Reklama

Reklama

Epizody(3)

Znalec černé magie Ivan Trojan a policejní komisař Jiří Dvořák pátrají po pachateli série rituálních vražd. Napínavý kriminální příběh inspirovaný existencí tajemné Ďáblovy bible. (Česká televize)

Videa (3)

TV spot 2

Recenze (435)

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Chystal jsem se dát minimálně 4* této jinak dobré zábavné normálně probíhající detektivce odhalující divákovi něco z religionistiky a mystiky. Ale, co proboha znamená ten konec???!!! Autoři se pomátli, proto degraduji původní záměr pouze na 1*. Jedině, že by to byla pozdní signalizace, že šlo o jakousi komedi, ale každopádně předem měli avizovat, že jde o fantasy, to bych se nebyl díval. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tak předně - záhadolog Vašíček by udělal záhadu i z rohlíku tvaru C (že by ho vyráběla sekta posedlá pravěkým kultem luny = ansa lunata už v eneolitu, či turecké šedé eminence, či komunistické frakce zhmotňující v něm podobu srpu?), jeho scénář a přebujelá "mysterióznost" je spíš tématem pro bulvární plátky, ne tématem pro trojdílný film. Všude samý satan, fantasmagorie, hadi... Ale Strach, jakkoli nechápu jeho volbu natočit něco podobného, se s režií vypořádal dobře a herce ukočíroval. Tradičně skvělému Trojanovi zdatně sekunduje výborný Dvořák. Občasné přiblížení se žánrovým libůstkám kvituji s povděkem, no k lepšímu hodnocení by museli tvůrci přizvat k napsaní scénáře úplně jinou sortu, než jakou je Vašíček. Ortel - je to sice uhozené, až se mi uši červenají, ale za první dva díly ty 3* dám. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Třídílná minisérie z produkce České televize. Přiznám se, že by mě opravdu nenapadlo, že Češi něco takového točí. Mysteriózní drama s náboženskou tématikou mi v několika momentech připomínala oblíbeného Dana Browna. Strach umí vyprávět a tím, že na to má i dostatečný čas tak vytváří zajímavou atmosféru od začátku do konce. I když ten kříž na konci si mohli odpustit, pravda. Tvůrci tady spojují mé nejoblíbenější české herce. Skvělý Trojan, český Bond Jiří Dvořák, Vojta Dyk a samozřejmě Terka Voříšková. Až v době kdy píšu tento komentář, tak jsem zjistil, že Strach po třech letech navázal a vytvořil další minisérii. Kde sice chybí Voříšková (ach jo), ale objevují se Töpfer a Langmajer? To je můj neoblíbenější český herecký ansámbl až na jednu vyjímku zcela kompletní. Milé vidět všechny na jednom filmu. Ale k Ďáblovi lesti. Líbí se mi, že atmosféra se dá krájet a po celou dobu nezmizí. Tajemno a kriminální příběh neztrácí ani v posledním pokračování. Takže jsem překvapen, co se tu u nás točí a mě prolítne přímo pod nosem. (80 %) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

První díl je celkem nuda, ale na Trojana s Dvořákem se dá dívat i v nudě. Druhý konečně připravuje napínavé chvíle a potvrzuje mi, že Trojan s Dvořákem u Stracha se mi přece musí líbit. Nemusí. Třetí díl je naprosto debilní a nastavuje laťku pokleslosti hodně hluboko. Scéna, v níž stojí Trojan s křížem před sochami, se jednou určitě objeví v parodii. I když ... něco takového již netřeba parodovat. Škoda, že ďábel neodpráskl kysličníkovou blondýnu Ani Geislerové již začátkem prvního dílu. Na konci druhého mohl odprásknout i komisaře a pseudoznalce, aby se Trojan s Dvořákem nemuseli po zbytek života stydět, že hráli v tom srandovním třetím dílu. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Výborné prvé dve časti, trojka trpela pocitom, že treba čo najrýchlejšie do cieľa a stratila sa v obavách, aby sa podobne náročný a každopádne zaujímavý projekt nemusel v realizácii skloniť pred svojimi ambíciami. Zbytočne veľa náhod v poslednej pol hodine zachránila ako tak záverečná scéna. Napriek výhradám dobrá vecička, suverénne zahraná ! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Pivovar Chrudimský lev neexistuje, nicméně chrudimští o obnově městského pivovaru uvažují. (rakovnik)
  • Na úvod své přednášky o reinkarnaci říká doktorka Součková v podání Jany Štěpánkové: „Smrt není konečná stanice, to je brána pro přestup do nového života.“ Téměř stejná formulace („Smrt není konečná stanice, ale pouze brána do jiných světů“) zazní také v seriálu Strážce duší (od r. 2005) v epizodě Démoni noci (2005), kde ji (v souvislosti s nemrtvými) říká spisovatel Armín v podání Lukáše Vaculíka. Scénář k oběma seriálům napsal Arnošt Vašíček. (ČSFD)
  • Když scénárista Arnošt Vašíček napsal před 4 lety námět, ještě se v okolí Podlažic žádný průzkum nekonal. Když pak ale začal, našli tam stejně zajímavé vykopávky jako v seriálu. (jochanan)

Reklama

Reklama