Reklama

Reklama

Resident Evil: Afterlife

  • Německo Resident Evil: Afterlife (více)
Trailer 2

Alice stále pokračuje v odplatě proti svému bývalému zaměstnavateli, společnosti Umbrella, která do světa vypustila zombie virus. Ona i se svými klony zaútočí na ústředí společnosti, kde se jí podaří zneškodnit většinu přítomných zaměstnanců kromě Alberte Weskera, který jí vpíchne injekci zbavující ji všech nadpřirozených schopností. O šest měsíců později cestuje Alice na Aljašku do místa zvaného Arcadia. Zde se opět setkává s Claire a společně utíkají do Los Angeles, které ovládají zombie. Podaří se jim přistát ve věznici, která zůstala jako jediné místo ve městě útočištěm pro nenakažené. Mezi skupinu nenakažených patří basketbalista Luther, producent Sinclair, Angel, Kacey, Kim a Claiřin starší bratr Chris, kterého však Luther drží pod zámkem, protože byl obávaným vězněm. Společně všichni plánují útěk na Arcadii, což je podle Lutherových informací ve skutečnosti loď. Jelikož útoky zombie na věznici se začínají stupňovat, rozhodnou se utéci co nejrychleji. Sinclair ovšem sám zmizí s Claiřiným letadlem a tak jim nezbývá nic jiného než propustit Chrise, protože zná další možné únikové cesty. Do věznice se mezitím probojují zástupy zombie a je nutné s nimi bojovat. Při střetu se zombie umírají Angel, Kacey a Kim. Ostatním se podaří utéct a nalodit se na Arcadii... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 043)

akisha 

všechny recenze uživatele

Jelikož RE 4 je tak nekonzistentní pitomej blábol, pamatuju si jen pár postřehů. Milla je tady neskutečně krásná (a stále nalíčená). Pořád jí baví mluvit s vážnou tváří do kamery. Když najde špinavou a odrbanou Ali Later, sváže jí a letí s ní letadlem, Ali se i tak dokáže za letu nalíčit, a to bez použití rukou a líčidel. Anderson tentokrát vykrádá tak sprostě, až mě to udivilo. Zpomalovací záběry naprosto u všeho, stačí jen když postava někomu něco hodí a hned zpomalovačka, to je neskutečnej pruďák. Absolutně chybí příběh. Chvíli se letí letadlem, chvíli chodí po baráku, pak se prokopou kamsi do všeovládajícího domu a to je celá zápletka. Za vším asi stál nějakej neustále se resuscitující pablb, kterej jako chvat používá hod slunečníma brejlema na dálku. Psi, co se jim rozevíraj hlavy (něco na způsob reaperů z Bladea), vypadaj jak kaktusy a nejsou strašidelný. Chlap s vizáží strážce Matrixu, co mu z huby lezou chapadla, vypadá jako totální dement. Rozlišení HD dává vyniknout mizerný kvalitě mizernejch triků o to víc. Největší šanci na přežití mají krásní lidé. Škaredý lidé jsou zrádci a zlouni. Trapně hláškující cool vazoun v žádným případě nenahradí charizma Odeda Fehra. Tenhle film snad ani nepotřeboval zombíky, a to jsou hlavním téma série. Tady jako by snad vůbec nebyli. Je to pět minut a už si z filmu nepamatuju skoro nic. U titulků použili jako v případě druhýho dílu písničku Outsider od Perfect circle a to bylo jediný pozitivum celýho filmu. A bere-li se béčko jak hrom tak smrtelně vážně, bude ta úporná snaha o absolutní coolovost jenom strašně směšná. Do budoucna jedině první nebo třetí díl. Jasně nejhorší RE ever. Už Paule na tohle téma nic netoč, prosím! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Přestylyzované a ve výsledku směšné v tom nejnegativnějším smyslu. Anderson si bere sérii zpátky pod svá křídla a tím ji přesně podle mého očekávání vrací do vod unylého béčka. Věčně zpomalená akce cituje všechny díly Matrixu, herci svými výkony doslova ubíjejí (překvapivě i naprosto vyčpělá Milla) a děj se posouvá jen díky nesmyslnému chování postav či do očí bijícím logickým kiksům. Nesnesitelný jako první dva díly ale Afterlife není. Jeho průhlednost a prvoplánovost ho totiž předurčuje k relativně svižnému příběhu a pár fajn akčním momentům. Ve všem ostatním ale očekávaná tragédie. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Z prostředí drsné pouště jsme se dostali již v minulém díle, teď nás čeká Japonsko a LA. Paul W.S. Anderson je zpět na režisérské stoličce a (upřímně) jde to poznat. Je zde mnohem více cool zpomalovaček, mnohem více scén, které připomínají jiné filmy (jak už ostatní zmínili především Ostrov a Matrix). Nicméně pokud to budete brát tak, jak to "leží a běží" (rozuměj, totální cypovina, která chce jen pobavit) tak nemůžete být zklamáni. Je sice fakt, že tohle je nejslabší ze všech RE filmů, nicméně i na ty čtyři hvězdy to stále postačí. Vidět to ve 3D (které tady všichni chválí) možná bych šel i výš, ale to si radši nechám do zálohy. Afterlife není ničím jiným, než efektně natočenou blbovinkou, která má především pobavit. A tak se i stalo. 70 %. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne najväčšie sklamanie zo všetkých častí. Jednotka bola veľmi dobrá. Dvojka katastrofa - OTRAS. Trojka bola z mŕtvych vstanie - NAJLEPŠIA ČASŤ. Táto štvorka - no hrôza hrôzostrašná. Normálne som po 20 minútach odišiel z kina. Z piatej časti mám strach ako z návštevy zubára. Dúfam, že to úplne zabijú a môže skapať ďalšia hororová séria. Podarilo sa im zničiť moju najobľúbenejšiu hru - "dúfam" ze sa im to podari aj s filmom. Hlavne že všade nadrbú 3D. Za chvíľu nám bude v kinách pri 8D tiecť voda po stehnách. Toto nemajú byť akčné orgie na efekty, toto má byť horor o zombie. Keď si budem chcieť pustiť film s najlepšími efektmi, pustím si hoci aký film od Spielberga. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj keď Anderson sľuboval návrat ku koreňom, kvality a originalitu prvého dielu už pravdepodobne nedosiahne nikto, pokiaľ nedôjde k zmene orientácie celej série na viac, než prvoplánové béčka s plochou scenárovou inšpiráciou zo série počítačových hier. Mila predvádza svoj štandard, herecky plochý, ale na akčné scény s ňou sa dá vždy pozerať. 3D označenie bol síce dobrý reklamný ťah, prakticky však úplne nezáživne zneužitý v neprospech diváka, avšak v prospech tržieb. V klasickom formáte, doma, som si dokonca film užil viac, než v kine. A to asi hovorí za všetko. 65%. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (32)

  • První díl série a první hraný film založený na videohře, který byl natočený ve 3D, pomocí technologie Fusion Camera System, vyvinuté Jamesem Cameronem pro film Avatar (2009). (Gerret)
  • Chris Redfield (Wentworth Miller) používá pistoli Beretta 93R (ráže 9x19mm) a nosí černé neoprenové rukavice značky Rothco. (Narcis)

Související novinky

Nový Tarzan s animovaným upírem

Nový Tarzan s animovaným upírem

06.05.2012

Navzdory drastickému neúspěchu Johna Cartera se na plátna vrátí i další hrdina Edgara Rice Burroughse – ten mnohem slavnější. O Tarzana má zájem hned několik hollywoodských hráčů, třeba studio Warner… (více)

Anderson kráčí v Bollových stopách

Anderson kráčí v Bollových stopách

17.11.2009

Přinejmenším co se posedlosti adaptacemi počítačových her týče. Právě v těchto dnech natáčí Paul W.S. Anderson v Torontu čtyřku Resident Evil s podtitulem Afterlife. Ale už má samozřejmě další plány.… (více)

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

02.11.2009

Díky Dokonalému úniku máme Millu čerstvě zapsanou jako „holku, která má občas štěstí na zábavný film“. Uvidíme, jak se jí bude dařit dál. V pátek má v USA premiéru její sci-fi horor The Fourth Kind,… (více)

Jeden za všechny, všichni za 3-D

Jeden za všechny, všichni za 3-D

07.09.2009

Ach jo, co si to Paul W. S. Anderson zase vymyslel? Nová adaptace Tří mušketýrů v 3-D? S hollywoodskými verzemi Dumasovy klasiky sice nemáme příliš dobré zkušenosti (kung-fu poletování v Hyamsově… (více)

Reklama

Reklama