Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Gerárd Oury dělal francouzskému komediálnímu žánru přestiž.. Natáčel chytré veselohry, které se navíc mohly pyšnit poměrně vysokými rozpočty a bylo to na nich vidět. To se týká i Velkého šéfa, kde si v první půli dokonce hezky prohlédneme Paříž. K tomu se vlastně jedná o takové spojení Francie, Ameriky a Anglie. V popředí máme čtyři herce, přičemž dva z nich pochází ze země galského kohouta, třetí z Britského králoství a čtvrtý ze spojených států Amerických. I celý film vlastně působí jako kombinace typické francouzské komedie a nějaké britsko/americké crazy podívané a la Růžový panter. A mě to takhle dost bavilo. Dobrý pestrý mix, u kterého ta bláznivost byla dost chytlavá. U scének typu domlouvání loupeže v bazénku v nafukovacích plavidlech jsem se prostě dostal do správné nálady. A když Velký šéf Niven promítl svým kumpánům animované instruktážní video k loupěži, začal jsem doslova slintat a po celý zbytek filmu to nepřestalo. Niven jakožto Velký šéf si to po celou dobu ve VELKÉM dává a své dva silné francouzské spoluhráče i překonává. Je to jízda. I díky němu ale i závanu končících šedesátek, skvělé titulní písničce a filmovému uvolnění jsem se nakonec rozhodl až pro plnou palbu hvězd. JAK UVIDÍTE, JE TU OPRAVDU VELKÝ ŠÉF. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

V rámci objektivity musím konstatovat, že snímek je vzhledem k zubu času nejlépe použitelný jako vedlejší rozptylová činnost - k žehlení, společenským hrám i odvedení pozornosti při návštěvách příbuzenstva a podobných zážitkových kratochvil... a to ještě za předpokladu, že jej nevidíte prvně, můžete tak efektivně rozdělovat svou pozornost. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velký šéf je pro mě naprosto geniální zábava, založená na jednotlivých scénách. Ať už vykládání lupu z vlaku, sezení ve vodních křeslech, honička v autech , vysunuté antény do oblečení a mnohé další a tohle vše ve Velkém šéfovi, znamená pro mě velkou zábavu . Mimochodem všimli jste si jak padá neustále hlava Milošovi Zemanovi??? Reakce na skvělý koment uživatelky Kleopatry - nejen chlapům v bazénu. Lano a tranďák by byl, co bude dál?:) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

..... a nejvíc jsem milovala scénu, jak se krásná Italka elegantně spouští po laně z balkónu v černých plavkách a klobouku, přes rameno tranďák, z kterého se line tklivá píseň (Cento Giorni zpívá Caterina Caselli), a zatímco se na vysokých podpatcích přesune pod sprchu, chlapum v bazénu padaj brady a .... tak tomu řikám antré...... teď ještě mít to lano a ten tranzistór...... :-)) ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Arthur a Anatol jsou zločinci okresního formátu, kteří jsou odhodlaní spáchat vlakovou loupež, jež zlehka převyšuje jejich možnosti. Těžko říci, zda by jim plán vyšel, kdyby stejnou akci na daleko profesionálnější úrovni nerozjel Velký šéf. Amatéři útočí zvenčí, profesionál zevnitř a falešní policajti kradou ukradené peníze falešným hasičům ve snímku, jemuž ani zjevné logické nesmysly neubírají na zábavnosti. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Film měl premiéru 7. března 1969. S 5 539 933 diváky v kinech se jedná o nejúspěšnější film celé Belmondovy kariéry. (vangobseck)
  • Úvodní píseň je „The Brain“ od americké kapely American Breed, vystupující v letech 1962–1970. Další píseň, která ve filmu zazní, je „Cento giorni“ od Cateriny Caselli. (sator)
  • Velké časovací budíky s výbušninami byly umístěny tak, že byly vidět. Kolem vagonu i vlaku se pohybovala spousta vojáků z ostrahy transportu a není možné, že by je nikdo neznamenal, nemluvě o tom, že se vlak i vagon jistě podrobily přísné prohlídce, když vezli velké jmění. (sator)

Reklama

Reklama