Reklama

Reklama

Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (1 988)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Očekávání naplněna. Deadpool je snovým projektem několika lidí a je to na něm zatraceně vidět, comicsová revoluce se nicméně nekoná. Vervu, se kterou v kinech řádil Kick-Ass nebo Kingsmani, tady bohužel nenajdete. Stejně tak nedojde na nějaké zásadní překvapení, rozhodně to ale neznamená, že by hrozila nuda. Naopak, Deadpool obdivuhodně funguje hlavně tam, kde byste to možná nečekali, jedná se totiž o vydařenou romanci, kterou neskutečně táhne Morena Baccarin. Právě díky ní film nemá moc hluchých míst a šlape i skrz slabší pokusy o humor. A jelikož má snaživý Reynolds kam (respektive za kým) směřovat, nemusí se jen potácet mezi uštěpačnými poznámkami a překvapivě dobrými akčními scénami. Takže jo, občas to skřípe a příběhově se jede podle učebnice, pořád je tu ale dost tref na to, abyste se v kině bavili. A to už od vynikajících úvodních titulků! (7/10) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se. Vic toho asi ani nejsem schopnej k filmu rict, ono po pravde receno, nebejt toho, ze se film nebere vazne a Deadpool je naprostej uchyl, kterej hazi jednu hlasku za druhou, to vse nastesti s Rkovou pristupnosti, tak toho o moc vic nenabizi. Akce je sice fajn a ocekavane krvava, ale nic, z ceho by si clovek vylozene sednul na prdel. Pribeh pak je naprosto tuctovej. Aspon, ze ty herci jsou sympataci. Celkove je sice videt nizsi rozpocet, ale triky nastesti nijak spatny nejsou. Takze za me spokojenost, bavil jsem se od zacatku do konce a o moc vic asi ani tvurcum neslo. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že mi hláškovací postava Deadpoola nebo ksicht Ryana Reynoldse sedl úplně dokonale, ani že mi všech 1000 vtípků přišlo vtipných, ale tohle je v době kdy se masy hrnou do kin na plochý, nenápaditý, okoukaný, najisto výdělečný akční mrdky, nenatočíš pomalu nic drzýho a nekřesťanskýho za pořádný prachy, komiksovej boom kolikrát už sakra nudí... tak tohle je prostě skvělá kapka živý vody. A já mám velkou radost, že to zválcuje pokladny kin po celý planetě (s výjimkou tam kde to neprojde přes cenzuru), protože to je jednoznačnej signál, že chceme točit i filmy pro dospělý, jazykem co nás mluví většina a s ujetym humorem, co má kurva beztak tolik z vás. Jo, chceme i NEKOREKTNÍ filmy pro lidi co nejsou nudný upjatý píči. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Po tom, co nás neúnavná marketingová kampaň dlouhé měsíce lákala na "jiný druh superhdiny", se nemohu vyhnout zklamání z toho, že je první Deadpoolův celovečerák vlastně poměrně nenápaditý, krotký a konzervativní. Dobře se to projevuje například v (inscenačně nijak omračujících) akčních scénách, kde sice teče krev a sekají se končetiny, ale střih a volené úhly záběrů se snaží tyto brutální detaily co možná nejvíc zakrýt. Mám Deadpoola rád jako postavu, ale sorry, oproti Vaughnovým Kingsmanům zatím hraje alespoň o ligu níž - a to nejen co se týče kreativity a určité drzosti, s jakou si oba filmy pohrávají se žánrovými klišé a diváckým očekáváním. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělá, nekorektní, zábavná psina, která si bere na paškál komiksové filmy. Ryan Reynolds konečně v roli (rozbředlého avokáda) na tělo hláškuje o 106, no a Morena Baccarin je sexuální bohyně co bude plnit pokojíčky (a harddisky) mnoha malých (a velkých) kluků. Bourání čtvrté stěny funguje mnohem lépe než jsem čekal. Příběhově jde o romantickou klasiku, která nestojí jen na píchání jak se zprvu zdá, ale má to správné nesuperhrdinské srdíčko. Je to infantilní, dětské a ujeté. Moje značka. Bezvadné titulky a vnazení na druhý díl funguje na výbornou. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (107)

  • Deadpool (Ryan Reynolds) není první hrdina, v jehož příbězích hraje velkou roli fakt, že ví, že je v komiksu a dění kolem sebe z tohoto pohledu komentuje. První komiksovou sérií od Marvelu s tímto prvkem byla "Sensational She-Hulk," jejíž první číslo vyšlo v květnu 1989. Hlavní hrdinkou je v ní Jennifer Walters alias She-Hulk, která je sestřenicí Bruce Bannera neboli Hulka. Má podobné schopnosti jako on (velká, silná, odolná) a stejně jako Deadpool má také potřebu vše kolem sebe komentovat - k čemuž patří i oslovování čtenářů a hádky se tvůrci příběhů. Schopnost tzv. prolomení čtvrté zdi pak předvedlo v marvelovských komiksech více postav: mezi ty známější patří například Spider-Man nebo Loki. (Dzin01)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 13 000 pracovných miest. (Laslo)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

27.09.2022

V typicky reynoldsovském duchu oznámil představitel Deadpoola na svých sociálních sítích zprávu, že se herec Hugh Jackman (Logan, Zmizení) vrátí coby Wolverine ve třetím filmu. Snímek, jenž bude… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama