Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Zlý film vypadá jinak, ale pro mě první půle za jednu, druhá za tři, tak to zprůměruju, ikdyž to nikdy tak nedělám. Cítil jsem, že je to dobré, ale pro mě to nějak nenadchlo. Tak slibuju, že až mě příště napadle pustit si nějakou Belmondovku, dám si místo toho pár facek, abych to nekazil příznivcům. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Zpětně si všímám, že mě tvorba Gérarda Oury moc nesedne. A tento kousek na tom nic nezmění. Pokud jste se nechali nalákat na jméno Belmondo tak vězte, že v této akční komedii o vlakové loupěži dostal "jen" stejně prostoru, jako ostatní hvězdy Bourvil, David Niven, Eli Wallach. Což by mohl být i důvod, proč vlastně nemá Velký šéf hlavní postavu. A tím nechci vůbec výkony zbývajících tří pánů shazovat. Ba právě naopak, byli vynikající. Jenže tento žánr líp klape buď jako týmovka, nebo s pořádnou hlavní postavou. Oury nejspíš dostal velmi štědrý rozpočet, takže kromě áčkových herců utrácel za často zbytečně opulentní scény a střídání lokací. Velký šéf má spoustu dobrých momentů, ale úplně stejné množství hluchých míst jen na efekt (demolice bytu, policejní zátah, ohňostroje, přístav...). Na tu dobu dlouhá stopáž, tak není úplně obhájitelná a pro mě je to stejné zklamání, jako ostatní Oudryho filmy. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavné, ale bohužel bez pokračování. Trojice Niven-Bourvil-Belmondo exceluje na celé délce, i když by těch extra vtipných scén a vtipů mohlo být o trochu více, nelze jen s úžasem sledovat tyhle tři herce v jejich živlu. Krimi komedie ze staré školy, která ani s dabingem nezevšední. A Silvia Monti je opravdu kus:) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zostarnutá krimikomédia, ktorú každý z mojich súčasníkov videl a dodnes si pamätá z nej minimálne nabok padajúcu hlavu Davida Nivena. V súčasnosti to je už ťažko pozerateľný film plný naivít a trápností, ktoré nezachraňuje ani slávna herecká štvorka. Tri hviezdičky šéfovi ponechávam najmä preto, že aj v súčasnosti možno pri jeho pozornom sledovaní objaviť viacero skvelých nápadov a na niekoľkých gagoch sa dodnes pobaviť. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Francouzské komedie mám velmi rád, a proto jsem šáhl i po další z nich. Pro mě dosud neznámý film Velký šéf mě ale zklamal. Možná jsem měl velká očekávání díky hvězdnému obsazení (Belmondo, Bourvil, Niven). Možná byla chyba, že jsem film viděl až jako dospělý a nebyla žádná nostalgie. Možná jsem viděl už mnoho lepších bláznivých francouzských komedií. Čert vem všechna možná, zkrátka jsem se pobavil jen trochu. Mám pocit, že z podobné zápletky a zejména s podobným obsazením se z toho dalo vytřískat mnohem více. Nejvíce mě rozesmála „krtečkova“ finta - ucpání výfuku auta salámem (Krtek ve městě). Zajímalo by mě, jestli to odkoukal Krtek od Belmonda, nebo Belmondo od Krtka. :-) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Televizní anténa, která rozbije obří akvárium, proletí podél něj, tudíž ho nemůže ohrozit, ale v následujícím střihu nelogicky mění směr a namíří si to kolmo na akvárium. (sator)
  • Bourvila během natáčení velmi zasáhla brutální smrt mladého produkčního Yvese Ridarda. (sator)
  • Po odpojení vagonu s penězi pomocí výbušnin od zbytku vlaku obrněný vagon dojede setrvačností přesně tam, kde na něj čekají, což není nijak vysvětleno, jak se jim to podařilo. I kdyby to bylo reálné, tak by ale na stejné místo musel dojet i zbytek vlaku, který byl za obrněným vagonem. (sator)

Reklama

Reklama