Reklama

Reklama

Jezero smrti

Trailer

Steve chce vzít svou drahou polovičku, přítelkyni Jenny, na romantický víkend pryč z města k jezeru Eden. V panenské přírodě plánuje požádat Jenny o ruku. Setkají se tam však s partou mladých teenagerů, kterým se moc nelíbí, že jsou na jejich oblíbeném místě vetřelci. Steve se snaží nejprve o vyjednávání, ale zbytečně. Nebezpečný kolotoč hry o přežití se roztáčí ve chvíli, kdy partička ukradne jeho auto a potyčka skončí smrtí psa jednoho člena gangu. Skupinka v čele s psychopatickým mladíkem se rozhodne pomstít způsobem, který se vymyká normálnímu lidskému chápání. Hra na kočku a myš začíná. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 291)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Velmi silně deprimující thriller. Zběsilost, strach v útěku v lese s Kelly Reilly, která zahrála výborně a táhne celý film s mladým Jackem O'Connellem (vůdce teenegerů) - bohužel jen dvě dobré postavy. Zběsilý útěk, kdy se divák otáčí za své záda a se silným závěrem (Kelly jsem to opravdu nepřál), kdy se EDEN LAKE stává hororem roku. Rok 2008 byl hororově slabší a tohle mělo "nejsilnější látku" ze všech hororů, proto zvedám na 4 hvězdičky. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Nekorektní buransko-teenagerský exploitation z británie se veze na nové francouzské krvané vlně, zároveň je však vystaven na Boormanových survival základech. Romantické večery u jezera, dny plné potápění v křišťálově čisté vodě a k tomu jako bonus tlupa spratků na kolech a jejich zlý pes. Proč ne. Zvlášť, když se od poloviny děj nabere obrátky, o kterých se mi na začátku ani nesnilo. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Děkuji Jamesi Watkinsi, píši si další důvod, proč nejezdit stanovat k jezeru!! Budu upřímná, k tomuhle závěru jsem dospěla až když jsem konečně (na třetí pokus) film dokoukala do konce. Protože jak bývá hororovým zvykem, postavy jednají bez špetky rozumu a pud sebezáchovy jim taky nic neříká (možná jim křivdím, až se dostanu do nějaké situace, kdy mi půjde o život a přežiji, dám Vám vědět, zda je takové jednání normální). Ale tady se to dá i omluvit, kdo by se dětí bál, že? (evidentně nikdy nebyli v ČR) Při prvním střetu s těmi grázlíky bych chlapečkovi ukázala, co si myslím o tom jeho nářadíčku a poté bych sebrala dementního přítele a jela pryč, ale jak by řekla moje maminka: „Je to přeci film. Herci hrají, co mají na papíře. Nemůžou za to, že má papír trhliny.“ A tak se tam objevuje ještě několik situací, z kterých zůstává rozum stát. Jenže jako by pan scénárista tušil a z ničeho nic mě uzemní několika scénami, kdy jsem konečně začala terorizovaný litovat. Udělala se mi lehce nevolno a dokonce filmu se mi v hlavě opakovala věta: „Toto se už bohužel neděje jenom ve filmu.“ Takže přiznávám, že Jezero smrti má své temné stránky, které posouvají můj pohled na horory o stupínek výš :o) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný thriller. Má dosť dobrý príbeh o jednom páre, ktorý sa rozhodne stráviť príjemný víkend mimo mesta, aby si užili oddych v prírode, lenže im ho skazí prítomnosť skupiny teenagerov. Tí začnú robiť problémy, ktoré neustále stupňujú a po náhodnej smrti psa ich vodcu musí mladý pár bojovať o svoje životy pred presilou a navyše v prostredí, v ktorom majú nevýhodu. Spracovanie nie je zlé, ale dalo sa z toho získať aj viac. Úvodná fáza mohla byť trochu kratšia, ale zase ideálne zoznámi so všetkým dôležitým a keď sa to už rozbehne, tak sa už stále niečo deje až do konca. Až na pár trochu možno až hlúpejších scén to celý čas pôsobí úplne realistickým dojmom, pričom je to dobre zvládnuté, ale mám tu dva problémy. Záporná strana, teda teenageri tu majú až príliš moc priestoru, bol by som radšej, keby bol film hlavne z pohľadu páru, alebo v tomto prípade skôr ženy na úteku a teenageri by predstavovali len zlo, ktoré môže kedykoľvek prekvapiť. A prakticky tu úplne chýbajú nejaké výnimočnejšie situácie, na ktoré by sa dalo spomínať. Takže celý čas sa na to dobre pozerá, lenže mi tu chýba niečo, čo by ma skutočne zaujalo. Výnimkou je jedine záver, ktorý pôsobí teda skutočne nepríjemne a rozhodne zapôsobí. Čo sa týka možno až hororovejších prvkov, napätie som nepocítil takmer vôbec a aj tých drsnejších momentov je len pár, ale v tomto prípade išlo tvorcom evidentne hlavne o to, aby to celé pôsobilo čo najsurovejším dojmom a to sa mi aj celkom podarilo. Herecké obsadenie nie je zlé, hlavný priestor tu má postava ženy, ktorá nesklame, poteší Michael Fassbender ako jej priateľ, len ma moc nebavili postavy teenagerov, keď už dostali toľko priestoru, tak mohli byť zaujímavejší. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, všetko funguje tak, ako aj má, takže nemám problém. Podobný typ filmu si rád občas pozriem a Jazero smrti žánru tiež hanbu nerobí, ale kvôli spomínaným záporom je skôr len na jedno pozretie. 61% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Šokující žaloba chování dospívajících a lhostejnost jejich rodičů. Snímek debutujícího Brita Jamese Watkinse nedává divákovi pranic zadarmo. Prodlužuje utrpení obětí a na nějaké ohlédnutí či lepší rozhodnutí není čas – je třeba to s hlavní dvojicí protrpět až do závěrečných titulků. Totální bezmoc a beznaděj dvakrát podtrhuje neskutečná finální pointa. Eden Lake je ukázkovým příkladem vývoje dnešní společnosti, ve které mladí lidé prakticky neodlišují virtuální a skutečný svět – reprodukce vlastních negativních zážitků z dětství, vliv televize, internetu, extrémně násilných počítačových her (téměř každý třetí patnáctiletý školák stráví nejméně tři hodiny denně právě hraním počítačových her – březen 2009) a pak jsou z toho masakry ve školách jako již nedílná součást dnešního dění. Ale k ději... Sympatický mladý pár si vyrazí na víkendový výlet k jezeru, kde vedle utajených zásnub půjde doslova o holý život. Skupinka nevychovaných smradů nejen, že nereaguje na „přátelské“ domluvy, nýbrž svým budoucím chováním nahlodává doposud tabuizované otázky!! O přehnanosti bych rozhodně nemluvil, i když netvrdím, že se to děje den co den. Nicméně pár zádrhelů se tu najde (i sebevětší strašpytel by jen tak nesledoval bodající „rituál“ svého milého, ale vzal by cokoliv do ruky a začal by se bít hlava nehlava). Klasické kulisy nekonečného lesa tu fungují (kamera tu pracuje lépe než rovněž „zalesněné“, španělské Chvění), herecké výkony – zejména dle mého brzy velmi vyhledávané Kelly Reilly – směle nakukují do slušné nadprůměru. Sociologicky nekompromisní thriller, který filmařsky nikterak neoslní, ale tématem je doslova alarmující. Nebojte se podívat pravdě do očí. Nebojím se ocejchovat coby žánrovou událost roku 2008!! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • V scéne, kde skupine mladých ľudí uteká pes za párom ležiacim pri jazere, majiteľ psa na neho volá menom feny Bonnie, pričom kamera pri ďalšom zábere odhaľuje, že je to pes. (brutale)

Reklama

Reklama