Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po druhém a prvním filmu je tenhle mým třetím nejoblíbenějším z celé série. Clouseau opět řádí jako černá ruka a už úvodní návštěva blázince, kam (vrchní) inspektor dohnal nebohého Dreyfuse, dává tušit velké věci. Nejlepší na tomhle filmu je, že Peter Sellers prakticky nezmizí z obrazu (a když, tak ne na dlouho), gagů je požehnaně a scénář má v rukávu tak dokonalé trumfy, jako například vyšetřování v domě Fassbenderových, dobývání hradu nebo převlek za zubaře. Úvodní titulky jsou tradičně skvělé, o Manciniho hudbě nemluvě. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Němé grotesce v její nejryzejší podobě je bohužel nejbližší titulková parodie Plavčíka na sladké vodě. Ve filmu jsou stále dobré gagy, dokonce i velmi umně rozvinuté, ale také je v něm větší kus nevkusu a mnoho minut, které ničím vtipné nejsou, což tentokrát bohužel platí i pro záběry se Sellersem (návštěva gay baru, první ze dvou laškování s ruskou agentkou). Edwards nezná míru, jak ještě zřetelněji vyjevují Velké závody. Neví, kdy přestat, aby vtip zůstal vtipným a nezačal působit velikášsky a trapně (nikoliv trapně tím zábavným formanovsko-papouškovským způsobem). Nemůžu si pomoct, ale scéna s rajským plynem mi i napodruhé, bez českého dabingu, přišla hrozná – nutno ovšem podotknout, že mne svého času neméně otrávilo, kterak s týmž plynem nakládali Laurel a Hardy. Čtvrtý Růžový panter se ještě víc než předchozí filmy naváží do bondovek, Clouseau je vlastně perfektní antitezí Jamese Bonda, jak nejlépe vynikne během scény na Oktoberfestu, kdy bez jeho přičinění pomře většina elitních zabijáků, jistě ne náhodou připomínajících padouchy, jimž čelil a jež likvidoval sám agent Jejího veličenstva. Ad absurdum je dovedeno taky typické bondovské finále, kdy 007 ulehává s krásnou ženou. Clouseau stěží sundá svršky. 70% Zajímavé komentáře: Marigold, Radek99 ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Clouseau a Dreyfus znovu zasahují a zárukou je jedno velké ujeté komediální peklo. V tomto díle se asi nejvíc z celé série vyřádil Herbert Lom, Peter Sellers samozřejmě také, ale to je jaksi mimochodem. Zajímavé je, že komisař Dreyfus je v každém díle jiný. Od zoufalce se dopracoval až k šílenému internacionálnímu zločinci fantomasovského formátu. Ze všech megavtipných scének u mě vyhrává ta na Oktoberfestu. Nakonec je příjemným spestřením nádherná Lesley-Anne Down. A navíc jsem měl štěstí vidět film se starým dabingem, který jej povušuje o třídu výš (Couseau je vrchol dabingového umění Stanislava Fišera - promiň Vinnetou, Rudolf Hrušínský coby Dreyfus a Lesley-Anne Down nadabovaná sexy hlasem Aleny Procházkové). 85%. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na to, že to má 84%, mi to zas tak úžasné nepřišlo. Dokonce horší, než předchozí dva díly. Sice jenom o kousek, ale s hvězdičkou už jsem musel jít dolů. Pořád je to ale skvělá zábava a bohužel je to poslední díl Pantera, který opravdu stojí za to. Další pokračování už měla výrazně sestupnou tendenci. 85% ()

5150 

všechny recenze uživatele

Příběh s krimi zápletkou je vcelku o ničem a o ten tu stejně nejde... Celý film stojí a padá na komice Petera Sellerse a ta spočívá v tom, že ze sebe dělá neuvěřitelného trotla, který buď sám padá nebo padá všechno okolo něj, popřípadě zkomolí nějaké to cizí slovíčko nebo něčí jméno a tak pořád dokola... Je tam toho tedy fest... Asi jsem z jiné planety, ale tohle tedy ne! hodnocení 1,5* ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)
  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)

Reklama

Reklama