Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Další z velkých vlakových loupeží, tentokrát provedená Velkým šéfem, mužem s tak velkým mozkem, že ho páteř stěží unese a naklání mu hlavu na stranu. :-) Gérard Oury věru natočil i lepší kousky, ale z těch bez Louise deFunés je Velký šéf minimálně druhý nejlepší. Jeho humor je někde mezi klasickou podvodnickou komedií á la Zlaté věže a infantilně bláznivými fórky Casina Royale. Pokud jste - tak jako já - podobně silné nadsázce nakloněni, pobavíte se. Ale film pro prime-time to tedy není. 70% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zostarnutá krimikomédia, ktorú každý z mojich súčasníkov videl a dodnes si pamätá z nej minimálne nabok padajúcu hlavu Davida Nivena. V súčasnosti to je už ťažko pozerateľný film plný naivít a trápností, ktoré nezachraňuje ani slávna herecká štvorka. Tri hviezdičky šéfovi ponechávam najmä preto, že aj v súčasnosti možno pri jeho pozornom sledovaní objaviť viacero skvelých nápadov a na niekoľkých gagoch sa dodnes pobaviť. ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Zlý film vypadá jinak, ale pro mě první půle za jednu, druhá za tři, tak to zprůměruju, ikdyž to nikdy tak nedělám. Cítil jsem, že je to dobré, ale pro mě to nějak nenadchlo. Tak slibuju, že až mě příště napadle pustit si nějakou Belmondovku, dám si místo toho pár facek, abych to nekazil příznivcům. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Velký šéf je skvělá komedie, jež výtečně mísí francouzský a britský humor. Krom scénáře vše stojí na hereckém koncertu Jeana-Paula Belmonda, tak na výkonu jeho rovnocenného parťáka Bourvila, a na druhé straně geniálního padoucha Eli Wallacha. Velký šéf je klasická krimikomedie, kterých Belmondo natočil spoustu, avšak stylově je prostě jedinečná. Nu... příběh je to komicky absurdní, což ve finále vede snad až k upuštění slzy, ale celý film jednoduše baví. Od vynikající scény s vyloupením vlaku je sice příběh do značné míry utápěn v absurdních situacích, nicméně pointa je překrásná! A nezapomínejme... Velký šéf je jen jeden. U mě krásné čtyři hvězdičky. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Belmondo mal na svojom konte pár skutočne klasických a výborných komédií, ktoré stojí za to vidieť aj viackrát a myslím si, že "The Brain" tam rozhodne patrí. Pamätám si z filmu neskutočné množstvo scénok a hlášok... strašne sa mi páči scénka s mydlom, ale nestojí to len na tom. Film je dobrý ako komédia, má dostatočnú dávku akcie, nápadov a hlavne neustále pred nás hádže nové a nové momentky, na ktoré sa nedá zabudnúť. Mám ten film rád? Jednoznačne. Kedykoľvek ho môžem vidieť a pobavím sa. Hodnotenie: A ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Filmování bylo odloženo kvůli stávkám a vzpourám v květnu 1968. Všichni francouzští výrobci se těchto událostí obávali, protože „ustanovení o jejich pojistných smlouvách stanoví neplacení nároků v případě stávky, válek nebo revolucí“. S dvouměsíčním zpožděním začíná natáčení 10. července 1968. Nepříznivé povětrnostní podmínky v Normandii, kde část natáčení probíhala, také způsobily další zdržení a překročení rozpočtu. (sator)
  • Plukovník Carol Matthews (David Niven) proškoluje strážní jednotku a říká jim, že je ve voze zamkne, a dává jim náhradní klíč pro případ nouze. Ale vůz nezamyká, jen otočí kličkou a velkou pákovou zábranou. (sator)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach vo francúzskom hlavnom meste Paríž a v anglickom Londýne. (dyfur)

Reklama

Reklama