Reklama

Reklama

Oči války

  • Irsko Triage (více)
Trailer

VOD (1)

Válečný fotograf Mark Walsh (Colin Farrell) a jeho kolega David se protloukají krutým světem ozbrojeného konfliktu v Kurdistánu. Jejich cesty se protínají s mnoha jinými lidskými osudy a syrová realita války navždy poznamená osudy všech zúčastněných… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

poměrně silný příběh,který ovšem není plně využit a nebýt výborného Farrella a hodně překvapivého a emotivního konce byly by moje dojmy hodně rozporuplné.Škoda,že tvůrci v první půlce,kdy není divákovi ještě úplně jasné kudy se bude snímek ubírat,tvůrci mnohdy nepříliš úspěšné bojují s rozvleklostí,která může leckoho odradit.Celkově tedy za tři,ale k lepšímu hodnocení až tolik nechybí ..70% ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení, nečekal jsem takový zážitek, jaký mi byl dopřán. Oproti očekávání se většina filmu odehrává V Anglii, nikoliv v Kurdistánu. Smutný film o práci fotografa ve válečné zóně a následném vyrovnání se s vlastním svědomím a traumaty z války. Zajímavá role Branka Djurice, vynikající Christopher Lee a samozřejmě skvělý Colin Farrell. Nenudil jsem se. Ani chvíli. Jen moc nechápu, proč film byl v češtině uveden jako Oči války. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tento film má sice solidní filmovou poentu a koncovku, ale bídné tempo, nudné sekvence a prostě všehno to, co se odehraje v prvních 80 minutách je slabé, nestrhující, nezajímavé a nejasné. Minimálně prvních 60 minut jsem neveděl o co tam vůbec jde a za jakým účelem film směřuje. Přesto něco neurčitého ve filmu stále drželo mou pozornost. Uvažoval jsem i na 2*, ale za to "něco" dávám 3*. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Danis Tanović po excelentnej prvotine spred ôsmych rokov znova ukázal, že autentickosť daného momentu v spojení s vojnovou tématikou vie preniesť na plátno ako málokto. Veľmi ťažká dráma s prvkami napätia, ktorá diváka celú hodinu drží v nevedomosti, že ktorým smerom sa film nakoniec bude uberať. V niektorých filmoch je podobný jav úplnou stratou času a pôsobí ako scenáristická bublina, no v tomto prípade je všetko rozohrané tak majstrovsky, že som hltal každú minútu, dialógy mali hĺbku a zmysel tak, aby si divák z filmu odniesol aj niečo viac, než len ustráchané pohľady pojašených faniniek na doráňané telo Colina Farrella. Aj napriek tomu, že Farrell patrí k hereckej špičke, nepovedal by som, že dokáže zahrať tak psychicky a fyzicky náročnú úlohu. Atmosféra je veľmi dobre vygradovaná, hudobná zložka bola trošku v úzadí, čo je škoda, ale True Faith od New Order zapasovala dokonale. 85%. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

*SPOILER* Trpitel nebo válečný zločinec? Tak jako tak - vyléčitelný? A pokud ano, kým? Jedině tím, kdo byl taky ve válce? A byl on vůbec ve válce, když nezabil? Nebo ... zabil?! --- Triage vůbec netlačí na pilu, nechává diváka samotného bádat. To (ne)hmatatelné trauma bublá až do posledních vteřin někde pod povrhem, neznámo v jaké podobě a síle. Ba ještě "hůř", skrz opatrné dávky černého humoru snad i Triage dává divákovi naději, že vlastně není tak zle - ačkoliv on sám pochopitelně tuší, že klame. Navrch je tu Colin Farrell, jehož vyjádření stavu lidské mysli patří jednoznačně k nejpřesvědčivějším a správným způsobem nejzmatenějším, nejhůře čitelným. Na jednu stranu mu věříte a na stranu druhou vůbec ne. Sečteno podtrženo Danis Tanović s Colinem Farrellem odvádějí tu nejlepší možnou práci. Přece jen z pohledu vojáků jsme válku na plátě prožili už stokrát, tohle je něco jiného; a podle mě přínosnějšího. --- "Let's say we hope for a war in France. Nice food, close to home. The only thing is, knowing the French, it'd be over in less than a week." ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Christopher Lee se musel pro tento film naučit nejvíce vět za svoji šedesátiletou filmovou kariéru. Ta přitom u tohoto tehdy 86letého herce čítá více než 300 filmů. (Othello)
  • Natáčení probíhalo v Irsku a ve Španělsku. (Terva)
  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného románu amerického veterána a válečného korespondenta Scotta Andersona . (Terva)

Reklama

Reklama