Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezvyklá romantická komedie o lásce a osudu přináší příběh mladého reklamního textaře (Joseph Gordon-Levitt), který až dosud zoufale a bezúspěšně hledal dívku svých snů… A teď to vypadá, že by jeho nová kolegyně Summer Finn (Zooey Deschanel) mohla být tou “pravou”. Ale 500 dní jejich nekonvenčního vztahu dokazuje (na přeskáčku), že cesta ke štěstí může být nepředvídatelná, nekontrolovatelná — a neskutečně zábavná! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 688)

castor 

všechny recenze uživatele

Tak i přesně takhle se dá pomazlit s filmovými postupy. Jak na režisérské stoličce nebo pak ve střižně, tak už rovnou při psaní scénáře. Vztah dvou mladých lidí je tu totiž ukázán z kapku jiné perspektivy, takže žádné růžové brýle se naštěstí nekonají. Tvůrci jednoduše pojmenovávají to, co řada jiných před nimi nedokázala. Nebo nechtěla. Tržby, však to znáte.. Dospěle svěží a upřímně pravdivé vyprávění o vzplanutí vztahu/nevztahu mezi nesmělým Tomem Hansenem, nadějným architektem zakopávajícím se v reklamním braku, a Summer Finn, která k lásce přistupuje s cynickým odstupem. Ti dva si projdou tím, o čem bylo už mnohokrát vyprávěno, ale tady je řada "maličkostí" s přidanou hodnotou. Talentovaný Joseph Gordon – Levitt (nominace na Zlatý glóbus zcela zasloužená) skutečně v lecčems připomíná zesnulého Heathe Ledgera, každopádně minimálně talentem se mu hodně přibližuje (potkali se na začátku svých kariér v shakespearovské romanci Deset důvodů, proč tě nenávidím). Má v sobě slušnou dávku charismatu, jeho postava nikdy nepůsobí nuceně nebo nedůvěryhodně. Jen další hlavní role pro něj.. Životní energií přeplněná Zooey Deschanel je coby Summer rovněž postavou, kterou by jste chtěli znát. Pozitiv je ale celá škála. Snímek je výborný v drobných detailech, které dokreslují celou (mnohdy neveselou) situaci, má řadu výborných nápadů (kupříkladu sekvence Očekávání/Realita), chytlavých songů nebo jedno svěží muzikálové číslo.. Odteď budu doporučovat na každém kroku.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.2/10] | me: Kto očakáva romanticku komédiu tak ako ju poznáme bude sklamaný. Skôr by som povedal, že sa vôbec nejedná o komédiu, ale o príjemným spôsobom spracovaný film o vzťahoch, o tom čo prinášajú a prečo stoja za to a o tom čo odnášajú a prečo bolia, koho bolia a ako, koho nie a aka býva realita niekedy krásna a motivujúca ale taktiež nepríjemná, smutná a plná falošných nádejí. Prechody medzi prítomnosťou a minulosťou sú veľmi zaujímavé a celkovo je nádych film veľmi príjemný, nesie sa v pekných farbách života - tmavých, či svetlejších a odzrkadľuje život taký aký naozaj dokáže byť a tak miestami núti k zamysleniu, úsmevu, či povzdychu. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Na svete sú dva druhy ľudí... Muži a ženy.“ Takéto dobré filmy by som mohol/vedel/chcel pozerať každý deň. Ani neviem, či ma viac potešila skvelá „technická stránka“ (rozdelenie plátna, hraný film plynulo prejdúci do kresleného, melodráma do muzikálu), v romantických filmoch nečasté (ale niečo by sa našlo) „rozdelenie síl“ (chlapec zodpovedný, dievča nie) alebo prirodzené herecké výkony. Zooey Deschanelová je „len“ veľmi dobrá, ale to, čo predvádza konečne pre dobro veci/divákovo skrotený pošuk Joseph Gordon-Levitt („Takí normálni mimozemšťania“, HALLOWEEN: H20, RANA ISTOTY, POČIATOK), je sila, pretože obyčajnosť zvládnu zahrať len herci, ktorí sa dokážu VEĽMI krotiť a nepreháňať. Pôsobivé, milé, hravé, smiešne, svieže, rozkošné, smutné, smutné hlavne – ale s pár milimetrami ďalšej nádeje do dňa s číslom 501. KEĎ HARRY STRETOL SALLY pre divákov, narodených povedzme po roku 1990. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Filmy jsou jako když chcete sbalit holku. Záleží na načasování a rytmusu. Stačí jeden jediný záběr o sekundu později a feeling se změní... Já holky balit neumím, ale kurva tak rád bych se nechal sbalit Markem Webbem... Málo u které komedie jsem se zasmál tak nahlas, jako právě u této, a u málo kterého filmu jsem tak moc soucitil s hlavním hrdinou, jako u tohoto :D. Od prvních titulků a od prvního záběru, nebo odkazů na britské smutné písničky, si mě to získalo a nepustilo mě to. Rozchod s tímto snímkem byl pro mě dost náročnej. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Toma Hansena mi bolo fakt luto, pretoze akokolvek sa snazil a mal dlho trpezlivost, Summer nechcela zmenit svoju predstavu o cistom priatelstve, takze z tohto pohladu bolo jej spravanie pre mna nepochopitelne. Avsak romanticky film ma celkom bavil. Dobry napad bol zobrazovat dni, aj ked ma to skakanie s dnami hore dole trosku vyrusovalo, ale reziser zrejme nechcel prilis dlho natahovat divakov, ze ci z toho vztahu nieco bude alebo nebude a skor navodil bud humorny alebo nestastny pohlad alebo iba predstavy hlavneho hrdinu a jeho zelania. Je to celkom prijemny film s peknym soundtrackom, s odkazmi na Bergmanove filmy alebo i jeden pohlad na Harrisona Forda :-) ...31.10.2010 _________ Joseph Gordon-Levitt - (Tom Hansen) +++ Zooey Deschanel - (Summer Finn) +++ Geoffrey Arend - (McKenzie) +++ Chloe Meretz - (Rachel Hansen) +++ Matthew Gray Gubler - (Paul) +++ Clark Gregg - (Vance) +++ Patricia Belcher - (Millie) +++ Hudba: Mychael Danna a Rob Simonsen ()

Galerie (98)

Zajímavosti (35)

  • V titulcích byste marně hledali jméno Harrisona Forda, jeho tvář se ale ve filmu objeví: ve scéně, kde se Tom (Joseph Gordon-Levitt) prohlíží v jedné z výloh ve městě a spatří právě Fordovu podobiznu. (DruidKarel)
  • Když Summer (Zooey Deschanel) pronese hlášku: "They used to call me anal girl.", v pozadí hraje píseň od skupiny Black Lips s názvem "Bad Kids", v níž mj. zazní: "Anal girl is a bad kid..." (Megalomaniac)

Související novinky

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

500 dní se Spider-Manem

500 dní se Spider-Manem

22.01.2010

Studio Sony/Columbia to bere hopem. Je to pár dní, co se z pavučiny vysvobodil Sam Raimi, a už v ní uvázl Marc Webb. Ten po dlouhé a plodné kariéře tvůrce hudebních videoklipů loni celovečerně… (více)

Reklama

Reklama