Reklama

Reklama

Jezero smrti

Trailer

Steve chce vzít svou drahou polovičku, přítelkyni Jenny, na romantický víkend pryč z města k jezeru Eden. V panenské přírodě plánuje požádat Jenny o ruku. Setkají se tam však s partou mladých teenagerů, kterým se moc nelíbí, že jsou na jejich oblíbeném místě vetřelci. Steve se snaží nejprve o vyjednávání, ale zbytečně. Nebezpečný kolotoč hry o přežití se roztáčí ve chvíli, kdy partička ukradne jeho auto a potyčka skončí smrtí psa jednoho člena gangu. Skupinka v čele s psychopatickým mladíkem se rozhodne pomstít způsobem, který se vymyká normálnímu lidskému chápání. Hra na kočku a myš začíná. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 292)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

SKVĚLÝ - opravdu parádní horror. Bohužel, tohle je realita. Taky máme před panelákem takový gang nezaměstnaných puberťáků - zmrdů se sockou. Od rána do večera jen sedí na laviččce, chlastají, fetují a dělají bordel. Věřte mi, že kdybych měl kulomet tak ty zasrané zmrdy pozabíjím. Teď mají dokonce soutěž - kdo víc rozbije plastových oken a ještě se tomu smějí. Co se týče filmu, litoval jsem hlavní hrdinku a přál jsem si, aby ty parchanty zlikvidovala jednoho po druhém...... takže ten konec mne zklamal :-) Film je zcela jistě totální antikoncepce - po shlédnutí nemáte chuť zplodit dítě, protože tohle z něj na 100% vyroste! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný thriller. Má dosť dobrý príbeh o jednom páre, ktorý sa rozhodne stráviť príjemný víkend mimo mesta, aby si užili oddych v prírode, lenže im ho skazí prítomnosť skupiny teenagerov. Tí začnú robiť problémy, ktoré neustále stupňujú a po náhodnej smrti psa ich vodcu musí mladý pár bojovať o svoje životy pred presilou a navyše v prostredí, v ktorom majú nevýhodu. Spracovanie nie je zlé, ale dalo sa z toho získať aj viac. Úvodná fáza mohla byť trochu kratšia, ale zase ideálne zoznámi so všetkým dôležitým a keď sa to už rozbehne, tak sa už stále niečo deje až do konca. Až na pár trochu možno až hlúpejších scén to celý čas pôsobí úplne realistickým dojmom, pričom je to dobre zvládnuté, ale mám tu dva problémy. Záporná strana, teda teenageri tu majú až príliš moc priestoru, bol by som radšej, keby bol film hlavne z pohľadu páru, alebo v tomto prípade skôr ženy na úteku a teenageri by predstavovali len zlo, ktoré môže kedykoľvek prekvapiť. A prakticky tu úplne chýbajú nejaké výnimočnejšie situácie, na ktoré by sa dalo spomínať. Takže celý čas sa na to dobre pozerá, lenže mi tu chýba niečo, čo by ma skutočne zaujalo. Výnimkou je jedine záver, ktorý pôsobí teda skutočne nepríjemne a rozhodne zapôsobí. Čo sa týka možno až hororovejších prvkov, napätie som nepocítil takmer vôbec a aj tých drsnejších momentov je len pár, ale v tomto prípade išlo tvorcom evidentne hlavne o to, aby to celé pôsobilo čo najsurovejším dojmom a to sa mi aj celkom podarilo. Herecké obsadenie nie je zlé, hlavný priestor tu má postava ženy, ktorá nesklame, poteší Michael Fassbender ako jej priateľ, len ma moc nebavili postavy teenagerov, keď už dostali toľko priestoru, tak mohli byť zaujímavejší. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, všetko funguje tak, ako aj má, takže nemám problém. Podobný typ filmu si rád občas pozriem a Jazero smrti žánru tiež hanbu nerobí, ale kvôli spomínaným záporom je skôr len na jedno pozretie. 61% ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ano, s mladými už to opravdu není co to bývávalo a tenhle film dává tomuto názoru za pravdu hodně, ale opravdu hodně drastickým a sugestivním způsobem. Příběh o nahánění páru bandou útočníku není nijak originální, jenže to by těmi útočníky nesměla být banda zkažených a nevychovaných puberťáků. A ty jsou vykresleni opravdu věrohodně a budete je nesnášet hned po prvním střetnutí. A pár je navíc velice sympatickej a v podobné situaci bych se asi zachoval stejně. Ale nejdůležitější je tady atmosféra. Ta je tady opravdu vynikající a ten vzrůstající pocit bezmoci se z filmu přenesl i na mě. Tu úplnou bezmoc navíc korunuje nekompromisní závěr, kterej jsem opravdu nečekal a byl fakt docela krutej. Britové dokázali, že umí budovat atmosféru v hororech v poslední době asi nejlíp. Překvapivě hodně mrazivý zážitek. 80% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Na bandu takto odpudivých malých zmrdů narazit nechcete. I když tady si za svůj osud Fassbender trochu mohl i sám. Od začátku to na tý dovče stálo za hovno. To jezero ani nebylo nic moc a on tvrdohlavě zůstával a ještě jim lezl do baráku, jak debil. Masakr potom hodně drsnej. Nebylo to příjemné na koukání. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Chudák Michael Fassbender udělá osudovou chybu a vezme manželku doktora Watsona na výlet k jezeru. K jezeru v Británii. K jezeru v Británii, kde si hrajou mladí výrostci. Přes pár podivností v chování postav (i když přiznejme si to, lidi jsou v podstatě pitomci a logicky se nechovají, když jsou emoce included) a v situacích, jde o vynikající ukázku toho jak se věci můžou kurevsky ("pozor na jazyk") zvrtnout. Brutalitou se tu rozhodně nešetří a konec je hodně silné kafe. Bezmoc... ztráta morálky, svědomí, pravidel. Američani se se svými rádoby surival horory a thrillery můžou jít zahrabat do popelnice. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Písnička, která hraje na večírku u bazénu, je „Respectable“ od Mel & Kim. (Duoscop)
  • Je možné všimnout si změn na oděvu Jenny (Kelly Reilly), který je zprvu mokrý a zablácený (poté, co se skrývala pod vodou pod dřevěnou chatrčí), aby byl krátce nato bez jediné skvrnky, opět celý černý. (Conspi)
  • Na konci filmu jeden z členov partie odstraňuje videá, na ktorých je zachytené násilie. Video súbory sú príliš malé na to, aby to boli videá (jeden má napríklad 29 kB). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama