pojednávat o dětsví OBI (když nevíte co by, najde vám to Obi) VANA KENOBIHO. O jeho dědství už snad víme všechno. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je dobre si to pozrieť aj so seriálom potom to lepšie funguje. Ak sa to bere ako samostatný film, tak je to samozrejme iba taká obyčajná vyplň. Pinda sa tu aj na animáciu, čo chápem, ale na druhu stranu, kedže je to pilot k seriálu, ťažko čakať dobrú animáciu za taký rozpočet. každopádne mňa, fanušika Star Wars to potešilo. Je to fajn akčne, dobre ozvučené a militaristický dravé, čo ja osobne môžem. 75% - 4* ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tolik klonů, tolik válek., tolik řečí, tolik akce a vlastně nic z toho. Hvězdné války měly skončit už s Lukem, protože nic nového nebylo dost kvalitní ani pro ScifiChannel, který nás krmí hezkýma slátaninkama už drahnou řadu let. Tyto Hvězdné války nemají prakticky co nabídnout. Jsou totiž úplně stejně bezpohlavní, jako tři nové hrané epizody. Scénáristi nedali postavám nic, co by je v mých očích povzneslo nad úroveň postaviček z Kinder, snad jen že se oproti postavičkám z Kinder nedají složit do malého oválného vajíčka. V celém filmu se pořád něco děje. Postavy známé z epizod I-VI se vynořují a noří téměř v každé scéně, aby odsmečovaly děj zase o kouštíček dále. Jenže, stejně jako I-III, i zde chybí určité zdání nadčasovosti, osudovosti jednání hrdinů, charisma... Je to prostě jen nějaká epizoda ze života Hvězdných válek. Není to legenda a už vůbec to na ni nemá náběh, jako se to stalo s IV-VI. Během sledování si člověk nehezky často říká: Sakra, kdy už to konečně skončí? Když už všechno zachrání? Kdy už tohle zbytečné dílko skončí? Měli by začít točit filmy a seriály ze světa Hvězdných válek o jiných, naprosto neznámých postavách. To je jediná záchrana této legendy, protože v tomto případě by se mohli pustit prakticky do jakéhokoliv experimentování. Jediným rámcem by byl svět rytířů Jedi. A všechno ostatní by si mohli vymyslet jakkoli. Ale oni jen pořád dokolečka přežvýkávají osudy naprosto nepotřebných a nudných postav. A to ještě navíc neskonale, i při vší té akci, nudně. ()

Gazy 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem čekal, že si poprvé u výtvoru geniálního strýčka George opravdu nepříjemně nabiju nos. Nakonec bych to neviděl tak černě, ovšem člověk musí přijmout fakt, že se jedná jen o pilot chystaného seriálu. Mrzí mě ale jiná věc a tou je, že tvůrci se tak trochu vykašlali na nějakou návaznost děje a z Anakina je nejenom Jedi, ale zároveň už má na krku i vlastní, neskutečně otravnou Padawanku hýřící příšernými barvami a ještě horšími hláškami. Z budoucího Vadera byl nakonec Jedi i v původních kreslených Clone Wars, které mám hodně rád a tvůrčí tým tam tuhle "drobnost" výborně zakomponoval do děje, v novém CGI kabátku to ale nemůžu překousnout. I přes to se na seriál samotný celkem těším, přeci jenom mám slabost pro všechno, kde hlavní hrdiny provází Síla. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (46)

  • Ve scéně, kdy Anakin Ahsoce říká: „Nic se neděje náhodou to vůlí síly si tu teď se mnou“. Anakin tím mluví o Qui-Gon Jinnovi, který řekl Anakinovi stejnou větu ve Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999). (Frantisek.Fu)
  • Hudbu k filmu nahrál český symfonický orchestr Filharmonici města Prahy. (TwoFace)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Další Indiana Jones

Další Indiana Jones

06.08.2008

Indiana Jones a království křišťálové lebky možná nebyla taková bomba, jak se očekávalo, ale každopádně ve světě film vydělal už téměř tři čtvrtě miliardy dolarů, což je suma, která ani hvězdy… (více)

Reklama

Reklama