Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Celkově vzato nikoliv dokonalé, ale přesto svojí kvalitou dokonale překvapivé dílo české televize - s malým č!!! Neuvěřitelné. Relativně těžko vznikající počin, který i přes některá zaváhání (o kterých režisér podle poskytnutých rozhovorů většinou ví, ale už s nimi nemohl nic dělat; i proto, že si některými věcmi sám nebyl jistý) zejména v úvodní dvacetiminutovce svého zápasu postupně nasadil vyšší obrátky, získal převahu nejprve ve středu pole, a v druhé půli na hřišti jasně dominoval. Budiž všem zúčastněným (možná až na trochu zbytečnou Táňu Vilhelmovou) chvála za to, že pozvedli český seriál do výšin, do jakých patří. Okresní Přebor jednou bude kultovní záležitostí - pokud jí už není. Zeptejte se kohokoliv, kdo kdy měl něco společného s fotbalem na téhle úrovni, nebo se seberte a vyražte na "tribunu" neboli za zábradlí kolem toho vydupaného plácku, co je na jednu stranu trošičku do kopce, na nějaký ten mistrák. Dejte si kofolu nebo pivo a klobásu - a poslouchejte. Dívat se nemusíte, ono většinou není moc na co:) Ale garantuju vám, že předsedu, tajemníka/pokladníka, místního bosse, a hlavně vždy a za všech okolností nastartované obecenstvo minimálně s mezinárodní trenérskou třídou najdete všude. 80%, ale některé díly jsou na stováka (jenže pár je jich tak na pade;)). Na obě strany sportu...zdar!!! ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Kvalita mezi epizodami sice občas kolísá, slabší díly jako Fanynka a Jesle jsou ale dokonale vyvážené skvosty - zatím u mě vede formanovská Schůze. Humor občas vyšroubovaný až do nesnesitelna - Vetchý v Lucce - jinak ale výborně funguje slovní i situační komika vesnice a pralesního fotbalu, o které si můžou jiné "venkovské komedie" nechat jenom zdát. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Bezesporu jeden z nejlepších seriálů, které Nova kdy vyprodukovala. Koncepčně a filmařsky sebejistý a výborně herecky obsazený (trio Vetchý-Novotný-Sobota ze sebe ždíme takřka maximum). Na první pohled jde o jednoduchoučkou buranskou pitomost, ale to je jen zdání. To, že je seriál o přízemních prosťáčcích, ještě neznamená, že sám je také takový (narozdíl třeba od většiny opusů Zdeňka Trošky). Vyloženě vtipné mi to bohužel přišlo pouze příležitostně a scénáře některých epizod jsou až moc triviální. Ale ta řemeslná profesionalita a již zmínění herci si prostě zaslouží jednoznačný palec nahoru. 70 % ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Překvapení, pro mě tedy zaručeně. Nedával jsem tomuto počinu moc šancí. A v televizi jsem se díval až na 9. díl, který byl zatím zaručeně nejlepší, hlavně tedy díky postavě trenéra v podání pana Trojana. Kam se hrabe slavný José:-) Po zhlédnutí jsem byl velmi mile překvapen a tak ostatní díly "sjíždím" na netu. Seriál, který pobaví. Kupa hlášek, jako např. "onanováním se píchat taky nenaučíš," nebo, "napřesrok zatravníme brankoviště," "vyvolají" člověku úsměv na tváři kdykoliv. Diváci, kteří sledují fotbal na jakékoliv úrovni, se mnou budou určitě souhlasit. Vtipnost spočívá právě v tom "okresu," kde vidíme zábavné momenty, jak na hřišti, tak i v hledišti. A to je právě ten rozdíl oproti fotbalu, který se hraje v nejvyšších ligách po celém světě, kde se "točí" neskutečné miliony. Herecké výkony jsou na velmi dobré úrovni. Vyzdvihuji Ondřeje Vetchého, poněvadž ten zvládá svoji roli doslova famózně. Ten pokladník mě byl nějaký povědomý, vygoogloval jsem si tedy jeho jméno a hle, už vím proč, pan Kikinčuk hrál Šimona Pláničku ve Slunce, seno, jahody! Potěší i nasazení Luďka Soboty. Okresní přebor vás zaručeně pobaví. Zjistíte i, že Vietnamci umí hrát skvěle fotbal:-) Adios a já jdu koukat na ligu mistrů:-) Hodnotím pěknými čtyřmi hvězdami. Je to prostě ‎"dobjééj" seriál:-) Navrhuji Slavoj Houslice do naší ligy, myslím, že by tam hráli lépe, než současná Slavie:-) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zatím nehodnotím, po 1. dílu ani ryba ani rak. Těšil jsem se na fotbal, ten tu teda nějak zatím chybí. Zápletka s popelem je na delší jak 10minutovou stopáž neúnosně natahovaná, asi jako vtip, který vám někdo vykládá půl hodiny. Chybí tam víc dalších linií. I ty dialogy jsou takové zatím nijaké. Neurazí, nenadchnou. Snad se podaří vytěžit potenciál Luďka Soboty, který vážně vypadá jak český Bill Murray. Jo, a jinak to se skutečným vesnickým fotbalem má společného asi jako já s tím Murrayem. (Na mé skoro rodné vesnici byste koukali, jak se snaží o profesionální podmínky za malé peníze.) ---- EDIT PO 3. DÍLU. Tak vážně nevím, pořád ani ryba, ani rak. Zbytečně dlouhé záběry, zbytečně dlouhé dialogy, případný fór zabitý tím, že střihač neměl odvahu vzít do ruky nůžky, nebo si zrovna odběhl... Zatím asi nejlepší druhý díl, ale taky žádná sláva. ... P.S. : Kdy kurňa Vilhelmová ztratila svůj půvab? Zajímavý komentář Zaruby ()

Galerie (26)

Zajímavosti (74)

  • Při charitativních zápasech chodilo na tým Slavoj Houslice více lidí než na skutečné zápasy a na vesnici se tak sešlo i 3 500 diváků. (MTHRFCKR)
  • V celém seriálu není nikdy zmíněno, o jaký ročník sezony se jedná. Pouze při Ludvově (Pavel Kikinčuk) prezentaci si můžeme všimnout, že jde o podzimní část roku 2009. Bývalý trenér Josef Hnátek, kterého ve filmu Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) ztvárnil Miroslav Krobot, však zemřel při prohře Sparty se Slavií 1:4, což bylo 6. 10. 2008. Následující sezona by tedy správně měla být 2008/2009. Na to ale navazuje další chyba, jelikož ve filmu Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka se tvrdí, že zmíněná prohra Sparty 1:4 bylo 270. derby. Prohra 1:4 se však týká 268. derby. 270. derby, odehrané v roce 2009, vyhrála Sparta 1:0. Pepik Hnátek tedy nemohl zemřít při tomto zápase, i když by to zapadalo do doby, kdy se odehrává seriál. (ELBobes)

Související novinky

Reklama

Reklama