Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Po Mr. Beanovi mi už panterovská séria pripadá predčasne zostarnutá a časť humorných situácií vo mne vzbudzuje namiesto hlasného uvoľneného smiechu iba úsmev spojený s obavou, aby to neskĺzlo do trápnosti. Je zaujímavé, že zo všetkých žánrov zostarli okrem sci-fi a romantických filmov najviac komédie. A pri sledovaní filmov s Funesom, Richardom, Bourvillom, Fernandelom a ďalšími sa utešujem aspoň tým, že ma pobavili pred mnohými rokmi. Je to lepšie, ako mnohé súčasné komédie, ktoré nepobavia ani pri premiére. Peter Sellers je jediným dôvodom, ktorý bráni, aby moje hodnotenie skĺzlo pod tri hviezdičky. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Série s Růžovým Pantherem mě kupodivu moc nebrala ani jako juniora. Podíval jsem se znovu, jestli náhodou trochu nepomůže nostalgie. Nepomohla. --- Poučné je srovnání s Atkinsonem. Ten když jenom šaškuje, omezí se na rozměr krátkých scének, a funguje to výborně. Hraje-li však v celovečerním filmu, jeho klaunství slouží příběhu. Naproti tomu Edwards načrtl jen velmi velmi slabý příběh a dialogy a prostě nechává Sellerse dvě hodiny blbnout. Tak se film dělat nemá a nedá. ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Vrchol Clouseauových eskapád keď našiel ten správny balans medzi uveriteľným nešikom, ktorý ešte nie je paródiou samého seba. Je ale pravdou, že vo chvíľach keď zmizne z obrazu a namiesto neho nastúpi Charles Litton pátrajúci na vlastnú päsť v Lugaši, tak celý film stráca šťavu a pôsobí nudne. Ale to len preto, že všetko čo predvádza Peter Sellers vo svojej ikonickej role je tak zábavné, že to snáď ani nie je možné. 8+/10 PS: Úvodnú lúpež mám od detských čias zafixovanú ako niečo úplne cool a tú kušu som vždy túžil mať. Na tomto sa ani po rokoch nič nezmenilo. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pochopitelně nejlepší díl. Také díl, který (mám takový dojem) za komára vysílali nejčastěji. Nevím, jestli by mě to dnes tak bralo, ale je jako kluk jsem se tak smál, že mě z toho chytly ledviny a strávil jsem rok na různých vyšetřeních. Doktor Bapež říkal, že se mi ty svině málem utrhly, ale dodnes nechápu, co tím myslel. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Elegance předchozího A Shot in the Dark byla spíš podle mého gusta, tady už se tlačí na pilu fyzického až brutálního humoru trochu víc, než je mi milé (třeba takové opakované lámání prstů nebohého lokálního podvodníčka nebo vysavač přisátý k prsu korpulentní švýcarské uklízečky jsou za hranicí toho, čemu se dokážu upřímně smát). Ale zas je tu poprvé naplno rozehraný Sellersův francouzský akcent – absurdní, ale přitom pořád jaksi autentický; něco, čemu se dabing těžko může přiblížit. Dohromady jsme zpět na silnějších ***. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • V byte inšpektora Clouseaua (Peter Sellers) visí na stene portrét Vladimira Iľjiča Lenina. (Sao Saoi)
  • Film měl být původně 26dílnou minisérií Růžový panter, kterou měl pro britskou televizi ATV natočit scenárista, producent a režisér Blake Edwards. ATV se pak rozhodla z něj udělat "film týdne" a nakonec celovečerní film pro kina. Po úspěchu filmu vznikl z další části nepoužitého scénáře Růžový Panter zasahuje (1976). (Dreadd)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno