Reklama

Reklama

S nekonečným elánem, stále kručícím žaludkem a slibem sobě samotnému, že tenhle rajón ochrání, se představuje Paul Blart – Policajt ze sámošky. Dobrotivý Paul Blart (Kevin James - Dva z Queensu) vždycky snil o tom, že se stane policistou. Místo toho pracuje jako ochranka v místním nákupním centru. Se svým úzce střiženým knírkem, osobním vozítkem a nakažlivým nadšením se zdá být tím jediným, kdo svou práci bere vážně. Všechno se ale mění, když obchod obsadí banda lupičů a zajme rukojmí. Blart - bez výcviku, beze zbraně a svou velikostí ideální terč - usuzuje, že nastal pravý čas ukázat ostatním, že je tím největším policajtem v celém nákupním centru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

hrona 

všechny recenze uživatele

Ačkoli, nejsem milovník takovýchto amerických praštěných komedií, musim přiznat, že to jedno podívání za to určitě stojí. Velmi příjemná odreagovačka, jednoduchý, příjemný a velmi vtipný zážitek. Fajn parodie na klasické trháky jeden (malinko při těle) proti skupině teroristů, po jednom likvidovaných až po zákeřného šéfa. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Je to skoro jako pohádka. Kterak hloupý Honza zachránil království a dostal princeznu za ženu. Akorát místo hloupého Honzy máme Sandlerovitého Kevina Jamese, místo království je tu nákupní centrum a místo princezny princeznovská Jayma Mays. Problém byl asi v tom, že film chce, abych v jednu chvíli bral film vážně a v druhé chvíli je Paul Blart reinkarnovaný Rambo nebo John McClane, ovšem nekrvácí, vše je řešeno G-rated slapstick zábavou. Celý film jsem chytal flashbacky na Nicka Frosta v Hot Fuzz. Hezká exhibice extrémních sportů a klasická pohádka o tom, jak zlo bylo potrestáno a hrdina odměněn. Což bych ale mohl napsat i u některých svých oblíbených filmů, tudíž nelze jít níž. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Kríza začiatkom roka nedopadla len na finančný sektor, ale spravila šarapatu aj vo vypúšťaní kvalitných filmov do kín, inak si nedokážem vysvetliť, prečo sa takáto blbosť stala jednou z najúspešnejších komédií v amerických kinách začiatkom roka. Ono jedno vysvetlenie je jasné: americká konzumná spoločnosť začína trpieť stále väčšou demenciou, našťastie tá našich distribútorov obišla aspoň v tomto prípade a tak som si nemusel trieskať hlavu stenu po zaplatení ďalšieho zbytočné vstupného. Ale inak sa to dalo predýchať. 35%. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Na to, že film vychází ze Sandlerovy produkční společnosti Happy Madison, zdá se mi to docela krotké, což ale nutně neznamená špatné (nebo ne úplně špatné). Komerční úspěch v Americe sice nedokáži pochopit ani tak (146 milionů na tržbách při rozpočtu 25 milionů je víc než slušné), ale na dvd se to sleduje v pohodě, nikde žádné výměšky nebo fekálie, a i to už je vítězství. Pro sporé místa ku zasmání nakonec sázím průměr, přičemž bude-li film sledovat člověk utahaný z práce, zaručeně se začne nudit nebo usne. 50% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Samozrejme je to kravovina, nic jinyho jsem ani necekal, ale pobavit to dokaze, hlavne diky Kevinu Jamesovi. Ten sice nepatri mezi komedialni elitu, ale je tlustej jak dobytek a ve spouste foru mu to pomaha. Prvni pulku je film vicemene o nicem, pouze saskujici James, kterej kazdou chvily neco posere a snazi se sbalit kocku z obchodaku. A je to paradni zabava. Druha polovina filmu uz je o prepadeni obchodaku a parodii na Smrtonosnou past. A tady film lehce ztraci, sice se tu furt najdou paradni fory, ale obcas taky nejaky to hluchy misto a jakmile se zacnou brat pri nejaky akci tvurci trochu vazne, tak uz to neni ono. Ale jako takova blbina se sympatakem v hlavni roli na jedno skouknuti to poslouzi dobre a slusne pobavi. Lepsi 3*. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Kevin James se obešel bez kaskadéra. (HellFire)
  • Jako prvnímu v roce 2009 se filmu podařilo dosáhnout v amerických kinech výdělku 100 milionů dolarů. (HellFire)

Související novinky

Lekce páření od zvířat v zoo

Lekce páření od zvířat v zoo

25.05.2009

Možná to zní bulvárně, ale přesně tohle bude námětem romantické komedie The Zookeeper, kterou se Kevin James pokusí navázat na svůj nečekaný úspěch s Policajtem ze sámošky (ten si nakonec nenašel… (více)

Will Smith na lovu strašidel

Will Smith na lovu strašidel

19.02.2009

Už koncem roku 2007 se mluvilo o rodinné hororové komedii Monster Hunter, k níž napsali scénář Robert Baird a Daniel Gerson (Auta, Příšerky s.r.o.) a jejíž hrdinou bude dětský psycholog s neobvyklým… (více)

Reklama

Reklama