Reklama

Reklama

Jezero smrti

Trailer

Steve chce vzít svou drahou polovičku, přítelkyni Jenny, na romantický víkend pryč z města k jezeru Eden. V panenské přírodě plánuje požádat Jenny o ruku. Setkají se tam však s partou mladých teenagerů, kterým se moc nelíbí, že jsou na jejich oblíbeném místě vetřelci. Steve se snaží nejprve o vyjednávání, ale zbytečně. Nebezpečný kolotoč hry o přežití se roztáčí ve chvíli, kdy partička ukradne jeho auto a potyčka skončí smrtí psa jednoho člena gangu. Skupinka v čele s psychopatickým mladíkem se rozhodne pomstít způsobem, který se vymyká normálnímu lidskému chápání. Hra na kočku a myš začíná. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 292)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Chudák Michael Fassbender udělá osudovou chybu a vezme manželku doktora Watsona na výlet k jezeru. K jezeru v Británii. K jezeru v Británii, kde si hrajou mladí výrostci. Přes pár podivností v chování postav (i když přiznejme si to, lidi jsou v podstatě pitomci a logicky se nechovají, když jsou emoce included) a v situacích, jde o vynikající ukázku toho jak se věci můžou kurevsky ("pozor na jazyk") zvrtnout. Brutalitou se tu rozhodně nešetří a konec je hodně silné kafe. Bezmoc... ztráta morálky, svědomí, pravidel. Američani se se svými rádoby surival horory a thrillery můžou jít zahrabat do popelnice. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Docela pecka, tady vraždí sedmnáctiletí frackové a přitom to působí reálně! ... Idylická dovolená u jezera se pro mladou učitelku a jejího boyfrienda změní v docela tuhý souboj o život. Jenže nestojí za tím maskovaný vrah, ani parta smradlavých jižanských buranů, ani bubák - nýbrž místní mládežnická elita. A jaktože to může působit reálně? No, protože jak se věci zvrhnou, strach že se to provalí je ta nejlepší motivace po všem zamést stopy... Jedna věc: tenhle snímek se dal vyprasit do nepředstavitelných výšin kontroverze a toho, co nikdo normální nikdy nebude chtít vidět, už protože podobný námět se hned tak nevidí, ale nakonec to zůstalo ještě relativně v mezích normálu. Jestli je to dobře nebo ne, toť otázka. Přeci jen, rubačka dětí v seriózním duchu a stejná dávká násilí páchaná dětmi, to už je docela citlivá záležitost a zatím všudypřítomné tabu. Ale ať tak či onak, Eden Lake je hodně povedený film. (screeny) ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zdivočelé deti z knihy anglického spisovateľa Williama Goldinga „Pán Múch“ sú oproti bande teenagerov z tohto filmu len partia neškodných, roztomilých anjelíkov. To v akej miere je tu zachytená detská beštialita je dychberúce. Z vyčínania tých mladistvých šialencov mi behali zimomriavky po chrbáte. Je to už hodne dávno, čo som videl takto kvalitne spracovaný exploitation. Nádherné prostredie, gradujúca atmosféra, extrémne násilie, dobre zvolení herci, vrátane tých detských. Surové, krvavé mäso. Delikatesa. Bravó! Už viac krát som tu v komentároch uviedol, že som obdivovateľom horrorovej tvorby. No a ako ortodoxný fanúšik horrorov musím dať tomuto snímku plné hodnotenie. ***** ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku jsem moc nechapal, co tu ma bejt tak vyjimecnyho, klasicka situace, par lidi v lese, tentokrat navic jen dva, takze jsem necekal ani zadny velky vyvrazdovani, ale nekdy po pulhodine zacne jizda, ktera skonci az s koncem filmu. Navic tu je naprosto perfektni zaporak, coz se opravdu jen tak nevidi, aby nekoho nahanela parta deti, i kdyz je fakt, ze tu je klasicka situace s sefem party a ostatnim se do toho moc nechce. Jenze krome tohohle se film muze pochlubit naprosto spickovou brutalitou, ktera navic vypada realisticky a je to proste masakr a pak pride paradni konec. A navic tu jsou i slusny herci. Neco takovyhleho by americani asi nenatocili. Ale na druhou stranu , ze bych se nejak bal, to se rict neda, nejakou mrazivou atmosferu to moc nema a napinavy to je jen misty, ale i tak jsem si to maximalne uzil. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Surový snímok, ktorý k nám v tichosti dorazil z Anglicka dokazuje a aj ukazuje, ako by mal vyzerať a kam by sa mal uberať tento thrillerovo-hororový žáner. Partia puberťákov, ktorá spočiatku znepríjemňuje výlet mladému páru pri jazere a neskôr ich ohrozuje na živote, je to, čo dnes vídame čoraz častejšie. To že takýchto dvanásťročných vygumovancov denne stretávame na každom rohu, dáva tomuto filmu zvláštny nádych až mrazivej reality. Bodné rany nožom, ktoré spútaný muž okúsi od každého machra z tejto partie je silnou kávou pre diváka. Samozrejme, nesmie chýbať mobil aby si to mohli nahrať a jeden druhého vydierať. Táto scéna je vrcholom, no zároveň aj zdvihnutým prstom pre všetkých rodičov a samozrejme jedna z najdrsnejších scén. Aj keď som tušil ako sa to skončí, nechcel som aby to takto dopadlo. Priznám sa, že po záverečných titulkoch som to musel rozdýchať a ešte niekoľko minút som hľadel do blba...Komu nevoňal Texaský masaker, Wolf Creek, Motel smrti alebo podobný Fanny Games USA, nech sa tomuto snímku vyhne. Zvyšok, hor sa na jeden z najlepších hororov tohto roku. NO, a ja už idem na ulicu a prvému 12- ročnému vylepím takú-nazvime to preventívnu. Film 9/10. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • V scéne po návrate na pláž je možné vidieť tieň mikrofónu. (mivr)
  • Písnička, která hraje na večírku u bazénu, je „Respectable“ od Mel & Kim. (Duoscop)

Reklama

Reklama