Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět dětí na tvrzi a zákeřný soused za branami. Vítejte v tak trochu jiném středověku! Tento napínavý film ze středověku je určen divákům, kteří mají rádi dobrodružství, romantiku, humor a to nejlépe všechno dohromady. Jeho děj začíná ve chvíli, kdy Martin z Vamberka musí na rozkaz krále odejet do války bojovat proti Saracénům a pověří ochranou své tvrze nejstaršího syna Petra. Ten se (nikoli bezdůvodně) netěší zrovna veliké popularitě u svých sourozenců a ti mu jeho novou roli rozhodně nehodlají ulehčit. Nikdo ale netuší, že si na jejich panství dělá zálusk zlotřilý soused Albrecht z Krvenos, pán sousedního hradu, který se neštítí ničeho, aby dosáhl svého. Kolem tvrze se brzy začnou dít podezřelé věci. Děti musí rychle zapomenout na rozmíšky a začít čelit hrozícímu nebezpečí. Jenže co se z počátku zdálo jednoduché, změní se postupně v boj na život a na smrt… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Sakra, kdo toho Janáka furt tlačí? Snad se spolu brzo rozkmotří, ale nevypadá to tak... Všem špatnostem tohoto filmu vládne "moderní rytířská" hudba mladýho Brzobohatýho a výkon Štěpána Šafránka, kterej by to měl do důchodu dohnít v Ulici. Ale abych mu snad nekřivdil, oni jsou tam příšerní skoro všichni. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Asi záleží v jaké věkové skupině se nacházíte. Moje malé sestřenky jsou z toho nadšené, znají každý dialog a moc se jim to líbilo. Svůj účel to patrně splnilo. Pro starší publikum to už bude horší. Nejvíc bych pochválil hudbu a všechny exteriéry a interiéry. Jen ten Pavel Kříž mi tam ze svým výkonem neseděl... ()

Reklama

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Celou cestu z kina jsem přemýšlel, co bych o tomhle filmu řekl. V žádném případě ho nechci nijak shazovat, ale byla to tragédie. Hlavně co se týče hereckých výkonů. Z té bídy člověka asi nejvíc zaujme Pavel Kříž, který celou první polovinu filmu vypadá, jako kdyby byl vožralej, no a tu druhou, jako by bojoval s neskutečnou kocovinou.. Nesetkal jsem se tam s žádnou dobrou hláškou, které bych se mohl alespoň pousmát. Omlouvám se - pobavilo mne to nefalšované překvapeni malých diváků sedícich v řadě předemnou, když ke konci filmu zjistili, že to čtyřprocentně vyhlížející páže v podání Jana Batteka, je vlastně kluk.. DODATEK: rozhodně je lepší na to kouknout na seriál, protože odstraní určitá hluchá místa, kterými trpí film. Ale moje celkový pohled na tento snímek to nezmění.. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Janák je dobrý řemeslník a má na to točit dobré žánrovky. Je však příšerný scénárista a neumí vést herce - dětští herci strašidelně ochotničí a o moc lépe na tom není ani takový David Prachař nebo Matěj Hádek. Pavel Kříž je asi tak čtvrtinu svého pobytu na plátně zábavný, aspoň něco. A ještě chválím hudbu a pěkné exteriéry. Jinak hrůza. ()

Fr odpad!

všechny recenze uživatele

Tvrz ovládá skupina malých dětí! Nemějte slitování! Na steč!!...... A TOHLE BYLO JAKO CO??? Sázka na neznámé dětské tvářičky moc nevyšla, i když – zatím co já valím ,,bulvy“, mladej se u toho baví. O. Jirák hraje jako v Dívčí válce a všichni jsou tak nějak svým způsobem TRAPNÍ! Dialogy, děj, herci – takže všechno je aspirantem na titul ,,kosočtverec“ ne roku, ale století. Smekám před všemi, kteří tohle dokázali sledovat jako seriál. TENHLE FILM JE NA KONCI JEŠTĚ HORŠÍ NEŽ V PŮLCE A JÁ ODVOLÁM VŠE ŠPATNÉ, CO JSEM KDY NAPSAL O DRUHÉ NARNII! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět ,,tokající“ T.Voříškovou. 2.) Ještě jsem neviděl vtipného muslima. 3.) Zjistím, že Princ Kaspian je filmovej skvost. 4.) Poznám SHAZOVADLO, vynález, který by nám záviděl i L. da Vinci. 5.) Pro své děti udělám cokoliv. PŘÍBĚH * HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Původní název plánovaného sedmidílného seriálu byl „Než se táta vrátí“. (Taninaca)
  • Jedná se již o druhý český historický film, který byl v roce 2009 uveden v kinech, i když se původně počítalo se seriálem pro televizní obrazovky. Oním prvním je snímek Jménem krále, což měl být původně televizní „pilot“ k seriálu. (Taninaca)
  • Počet natáčecích dnů: 96 (exteriéry + interiéry) (POMO)

Reklama

Reklama