Reklama

Reklama

Jezero smrti

Trailer

Steve chce vzít svou drahou polovičku, přítelkyni Jenny, na romantický víkend pryč z města k jezeru Eden. V panenské přírodě plánuje požádat Jenny o ruku. Setkají se tam však s partou mladých teenagerů, kterým se moc nelíbí, že jsou na jejich oblíbeném místě vetřelci. Steve se snaží nejprve o vyjednávání, ale zbytečně. Nebezpečný kolotoč hry o přežití se roztáčí ve chvíli, kdy partička ukradne jeho auto a potyčka skončí smrtí psa jednoho člena gangu. Skupinka v čele s psychopatickým mladíkem se rozhodne pomstít způsobem, který se vymyká normálnímu lidskému chápání. Hra na kočku a myš začíná. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 292)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak by řekl pan Winston Wolf, když tě někdo vychová, neznamená to ještě, že jsi vychovaný, aneb kdo si hraje s ostnatým drátem, benzínem a sirkami, nezlobí.. Příspěvek debutanta Jamese Watkinse do diskuse o snížení věkové hranice trestní odpovědnosti sbírá body hlavně svou zneklidňující atmosférou a uvěřitelností. Párkrát jsem se sám sebe ptal, co bych dělal na místě páru, k jejichž patám se smůla připevňovala kvalitním sekundovým lepidlem a oni se zároveň nebáli jít ji naproti, ale tak už to prostě, co se nelogičnosti jednání postav v podobných "survival" snímcích týká, chodí. Kdyby tu krádež auta nahlásili na policii a po půl hodině naběhly závěrečné titulky, zajisté by se tu objevila spousta rozezlených komentářů.. Hodný synek Brett, vzhledem k množství mrtvol a stop, co po sobě zanechal, si už může balit kartáček, patery trenýrky a brýle Ray Ban do zařízení pro mladistvé zločince, kde bude jeho již tak citlivá duše jen dále zkvétat - bezvýchodnost konce umocněna na druhou.. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Vždyť jsou to jen děti...Jen děti! Hodně drsný (explicitně i přeneseně) způsob, jak rozsvítit varovné majáky nad brutálním chováním současné mládeže. Pojmout takový film jako explotation horor byl skvělý nápad, člověk pak tu extrémní krutost nedorostlých trapitelů příjmá mnohem snáze, nežli z vypjatých civilních dramat typu Klass. Všechny očekávané hororové nezbytnosti (chcete-li klišé) pak vynahrazuje diskutabilní chování hlavní hrdinky a režisérova pevná ruka. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Svůj účel plní tohle hixploitation dobře - vzplanete u něj spravedlivým hněvem vůči hnusným buranským dětským (!) záporákům a zato, co provedli slušným středostavovským hrdinům z města, jim budete přát co nejbolestivější smrt (dalece přesahující přiměřený trest). Taky si budete klást otázku, co byste v té které situaci udělali vy, zanadáváte si nato, jak jsme vykastrovaní civilizací a jací jsou ti dnešní fakani malí zmrdi a zatrne vám při pár chuťovkách (mučení Stevea). Ale hlavně, hlavně se narozdíl od řady podobných titulů (HOSTEL, WOLFCREEK), nebudete ani na chvíli nudit, byť konec na můj vkus poněkud vyšuměl. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Prej zabili půlku štábu....bastardi. A víte co? Já bych se tomu ani nedivil, ty kluci byli ještě něco víc než na vodstřel, a věřím, že si to neříkám jenom já, ale tohle bylo fakt hodně přehnaný, ale popravdě taky dost realistický. Možná hodně o náhodě, jenže taky o smůle, protože co se mi během filmu dělo, to nedokážu ani já sám popsat. Tak cca od půlky filmu jsem čekal na závěr jak na smilování, proč? Protože to bylo hodně přehnané. Hodně v ději sehrála náhoda, která takhle po hromadě se nestane snad nikomu, ale budiž, měl jsem toho docela plný zuby, jestli něco je hrozný, může být ještě horší, a přesně to je cíl tohoto filmu, horší může být ještě horší a to ještě horší, a tak dále. Nedokážu popsat atmosféru filmu, ta mi zas tak zázračná nepřišla, ale samotné role mi přišli hodně děsivé, čekal jsem cokoliv, ale tohle skutečně ne. Až do samotné chvíle, kdy se to opravdu rozjelo jsem čekal cokoliv, ale tohle? Krom toho, že tenhle horor je především hodně přehnanej, nerealistickej ukrývá v sobě jednu velkou pravdu a upozornění, čímž vlastně ukazuje možné i když právě nereálné dopady. No, i když možné je opravdu cokoliv. Po tomhle filmu opravdu jo. Řekl bych, že jako horor si svůj účel splnil, sice ho splnil jinak, než bych očekával, ale přece ho splnil. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dlouho, ale opravdu dlouho na mě takhle nezapůsobil film jako právě Eden Lake. Teror ze strany výrostků je podán dost surově. S hrdiny jsem opravdu soucítil a to se mi nestává často. Nenávist jsem si k těm parchantům vypěstoval už od samýho začátku a ta stále sílila. Hrozně moc jsem přál hrdince, aby přežila a všem spratkům dala co proto. Konec mě však naprosto šokoval. Drsný, krvavý a přesto reálný snímek. 9/10 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Na konci filmu jeden z členov partie odstraňuje videá, na ktorých je zachytené násilie. Video súbory sú príliš malé na to, aby to boli videá (jeden má napríklad 29 kB). (Pat.Ko)
  • Tržby z celosvětových kin byly 4 miliony amerických dolarů. (NIRO)
  • Počas záverečných tituliek sa objaví ešte jedna scéna. (Jozef.Payfen)

Reklama

Reklama