Reklama

Reklama

Epizody(3)

Znalec černé magie Ivan Trojan a policejní komisař Jiří Dvořák pátrají po pachateli série rituálních vražd. Napínavý kriminální příběh inspirovaný existencí tajemné Ďáblovy bible. (Česká televize)

Videa (3)

TV spot 2

Recenze (435)

Tosim 

všechny recenze uživatele

70% - Filmy o mystice jsou buď úplně hloupé anebo naprosto geniální. Tenhle zůstal tak na tři čtvrtě cesty k tomu druhému ;-) Po víceméně legračním Strážci duší jsem čekal nějakou další nedomrlost v podání "záhadologa" Arnošta Vašíčka, no spletl jsem se. Snímek vychází z několika pravdivých faktů o Ďáblově bibli a pokud fabuluje nad něčím smyšleným, je to umně zakryto tak, že si divák povšimne jen minima. S tím souvisí vtip (který jde občas hodně do komedie) a tempo příběhu, herci jsou příjemní, k technické stránce nemám výtky, spíše naopak (kamera!!!), takže výsledný dojem, který jsem měl, jsou tři hodiny, strávené se zábavnou a napínavou detektivkou, jejíž skřípání se dá pohodlně přežít. Já myslím, že tohle je v pohodě, Jirko.8-) Odpadních výkřiků do tmy, neověřených fakty, bude, doufejme my rozumní, co nejméně. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mě docela mrzí, že to nešlo na jeden zátah byť přiznávám, že by to bylo asi jenom pro vostrý diváky. První díl byl vynikající, nepovedená vražda, povedená vražda, poměrně širokej okruh podezřelejch, celkem slušně navozená mystická atmosféra a naprosto vynikajícím způsobem napsaná postava policajta. Z mého pohledu nejlepší policajt od dob rady Vacátka, možná by stálo za hřích nechat policejního komisaře Jirku Dvořáka stopořit a hodit mu na krk na další případy, navíc v tandemu s Aňou jim to tady šlo fakt dobře. Druhý díl se mě až tak nelíbil, příliš mnoho nábožensko-satanistických keců ve kterých se nevyznám a který mě vždycky unavujou. Závěrečný finále jsem si užil, protože (mírný spoiler) tam jde o kejhák Terezce Voříškový a jako její fans jsme trnul a měl jsme sto chutí vrahounovi přerazit vejpůl, že si vůbec na Terezku dovolil. Celkově se jedná o povedenou poměrně napínavou záležitost, kde pár minelek člověk snadno a rád odpustí. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Takový kriminální kýč, do nějž je dryáčnicky namícháno vše, aby znuděného diváka za každou cenu zaujal. A tak tvůrci bezostyšně stavějí na zdůrazňování satanistických motivů a na "tajemném" prolínání minulosti a současnosti . Nelze si nepovšimnout zcela nepravděpodobných scén ze současného života kláštera či "archeologických výzkumů". Scénář napsal Arnošt Vašíček, který se pokládá za odborníka na všechny záhady světa: http://www.sysifos.cz/index.php?vypis&sec=1207666267 Těch 70% a více tomu velmi neopodstatněně lichotí... ()

sud 

všechny recenze uživatele

No vida, i u nás jde natočit mysteriózní detektivka s fantaskní zápletkou, jen chtít. Příběh je docela atraktivní, atmosféra skvělá a ústřední herecká trojice vyloženě sympatická (i když oba pánové Aňu přehrávají). Jen škoda, že se z atmosférického thrilleru v poslední epizodě stane béčková fantasy, která se nedá brát vážně (při anabázi Trojana a Dyka za křížem se prostě nejde nesmát - ať už to tak bylo nebo nebylo myšleno). Ale, jak už jsem předeslal, jsem rád, že něco takového u nás vzniká. 65%. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

perfektní důkaz toho,že češí jsou televizní mistří.co českému tvůrci nejde v kině,to mu jde na televizní obrazovce.za malý rozpočet,velké překvapení.kriminální horor,se skvělými herci,parádní lokace okolo chrudimi a vynikající režie jiřího stracha,který je bez pochyb největší nadějí umírajícího českého filmu.víc takových filmů do kin a třeba se zvedne naše prestiž. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Okolo 54. minuty druhého dílu lze vidět, že Lukáš (Filip Tomsa) leží a čte si knížku. Kniha nese název "Jitro kouzelníků" a napsala ji dvojice spisovatelů Jacques Bergier a Louise Pauwles. Kniha pojednává o okultismu, magii, tajných společnostech a jejich vliv na vědu a společnost. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Podlažici u Chrasti. Záběry z podzemí pochází ze Znojma, přesněji z krypty pod Louckým klášterem. (M.B)

Reklama

Reklama