Reklama

Reklama

Zlý vladař Vladan (M. Slaný) svými dobyvačnými válkami sužoval celou zemi, zatímco král Dobromil (J. Abrhám), který panoval za velikým jezerem, byl dobrotivý a lidé se tu měli jako v pohádce. Ostatně nedotknutelnost tohoto království prý zaručovalo kouzlo skryté ve vzácném šperku, rubínovém srdci. A právě o ně začne usilovat královna ohně (J. Schneiderová), která touží zvítězit ve věčném sporu se svou sestrou, královnou vod (S. Postlerová). Aby přinutila krále vzdát se srdce, začaruje jeho dceru Marianu (P. Tenorová) do ohnivého plamene. Žádný z mladíků Dobromilova království nemá dost odvahy, aby Marianu vysvobodil. Král se tedy pomocí kouzelného prstenu přenese do Vladanovy říše, kde jednoho dne objeví statečného mládence (M. Kraus). Jmenuje se Tadeáš, má pro strach uděláno, a navíc ho nikdy neopouští dobrá nálada. Zdá se, že princeznině vysvobození nic nebrání. Jenže královna ohně a král Vladan se svých zlých úmyslů jen tak nevzdají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (378)

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Strašný......proč, proč, proč nám radši na Vánoce nepouští jen ty starší dobré pohádky, proč nám předkládají tupé slátance, to snad už jen z hrubého sestřihu musí být všem jasné, že tomuhle se drtivá většina lidí vysměje. Přátelé, držme minutu ticha za mrtvou krásnou českou pohádku, kterou už dnes neumí nikdo natočit. A když se podíváte na ty nejlepší pohádky a porovnáte je, tak vám určitě neunikne, že ty starší a lepší jsou po čertech jednoduché (dobro vs. zlo), používají citlivě klišé, dialogy mají hlavu patu (hlavně nejsou ukecané, ale krátké, obsahově však bohaté), přistupuje se k nim s laskavou nadsázkou, humorem a notnou dávkou dětské hravosti - tyhle nové točené zdánlivě "realisticky" jsou k ničemu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vladane, Vladane, je to průser ne, že ne… Sebevražda scénářem, hrdinou chichotavý Viky Cabadaj, ústřední píseň připomínající reklamu na tavený sýr, texty Lou Fanánek Hagen…, nechci do ústavu, já vám na to seru! Zelenka se stal potulným komediantem televizní tvorby a česká pohádka je už docela blízko druhému břehu řeky Styx.. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

O oblíbenosti této pohádky svědčí fakt, že ji dávají dost často v televizi. Samozřejmě vím, že kvalita a oblíbenost nejsou jedno a to samé, ale přesto se v tomto případě dost divím poměrně nízkému hodnocení. Tahle pohádka mi totiž rozhodně nepřijde jako typická televizní "tuctovka". Jednak za to může příjemná hudba Jiřího Škorpíka (včetně docela chytlavých písniček) a pak samozřejmě duo Abrhám/Šafránková. Pro někoho možná již "ohraná písnička", pro mě vždy znovu a znovu sázka na jistotu. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

V promo reportáži dvakrát zaznělo: "Nemám rád ty moderní temné depresivní pohádky". Jako znalec pohádek a jejich výkladů můžu jenom vrtět hlavou, protože všechny "klasické" pohádky snad vyjma Popelky jsou nějakým způsobem temné a násilné a o čtvrcení těl v nich nebývá nouze. Naopak moderní pohádky jsou slabý čajíček a vlastně spíš parodie na to, jaké mají být. Příští rok budu opět bez dechu čekat na středrovečerní pohádku, tentokrát snad už bude tak špatná, až tím bude zábavná. Nevšimli si snad hoši z ČT, že jejich děti čtou třeba postupně stále temnějšího Harryho Pottera? ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +hudební melodie, příběh, herci -postavy, dialogy/// No není to nesnesitelné, ale klasickým pohádkám se to prostě nevyrovná. Je tu jakýsi pokus o příběh a nebylo by to špatné, kdyby to v určitých situacích nepůsobilo moc televizně a z jiného úhlu moc směšně. Občas to byla taškařice. Královnu ohně zadupat. Pak mě překvapilo nějaké to hudební číslo (asi po 40 minutách) které bylo pěkně nazpíváno. Ale píniček tu moc není, myslím že jen 3-4. A co se týče začínajících herců (Martin Kraus, Anna Fialová), bylo poznat, že je to jejich první role. Jinak ostatním hercům nemám co vytknout, líbili se mi, stejně tak i tato pohádka, ale zázrak nečekejte./// Celkem 65%/// ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • V pohádce je použito 172 počítačových triků. (cariada)
  • Režisér Zdeněk Zelenka dostal nabídku natočit štědrovečerní pohádku. Zadání znělo natočit veselou pohádku, jelikož rok předtím měla Česká televize smutnou pohádku a lidé protestovali. (cariada)

Reklama

Reklama