Reklama

Reklama

Romantická komedie vypráví příběh zajímavého mladého muže, který vždy žil tak trochu schován ve své vlastní ulitě. Jednoho dne se setká s krásnou kosmopolitní mladou ženou, která mu ukáže okolní svět v těch nejkrásnějších barvách... Láska může být riskantní, matoucí a plná nedorozumění, tedy pokud nejste Adam (Hugh Dancy), který žije jaksi skrytý před nástrahami okolního světa. Jenže potom potká svou novou sousedku Beth (Rose Byrneová), která ho vytáhne z bezpečí jeho ulity. Každá akce má však nějaké následky, v tomto případě velmi neočekávané, dojemné a veselé. Jejich neuvěřitelný vztah ukazuje, že i lidé ze dvou naprosto odlišných světů mohou být spojeni mimořádným poutem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

sulimo 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus místy naprosto nevkusná hudba, která z toho všeho dělala přeromantizovaný drámo. To je asi první, co mi v části výtek utkvělo na prvním místě, pak samozřejmě ohranost příběhu, kterému nepomohl ani nevšední syndrom hlavního hrdiny, který sice roli zahrál hodně přesvědčivě, ale s takhle debilně naivně tupým příběhem to stejně moc nehlo dopředu. Konec byl na můj vkus krapet překvapením, vzhledem k oné dějové přeromantizovanosti a nevychytané postavě Beth, a to je možná důvod, proč mi tam taky dost neseděl. To se prostě celý děj někam pomalu posouváte (opravdu nepatrně), když už čekáte, že to skončí tak, jak by ta občasná přecukrovanost skončit měla, tak to tak nakonec vůbec neni, což asi mělo způsobit náhlou nevšednost nebo co, což se ovšem v mém případě naprosto minulo účinkem. Z příběhu to ve finále udělalo něco mimořádně plochého a tuctového, co se tak strašně moc snaží být netuctové, až se z toho stala nekvalitní slátanina, která má sice pár pěkných momentů, to ale film stejně nezachrání, takže bohužel za dva. ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Lidé trpící Aspergerovým syndromem bytostně nesnáší změny v životě. Adamovi se zničeho nic těch změn nahromadilo nějak moc - zemřel mu otec, propustili ho z práce, začal chodit s dívkou, byl kvůli ní nucen zajít do společnosti, setkat se s jejími rodiči..a nakonec se dokonce přestěhovat do Kalifornie za prací. Jak tohle všechno zvládá ukazuje právě tento film - milostná romance mi tu připadá nějak vedlejší. Moc se mi líbil výkon Hugha Dancyho, o kterém jsem jaktěživ neslyšela (no, tak teď už ho znám). ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tento film mě dostal. Dávám mu něco mezi 4 a 5 *. Pro mě to byl příval emocí a zároveň námětů na zamyšlení. Herci byli skvělí a především se mi líbil netypický konec, za to velké plus, že film nespadl do filmů s nálepkou happy ending. I když v jistém slova smyslu měl film šťastný konec, ale ne takový, jaký by se běžně čekal. Těším se, až se na film zase někdy v budoucnu podívám. Jo a Hugh Dancy zahrál člověka s Aspergerovým syndomem vážně velmi dobře. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Dovedu si živě představit co se ziskuchtivému tvůrci honilo hlavou: "Mohl bych natočit klišovité romantické drama a jeho hlavní postava by mohla trpět něčím zajmavým...třeba Aspergerovým syndromem. Trochu o tom povyprávět, to lidi určitě zaujme. Hlavně to pak celé zabalit tak, aby to vypadalo lehce artově, ale zároveň aby se to líbilo masám. Toho autistu by mohl hrát sexy chlapík, jehož vypracovanou hruď ukážu hned ve 3. scéně. Zašolichám do toho nějaké to "I love you daddy", dramatickou soudní při, kterou ale samozřejmě vyvážím několika záběry na medvídka mývala v Central Parku, zepár životních zvratů, rozkol v rodině, nějaké ty vyšinuté scény, ale hlavně nezměrné množství rozplizlé romance, čímž se mi určitě podaří zakrýt tu naprostou absenci originality děje. Úspěch je jistojistě zaručen! $$$ " Předpokládám, že k DVD budou přidávat papírové kapesníky a letáček o lakrimozitě. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Adam ... zdá se, že ho nelze nemilovat - ale ani milovat ... trvale. A není to kvůli jeho diagnóze. Nevím, jestli by VE SKUTEČNOSTI zvolil právě ten způsob mytí oken, jaký předvedl ... netuším, jestli by se dokázal přestěhovat do Kalifornie ... a už vůbec si netroufám odhadnout, jestli by zvládl i LÁSKU - jestli by vztah mezi ním a Beth měl šanci. V podstatě na něj nemám vyhraněný názor: Cítím k němu sympatie, ale zdráhám se mu uvěřit - myslím, že se pokouší mě vydírat … i když si přitom počíná nesměle a neobratně. Nenápadně mě opřádá nitkami vyprávění, aby mě obelstil … jeho příběh je přitom příliš křehký - nebo spíš labilní … na to, aby se na jeho základech dalo vystavět něco trvalého, něco OPRAVDOVÉHO ... 3,5* ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama