Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá modrá stvoření, která žijí šťastně ve své šmoulí vesnici, ohrožuje  nepřítel - čaroděj Gargamel se svým kocourem Azraelem (tato dvojice nápadně připomíná biologa Jaroslava Flegra s jeho Micíkem). Když se snaží čelit jeho útoku, unikne šestice Šmoulů - Taťka Šmoula, Šmoulinka, Mrzout, Nešika, Koumák a Směloun - časoprostorovým portálem a octne se v New Yorku. Tady se po krátkém bloudění dostane do bytu novopečeného viceprezidenta pro marketing kosmetické společnosti Anjelou Patricka a jeho těhotné manželky Grace. Patrick má spoustu starostí se svou zaměstnavatelkou Odile, která neví, co chce, ale požaduje, aby to dostala, ale Grace zaujme k modrým pišišvorům od začátku kladný postoj. Gargamel, který touží získat ze Šmoulů jejich magickou modř, je ovšem pronásleduje i v New Yorku, kde démonicky na nejrůznějších místech vystupuje z kouře, a získá si dokonce přízeň Odile, když nečekaně omladí její matku. Gargamel zajme Taťku Šmoulu a na ostatních Šmoulech je, aby ho osvobodili... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (562)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Snesitelnější, než jsem čekal. Šmoulové jsou roztomilí, hlavní herecká dvojice fajn (vzhledem k seriálové popularitě), ale záporák Gargamel, kterého si viditelně užil Hank Azaria, je pro mě paradoxně nejlepší postavou filmu. Animovaná dětská klasika se tak dočkala slušného digitálně-hraného zpracování, které nejvíc ocení především ta nejmladší generace a ta o něco málo starší si nostalgicky připomene hodiny ztrávené nad komiksy nebo u televizní obrazovky. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Filmové oprášenie malých modrých potvoriek je pre mňa predovšetkým nostalgickým zážitkom, zvlášť s dabingom. Jasné, že ich dobrodružstvá nie sú žiadnym adrenalínom, ale stále sú rovnako roztomilí, stále sa zmestia do ľudskej dlane a sú strašne oldschool. 3D je samozrejme absolutne zbytočné a 102 minút akurát tak stačí na návrat do detských čias. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

Keby som mal deti, tak ich na to určite vezmem (podobne ako komplet celé Humenné - tento rok sa zatiaľ podarilo humenské kino vypredať iba Šmoulom) a určite dám o hviezdičku viac, keďže ale deti nemám a sám už dieťa nie som - a aj keď som bol, nemal som rád ani disneyovky ani šmoulkov, dám len 3 . . . hm, "len"? . . . ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proč ne. Čekal jsem o dost větší průšvih. Na jednu stranu jsou všechny postavy a postavičky dost ploché (ehm, nesprávný výraz - spíše by se dalo říci nevyužité) a povinné rodinné moralizování neskutečně vlezlé, na tu druhou jsou ale Šmoulové docela zábavní a VTIPNĚ nesnesitelní, což podtrhuje titulní šmoulí popěvek. Králové mejdanu jsou jednoznačně Gargamel s kocourem Azraelem. Asi by mi nevadilo, kdyby vzniklo pokračování, které by se odehrávalo pouze ve šmoulím světě. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak samotné 3D, kvůli kterému jsem se vůbec odšmoulil film zhlédnout bylo velmi pěkné. Nic jsem si od filmu nešmouloval, protože tu kreslenou pohádku se šmoulím tématem naprosto nešmouluji. Tento šmoulí film však nebyl vůbec špatný. Měl takový pozitivní lehce vtipný nádech, takže jsem se bez větších potíží prošmoulil až na konec. S hereckými výkony, když nepočítám samotné šmoulíky, jsem neměl problém. Dokonce byl obsazen i ten šmoula z toho ošklivého amerického seriálu. A Gargamel byl úžasný. Film si ušmoulil příjemné pomalé tempo a příliš se z něj v průběhu času nevyšmoulovával. Sem tam byl ušmoulen vtipný vtípek, takže on to celkově průser rozhodně nebyl. Jsem velmi mile překvapen. 3* ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • V každom zábere filmu je niečo vo farbách šmolkovej modrej. Košeľa, kravata, odraz v aute, oči, či taška náhodného okoloidúceho. (giaruj)

Související novinky

Kdo namluví nové Šmouly?

Kdo namluví nové Šmouly?

15.06.2015

Celovečerní návrat Šmoulů vydělal před čtyřmi lety přes půl miliardy dolarů. Pokračování ale nedalo ani 350 milionů, takže se v Sony rozhodli celou sérii restartovat. Modří nezbedové se vrátí do kin… (více)

Ježek Soník běží na velké plátno

Ježek Soník běží na velké plátno

11.06.2014

Že neznáte nejrychlejšího ježka na světě? Tak to jste zřejmě nevyrůstali na videohrách od Segy. Sonic the Hedgehog (u nás jako ježek Soník) je legendární protagonista roztodivných hopsaček, především… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Reklama

Reklama